Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Λίβερπουλ: Πέθανε ο Ρότζερ Χαντ, 2ος σκόρερ όλων των εποχών

Share

Σε ηλικία 83 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο εμβληματικός επιθετικός της Λίβερπουλ, Ρότζερ Χαντ. Υπήρξε επίσης μέλος της εθνικής Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 ενώ παραμένει ακόμη δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών για τους Ρεντς με 244 γκολ (πίσω από τον Ίαν Ρας).  

Ο Χαντ φόρεσε την φανέλα της Λίβερπουλ επί 11 χρόνια (1958-1969), και υπό τις οδηγίες του θρυλικού προπονητή Μπιλ Σανγκλί έπαιξε 492 παιχνίδια σκοράρoντας 244 φορές και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (1964 και 1966) και ένα κύπελλο Αγγλίας (1965). Επίσης τίμησε συνολικά 34 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο (18 γκολ) ενώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 έπαιξε σε όλα τα ματς σκοράροντας μάλιστα και τρεις φορές για τα “τρία λιοντάρια”.

Για τον θάνατο του Χαντ μίλησε ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ:

Ο Ρότζερ Χαντ δεν έρχεται δεύτερος σε τίποτα όσα αφορά τη σημασία του στην ιστορία της Λίβερπουλ, αυτό είναι σαφές. Για να είναι ο καταλύτης που σκοράρει στην ομάδα του Σανκλί και για να φτάσει στην άνοδο, κατάφερε και κέρδισε αυτούς τους πολύτιμους τίτλους πρωταθλήματος και το FA Cup που τον θέτουν σε μια ομάδα θρύλων της Λίβερπουλ που είναι υπεύθυνοι για όσα είναι ο σύλλογος σήμερα. Όχι μόνο αυτό, ήταν επίσης νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1966.

“Μου λένε ότι ο Κλόπ τον βάφτισε” Σερ Ρότζερ “για όλα τα επιτεύγματά του. Ένας σκόρερ που δεν σταμάτησε ποτέ να εργάζεται για να βοηθήσει τους συμπαίκτες του. Πιστεύω ότι θα ταίριαζε καλά στην τρέχουσα ομάδα μας. Έτσι, είναι ο Σερ Ρότζερ που θα θυμόμαστε, θα τιμούμε και θα αποτίσουμε φόρο τιμής τις επόμενες ημέρες.”

Ο θάνατος του Χαντ έρχεται έξι μήνες μετά τον θάνατο του μακροχρόνιου συνεργάτη του στο Λίβερπουλ, Σεντ Τζον, σε ηλικία 82 ετών.

Μια σημερινή δήλωση της Λίβερπουλ ανέφερε ότι ο Χαντ «πέθανε ειρηνικά στο σπίτι μετά από μια μακρά ασθένεια. Οι σκέψεις όλων στο Liverpool Football Club είναι με την οικογένεια και τους φίλους του Ρότζερ σε αυτή τη θλιβερή και δύσκολη στιγμή»

Επιμέλεια: Νώντας Τσαρτσάλης

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *