Type to search

ΔΙΕΘΝΗ

Ιρανική επίθεση σε Κυπριακό έδαφος.

Share

Το Ισραήλ κατηγόρησε το Ιράν ότι σχεδίαζε να σκοτώσει Ισραηλινούς στην Κύπρο, αφού η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που θεωρείται ύποπτος ότι προσλήφθηκε για να πραγματοποιήσει τις επιθέσεις.

 

Ο ύποπτος-που φέρεται να είναι ένας 38χρονος Αζέρος που χρησιμοποιεί ρωσικό διαβατήριο, συνελήφθη πριν από μια εβδομάδα στη Λευκωσία, αφού διέσχισε από την τουρκοκρατούμενη βόρεια Κύπρο.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε φτάσει από τη Ρωσία πριν από περίπου τρεις εβδομάδες και ήταν υπό αστυνομική επιτήρηση. Τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι είχε όπλο με σιγαστήρα στο αυτοκίνητό του όταν συνελήφθη, αν και η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει λεπτομέρειες για την υπόθεση.

 

Υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με το ποιος μπορεί να ήταν ο στόχος. Ορισμένες αναφορές σε ισραηλινά και κυπριακά μέσα ενημέρωσης λένε ότι ο Τέντι Σάγκι ήταν ένας από τους Ισραηλινούς επιχειρηματίες που βρίσκονταν στη λίστα επιτυχίας, με τα υπάρχοντα του να περιλαμβάνουν τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο και ακίνητα.

 

 

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού δήλωσε ότι “μια πράξη τρομοκρατίας ενορχηστρώθηκε από το Ιράν εναντίον Ισραηλινών επιχειρηματιών” που ζούσαν στο νησί.

 

Τόσο το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού όσο και η εταιρεία του Σάγκι, ο όμιλος Σάγκι, αρνήθηκαν ότι ο μεγιστάνας ήταν γνωστό ότι ήταν πιθανό θύμα.

Στόχος της δολοφονίας δεν είναι ο Τέντι Σάγκι αλλά οι Ισραηλινοί στην Κύπρο. Και πως είναι τόσο εύκολο να δημοσιευθούν εσφαλμένες πληροφορίες και να καταστραφεί το όνομα ενός ατόμου.

 

Το Ιράν ο αντίπαλος του Ισραήλ – αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του Ισραήλ. H ιρανική πρεσβεία στην κυπριακή πρωτεύουσα, Λευκωσία ανάφερε πως «Αυτό το καθεστώς διατυπώνει πάντα έναν τόσο αβάσιμο ισχυρισμό κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν».

 

Το Ισραήλ είχε κατηγορήσει προηγουμένως το Ιράν και τον στρατιωτικό και πολιτικό σύμμαχο του Χεζμπολάχ, ότι πραγματοποίησε ή σχεδιάζε να πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών στο εξωτερικό. Το 2012 η Κύπρος καταδίκασε ένα μέλος της Χεζμπολάχ για σχεδίαση επίθεσης σε Ισραηλινούς.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *