Type to search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε διήμερη επίσκεψη ο Πολωνός πρόεδρος στην Κύπρο.

Share

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης υποδέχτηκε επίσημα σήμερα Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, τον Πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

 

Οι δύο Πρόεδροι θα έχουν μια ιδιωτική συνάντηση που θα ακολουθήσει εκτεταμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

 

Οι συνομιλίες θα οδηγήσουν στην υπογραφή Μνημονίων Κατανόησης μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών σε θέματα πολιτικών διαβουλεύσεων.

 

Όπως επίσης μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργείου Έρευνας και της Καγκελαρίας της Πολωνίας για συνεργασία στους τομείς της κυβερνοασφάλειας και του κυβερνοχώρου.

 

Επίσης, Πρόγραμμα Συνεργασίας μεταξύ των δύο κυβερνήσεων για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη νεολαία για τα έτη 2021-2025.

 

Το βράδυ, θα παρατεθεί επίσημο δείπνο προς τιμήν του Πολωνού Προέδρου και της συζύγου του.

 

Νωρίτερα, ο Ντούντα θα επισκεφθεί τα γραφεία της UNFICYP και στη συνέχεια θα συναντηθεί με μέλη της πολωνικής κοινότητας στην Κύπρο στην πρεσβεία της χώρας στη Λευκωσία.

 

Την Παρασκευή, ο Ντούντα θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και θα επισκεφθεί την Καθολική Εκκλησία του Αγίου Σταυρού.

 

Πριν από τη βραδινή αναχώρησή του, θα επισκεφθεί την Πάφο όπου θα του δοθεί το χρυσό κλειδί της πόλης από τον δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνα και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της πόλης.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *