Type to search

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Με λιγοστές διαφοροποιήσεις ο Υπουργός Υγείας αύριο.

Share

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας προανήγγειλε σήμερα Πέμπτη 7/10, μικρές χαλαρώσεις, οι οποίες αναμένεται να εγκριθούν αύριο από το Υπουργικό Συμβούλιο.

 

Μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, ο αρμόδιος Υπουργός δήλωσε τις προτάσεις, που θα τεθούν ενώπιον του Υπουργικού.

 

Οι αλλαγές που προωθούνται αφορούν κυρίως την είσοδο σε γήπεδα, θέατρα και κινηματογράφο, όπου θα επιτρέπεται η είσοδος πέραν των πλήρως εμβολιασμένων ατόμων και όσων έχουν αναρρώσει από τη νόσο κατά τους τελευταίους έξι μήνες, και σε ανεμβολίαστα άτομα, ωστόσο με μια σημαντική προϋπόθεση την προσκόμιση PCR τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα.

 

Η διαφοροποίηση σε αύξηση του αριθμού παρευρισκόμενων σε κλειστούς, αλλά και ανοικτούς χώρους, αναμένεται να εγκριθεί, με την προϋπόθεση ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

 

Όσον αφορά στη χρήση μάσκας, είπε συγκεκριμένα ότι «είναι ένα πολύ σημαντικό μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό και όλων των άλλων ιών, όπως η Γρίπη Α».

 

Ενας από τους λόγους που η Κύπρος έχει πολύ καλά αποτελέσματα η επιδημιολογική της εικόνα αυτή τη στιγμή, είναι γιατί δεν κατάργησε το μέτρο της χρήσης μάσκας.

Είναι ένα πολύ σημαντικό μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό και όλων των άλλων ιών, όπως η Γρίπη Α.

 

Επίσης άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι το άνοιγμα των Πανεπιστημίων και των Σχολείων. Όπως επίσης και η αλλαγή στις καιρικές συνθήκες όπου βοηθούν στην εξάπλωση του ιού και δεν επιτρέπουν τις απαιτούμενες χαλαρώσεις.

 

Πρόθεση, του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα να παρατείνει τα ισχύοντα μέτρα με μικρές αλλαγές, για ακόμη τρεις εβδομάδες.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *