Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γ. 1-2: Σπουδαίο διπλό σε ένα ματς θρίλερ

Share

Για την 5η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ η Μάντσεστερ κατάφερε και επικράτησε με 2-1 στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου κόντρα στην Γουέστ Χαμ. Την πλήγωσε ο Λίνγκαρντ, μοιραίος ο Νομπλ για τους γηπεδούχους.

Με ένα τρομερό σουτ κεραυνό στο 85’ του Τζέισι Λίγκαρντ  ο οποίος πλήγωσε την περσινή ομάδα που ήταν δανεικός από τους ‘’κόκκινους διαβόλους’’ η Μάντσεστερ Γ. παρέμεινε στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ.

Το ματς

Το παιχνίδι άρχισε με έναν πολύ χαμηλό ρυθμό και από τις δύο πλευρές με την πρώτη ευκαιρία να δημιουργείται στο 21’ για τους γηπεδούχους με ένα σουτ του Μπόουεν. Η Γιουνάιτεντ απάντησε με τον Μπρούνο Φερνάντεζ ο οποίος είδε το σουτ του να σταματάει στο δοκάρι. Στο 30’ η τύχη χαμογέλασε στα ‘’σφυριά’’ και με ένα σουτ του Μπεχραμά να βρίσκει στο σώμα του Βαράν η μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Ντε Χέα για το 1-0. Ο Ρονάλντο όμως ήταν πάλι στο σωστό σημείο την σωστή στιγμή και στο 34’ ισοφάρισε με διπλή προσπάθεια πετυχαίνοντας έτσι το 3ο του γκολ σε δύο ματς στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Πορτογάλος σκόραρε στο 66ο γήπεδο που βρίσκεται, δημιουργώντας ακόμα ένα ώραιο στατιστικό.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο με τις δύο ομάδες να είναι προσεκτικές και να μην ρισκάρουν. Στο 73’ ο Λίγκαρντ ο οποίος άκουσε αρκετά μέσα στην εβδομάδα για το λάθος του που κόστισε στη Μάντσεστερ την ήττα μεσοβδόμαδα από την Γιάνγκ Μπόις πέρασε στην θέση του Πογκμπά. Στο 89’ ο 28χρονος Άγγλος εξαπόλυσε ένα τρομερό άπιαστο σουτ και… πήρε το αίμα του πίσω δίχως όμως να πανηγυρίσει δείχνοντας τον σεβασμό στην ομάδα που ουσιαστικά τον αναγέννησε. Το ματς όμως δεν είχε τελειώσει. Στο 90+1’ κακώς δεν δίνεται πέναλτι υπέρ του Ρονάλντο και δύο λεπτά αργότερα , στην τελευταία φάση του παιχνιδιού ο Σό υποκύπτει σε παράβαση με την μπάλα να βρίσκει το χέρι του δίνοντας στην εκπνοή την ευκαιρία στην Γούεστ Χαμ να ισοφαρίσει. Ο Ντέβιντ Μόγες σε μια έμπνευση της στιγμής περνάει στον αγωνιστικό χώρο του Νομπλ ώστε να εκτελέσει το πέναλτι. Ο Ντε Χέα διάλεξε την αριστερή γωνία του και το έπιασε (είχε απο το 2016 να αποκρούσει πέναλτι!) δίνοντας έτσι στην ομάδα του τους τρείς πολύτιμους βαθμούς.

Eπιμέλεια άρθρου: Γιάννης Αργυρόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *