Type to search

ΣΤΙΒΟΣ

Μεγάλο διεθνές μίτινγκ στίβου στην Κύπρο.

Share

Μια ευχάριστη εξέλιξη για τον κυπριακό στίβο όπου είναι εμφανής η βούληση των εμπλεκομένων φορέων ΚΟΑ και ΚΟΕΑΣ.

Το World Athletics Tour Continental (Παγκόσμια Ηπειρωτική Περιήγηση Στίβου), είναι μια ετήσια σειρά στίβου από αθλητικούς αγώνες, που αναγνωρίζεται από τον Παγκόσμιο Στίβο (παλαιότερα γνωστή ως η IAAF). Το Tour αποτελεί το δεύτερο επίπεδο διεθνών μονοήμερων συναντήσεων μετά το Diamond League .  Η ίδρυση του ήταν το 2020 .

Βασικός στόχος της ΚΟΕΑΣ είναι να δώσει την ευκαιρία στους Κύπριους αθλητές και αθλήτριες να λάβουν μέρος στη διοργάνωση και να μαζέψουν σημαντικούς βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη. Επιπρόσθετα, η ΚΟΕΑΣ θέλει να βάλει την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη του στίβου και το μίτινγκ αυτό να υπάρχει κάθε χρόνο στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Στόχος είναι το μίτινγκ να διεξάγεται στη Λευκωσία και αν στο 2022 δεν προλάβει να είναι έτοιμο το ανακαινισμένο ΓΣΠ, θα το διοργανώσει στο Τσίρειο Στάδιο. Ο ΚΟΑ ήταν αρκετά θετικός για να στηρίξει οικονομικά αυτήν την προσπάθεια της ΚΟΕΑΣ και αν εγκριθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, επόμενος στόχος θα είναι η εξεύρεση χορηγών και η υλοποίηση όλων όσων χρειάζονται για τη φιλοξενία τόσο σημαντικής διοργάνωσης.

Η ΚΟΕΑΣ θεωρεί πως υπήρξε πλήρης κατανόηση των θέσεων της από τον ΚΟΑ και θα περιμένει το συντομότερο δυνατόν τις απαντήσεις του Οργανισμού.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *