Type to search

Αθλητικη Διοργανωση

Navarino Challenge: επανέρχεται δυναμικά για 9η χρονιά.

Share

To Navarino Challenge, είναι ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Η πρώτη ελληνική διοργάνωση που διακρίθηκε στα παγκόσμια βραβεία τουρισμού στο Λονδίνο, ορόσημο για τη Μεσσηνία, επανέρχεται δυναμικά μετά από μια δύσκολη περίοδο για όλο τον κόσμο.

 

Η διοργάνωση, επιστρέφει για 9η χρονιά και με το παγκόσμιο μήνυμα της «ο αθλητισμός ενώνει», φέρνει και πάλι κοντά τον κόσμο, προσφέροντας τη δυνατότητα σε συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να ανακαλύψουν μέσα από τον αθλητισμό τη μαγεία του μεσσηνιακού τοπίου και την ιστορία που κρύβει η κορυφαία αθλητική γιορτή.

 

Στις 15-17 Οκτωβρίου 2021, θα διεξαχθεί και πάλι μια σειρά από δράσεις στην Costa Navarino και την Πύλο, όπου μεγάλες συγκινήσεις, αναδεικνύουν τις αυθεντικές αξίες του αθλητικού ιδεώδους, προβάλλουν το Ολυμπιακό πνεύμα.

 

Πάνω από 30 αθλητικές δραστηριότητες και 15 Ολυμπιακά αθλήματακαι παρουσία Ολυμπιονικών που συμμετέχουν μαζί με ερασιτέχνες αθλητές όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων.

 

Στο πλαίσιο των αθλητικών δράσεων του Navarino Challenge, η διοργάνωση θα τιμήσει τον άνθρωπο που έκανε την Ελλάδα υπερήφανη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Τον χρυσό Ολυμπιονίκη στο άλμα εις μήκος Μίλτο Τεντόγλου καθώς και τον κορυφαίο προπονητή του, που βρίσκεται πίσω από όλες τις σημαντικές επιτυχίες του, Γιώργο Πομάσκι.

 

Την παρουσία τους θα δώσουν βέβαια και άλλοι αθλητές πρότυπα και Ολυμπιονίκες που προωθούν τις Ολυμπιακές αξίες, όπως ο χρυσός Παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής του boccia Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ο δις αργυρός Ολυμπιονίκης του taekwondo Αλέξανδρος Νικολαΐδης, η Ολυμπιονίκης αθλήτρια & MVP του Ευρωμπάσκετ Εβίνα Μάλτση και ο Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης στα 400μ. με εμπόδια, Περικλής Ιακωβάκης.

 

H διοργάνωση, λαμβάνοντας υπόψη της τις παρούσες υγειονομικές συνθήκες, θα γίνει με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει το Υπουργείο Τουρισμού, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού καθώς και οι οικείες αθλητικές Ομοσπονδίες.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *