Type to search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρενόχληση του Nautical Geo από Τουρκικά πολεμικά.

Share

Στην κυπριακή ΑΟΖ βρίσκονται από το βράδυ της Τετάρτης 06/10 τρία πολεμικά πλοία, δύο φρεγάτες και μια κορβέτα. Με τα τρία πολεμικά να μην αφήνουν τίποτα να τα πλησιάσει.

 

Σημειώνεται ότι το Nautical Geo είναι πλέον αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Λάρνακας. Με την Άγκυρα να παρενοχλεί το ερευνητικό σκάφος εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

 

 

Σαν “κανονική πειρατεία” μοιάζει το σκηνικό, με την Τουρκία να επικαλείται παράτυπη Navtex που εξέδωσε για δήθεν ναυτικές ασκήσεις στην περιοχή που θα εκτελούσε τις εργασίες του για τον αγωγό EastMed στο ερευνητικό σκάφος Nautical Geo, εκ μέρους της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ.

 

Το χρονικό της παρενόχλησης ξεκίνησε εφ’ ότου το ερευνητικό σκάφος Nautical Geo δέχθηκε απειλές από τουρκική φρεγάτα ανοικτά της Κρήτης, το Nautical Geo έφθασε στην κυπριακή ΑΟΖ στις 28 Σεπτεμβρίου και άρχισε τις μετρήσεις.

Στις 2 Οκτωβρίου, όμως, έφθασε στην ίδια περιοχή το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis, μαζί με τουρκικά πολεμικά.

 

Ένα από αυτά απείλησαν δια ασυρμάτου το γαλλικό Nautical Geo με αποτέλεσμα αυτό να αποχωρήσει και το τουρκικό πλοίο να μείνε ανενόχλητο στην περιοχή.

Πλέον, όμως, είναι αγκυροβολημένο στην Αττάλεια της Τουρκίας, αλλά παραμένουν στην περιοχή τα τρία πολεμικά πλοία της Άγκυρας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *