Type to search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε στασιμότητα το Κυπριακό.

Share

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα κόμματα αναμένουν από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να διορίσει έναν ειδικό απεσταλμένο. Όπου θα βοηθήσει στις προσπάθειες για επανέναρξη της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, καθώς η προηγούμενη απεσταλμένη Τζέιν Χολ Λάουτ αποχώρησε.

 

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τους ηγέτες των κομμάτων με περισσότερες λεπτομέρειες για τις επαφές του στη Νέα Υόρκη τον περασμένο μήνα με τον επικεφαλής του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και την κοινή συνάντηση που είχε με τους δύο ηγέτες.

 

Σε ακόλουθη συνέντευξη σε εκπομπή που έδωσε στο κρατικό κανάλι ΡΙΚ, ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης φαίνεται να είναι ενοχλημένος με την μη έκδοση ανακοίνωσης διορισμού ειδικού απεσταλμένου από τα Ηνωμένα Έθνη, μετά την άτυπη τριμερή συνάντηση της Νέας Υόρκης.

 

Επιτήδεια ουδετερότητα στο Κυπριακό, καταλόγισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, με την ακολούθως στάση που τήρησε μετά την υπαναχώρηση του Ερσίν Τατάρ στο θέμα του διορισμού ειδικού απεσταλμένου.

 

Τόνισε ότι όφειλε ο Γενικός Γραμματέας να υποδείξει την αλήθεια, σημειώνοντας ότι δεν είναι θέμα συμβιβασμού, αλλά υποχρέωσης του Αντόνιο Γκουτέρες να ενεργεί εντός των όρων εντολής του.

 

 

 

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι το Κυπριακό βρίσκεται σε επικίνδυνη στασιμότητα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε παγίωση των τετελεσμένων και της απαράδεκτης παρούσας κατάστασης.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *