Type to search

ΣΤΙΒΟΣ

Τεντόγλου: υποψήφιος Ευρωπαίος αθλητής της χρονιάς.

Share

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε υποψήφιο για τον τίτλο κορυφαίου αθλητή της χρονιάς στην Ευρώπη,τον ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου.

 

Ο 23χρονος πρωταθλητής του μήκους ήταν υποψήφιος για ανερχόμενος αθλητής της χρονιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο το 2017 και το 2018, ωστόσο για πρώτη φορά διεκδικεί το βραβείο του κορυφαίου αθλητή στην Ευρώπη.

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής, χρυσός Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Θεωρείται ως ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες αθλητές του στίβου. Έχει επίσης αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης ανοιχτού στίβου το 2018 στο Βερολίνο, πρωταθλητής κλειστού στίβου το 2019 στη Γλασκώβη, και επίσης, πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στίβου το 2021.

Κατέκτησε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο 2020 με επίδοση 8.41 μ. και διατήρησε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος με 8.60 μ, βρίσκεται στο Νο1 του ράνκινγκ και διεκδικεί το βραβείο ανάμεσα στους 10 κορυφαίους Ευρωπαίους αθλητές για το 2021.

 

 

Η ψηφοφορία διεξάγεται μέσα από τους επίσημους λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας σε Instagram, Facebook και Twitter και θα διαρκέσει έως τις 3 Οκτωβρίου.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *