Type to search

ΔΙΕΘΝΗ

Έπεσαν τα Διαδικτυακά Μέσα.

Share

Το Facebook, το Instagram, το WhatsApp και το Facebook Messenger έπεσαν για χρήστες σε όλο τον κόσμο τη Δευτέρα για περισσότερες από πέντε ώρες σε μια καταστροφική διακοπή που φαίνεται να προκλήθηκε από μια ενημέρωση διακομιστή που πήγε στραβά.

Σύμφωνα με το DownDetector, τα θέματα ξεκίνησαν περίπου στις 16:44 η ώρα, με σχεδόν 80.000 αναφορές για το WhatsApp και περισσότερες από 50.000 για το Facebook.

Το NetBlocks, το οποίο παρακολουθεί τις διακοπές στο διαδίκτυο και τον αντίκτυπό τους, εκτιμά ότι η διακοπή κόστισε στην παγκόσμια οικονομία 160 εκατομμύρια δολάρια και μείωσε την τιμή της μετοχής του Facebook κατά περισσότερο από πέντε τοις εκατό. Πράγμα που σημαίνει ότι ο ιδρυτής της εταιρείας Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχασε περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια της περιουσίας του μέσα σε λίγες ώρες.

Το ακριβές αίτιο της διακοπής δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Facebook, αλλά ένας εμπειρογνώμονας είπε ότι το πρόβλημα μπορεί να προκλήθηκε από ένα εσωτερικό σφάλμα που έγινε από το προσωπικό που διέγραψε αποτελεσματικά τον ιστότοπο από το διαδίκτυο.

Η ενημέρωση στους διακομιστές φαίνεται επίσης ότι έχει παραλύσει τα εσωτερικά συστήματα του Facebook, τα οποία λειτουργούν στο ίδιο το δίκτυο της διαδίκτυο,  πράγμα που σημαίνει ότι το προσωπικό δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσει μεταξύ τους και οι κάρτες -κλειδιά στην εταιρεία California HQ φέρεται να σταμάτησε να λειτουργεί.

Λέγεται ότι το προσωπικό της έσπευσε στα κέντρα δεδομένων για να μηδενίσει χειροκίνητα τμήματα του συστήματος, αν και ένας έμπιστος που έγραψε στο Reddit ισχυρίστηκε ότι η απάντηση της εταιρείας παρεμποδίστηκε από την έλλειψη τεχνικών που εργάζονται στα κέντρα λόγω της πανδημίας.

Ο  John Graham-Cunningham, ο επικεφαλής τεχνολογικός υπεύθυνος της εταιρείας ασφάλειας Ιστού CloudFlare, δήλωσε ότι το Facebook έκανε μια σειρά ενημερώσεων στο πρωτόκολλο της συνοριακής πύλης , που το έκανε να «εξαφανιστεί» από το διαδίκτυο.

Η διαρροή ήρθε επίσης λίγες ώρες αφότου η πρώην μυστική υπάλληλος Frances Haugen δημοσιοποιήθηκε με το πώς η εταιρεία βάζει τα κέρδη πάνω από τα ηθικά, μια μέρα πριν από την προγραμματισμένη κατάθεσή της μπροστά στο Κογκρέσο.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *