Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η γλυκιά εκδίκηση του Λουίς Σουάρες

Share

Ή δύσκολη περίοδος, που συνοδεύτηκε με αρκετά δάκρυα, το τηλεφώνημα που κράτησε 60 δευτερόλεπτα, και η υπόσχεση που τήρησε ο Ουρουγουανός killer. 

Ήταν Αύγουστος του 2020, όταν χτυπούσε το τηλέφωνο του Λουίς Σουάρες. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο Ρόναλντ Κούμαν,  λίγη ώρα αφότου είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία των <<μπλαουγκράνα>>. Ο λόγος αυτής της κλήσης δεν ήταν ο αναμένομενος…. ο 58χρόνος Ολλανδός τεχνικός δεν είχε καλέσει τον Ουρουγουανό, ώστε να του εκφράσει την απόλυτη στήριξη προς το πρόσωπο του, αλλά το άκρως αντίθετο. Ο Σουάρες άκουγε από τα χείλη του …..τεχνικού πως δεν τον υπολογίζει στα πλάνα του, τόσο κρύα, τόσο ξαφνικά, τόσο ασεβής,σε μια επικοινωνία που κράτησε 60 δευτερόλεπτα.

Αυτό που ακολούθησε ήταν ο σκληρός τύπος από την χώρα των <<γκαούτσος>>,  να γυρίζει σπίτι ξεσπώντας σε κλάματα, καθώς έκλεινε ένα κεφάλαιο έξι ετών. Μα πάνω από όλα ο τρόπος που έκλεινε το συγκεκριμένο κεφάλαιο, ήταν που πονούσε περισσότερο τον Ουρουγουανό, τόσο άκομψα, χωρίς ίχνος σεβασμού, του έκλεισαν την πόρτα του Καμπ Νοού, και εν μέσω μια νυκτός έψαχνε τον νέο σταθμό της καριέρας του.

«Αυτό που έκαναν πλήγωσε πολύ κι εμένα και την οικογένειά μου. Ο τρόπος που το χειρίστηκαν δεν ήταν σωστός. Την στιγμή που μου είπαν [ότι δεν ήμουν στα σχέδιά τους] επιβεβαίωσα ουσιαστικά αυτό που είχα δει στον Τύπο, αυτό που μου είπαν τόσοι άλλοι ανεπίσημα πριν. Κανείς από τον σύλλογο δεν με ενημέρωσε. Ο Κούμαν με πήρε τηλέφωνο για να μου πει ότι δεν ήμουν στα σχέδιά του, όταν ήξερα ήδη τι επρόκειτο να συμβεί 10 ημέρες πριν», δήλωνε ο Σουάρες.

Έχοντας μετακομίσει πια στην Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε, και παίρνοντας την από το χέρι( πρώτος σκόρερ την περσινή σεζόν με 21 τέρματα) οδηγώντας έτσι στο πρώτο πρωτάθλημα έπειτα από επτά ολόκληρα χρόνια, είχε δώσει παράλληλα και μια υπόσχεση στον ευατό του, την οποία θα έπρεπε και να τηρήσει. Αν σκοράρω εναντίον της Μπαρτσελόνα δεν θα πανηγυρίσω, αλλά σίγουρα θα δείξω προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση», είχε «υποσχεθεί» ο 34χρονος και δεν το ξέχασε…

Ο Ουρουγουανός περίμενε καρτερικά,  ήξερε πως θα έρθει η στιγμή που το κάρμα θα χαμογέλα μαζί του στην δική του πλευρά. Και με αυτό το σκεπτικό και την πεποίθηση, πάτησε  το χορτάρι του Wanda Metropolitano το βράδυ του Σαββάτου (02/10) και είδε απέναντί του το σήμα και τα χρώματα που είχε συνδέσει για χρόνια με την επιτυχία και τώρα του θύμισαν μόνο την ταπείνωση που είχε υποστεί…

Και η στιγμή δεν άργησε, το ρολόι είχε σημαδέψει το 44ο λεπτό, όταν ο Λεμάρ, τον έβγαλε φάτσα κάρτα με τον Τερ Στέγκεν, και αυτός έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0 για την Ατλέτικο. Δεν πανηγύρισε, σεβάστηκε το έμβλημα που είχε απέναντι, στο οποίο πέντε σεζόν έζησε πολύ όμορφες στιγμές, και αγαπήθηκε όσο λίγοι, παρά το άδοξο τέλος.

Όμως δεν είχε πει σε εκείνο το σημείο την τελευταία του λέξη, σήκωσε το βλέμμα του προς τα επίσημα, εκεί όπου βρισκόταν ο άνθρωπος ο οποίος ισχυριζόταν πως δεν μετανιώνει για την φυγή του Ουρογουανού. Και όπως και τότε έτσι και τώρα ο Ολλανδός τεχνικός κρατούσε το τηλέφωνο στα χέρια, βλέποντας τον Σουάρες στο χορτάρι να σηκώνει το χέρι του και να κάνει την χαρακτηριστική χειρονομία, μια κίνηση που πήρε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα, όσο κράτησε και η επικοινωνία τους, εκείνο το ζεστό βραδινό του περασμένου Αυγούστου.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *