Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν οι ποδοσφαιριστές τραυματίζονται με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.

Share

Δεκαέξι περιπτώσεις τραυματισμών επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που δύσκολα μπορείς να συνειδητοποιείς πως συνέβησαν.

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει τραυματισμούς, και τραυματισμούς ποδοσφαιριστών, που πολλές φορές στο ακούσμα των συγκεκριμένων τραυματισμών αδυνατείς να τους χωρέσεις στον νου σου. Ένας από τους κορυφαίους ‘’περίεργους’’ τραυματισμούς ήταν αυτός του Σαντιάγο Κανιθάρες, ο οποίος είχε χάσει ολόκληρο Μουντιάλ το 2002 επειδή τραυματίστηκε στο… ξύρισμα, από τα θραύσματα ενός σπασμένου after-shave.
Το όνομα του σε αυτήν την περίεργη κατηγορία ήρθε να προστέσει και ο Σουηδός αριστερός μπακ της Χέρενφεϊν, Ραμί Καΐμπ, ο οποίος κατάφερε να χειροτερέψει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο σαγόνι εξαιτίας ενός… καρότου.

Πιο συγκεκριμένα ο 24χρόνος αντιμετώπιζε ένα χτύπημα, από τον περασμένο Αυγούστο στο σαγόνι, ωστόσο ο τραυματισμός του υποτροπίασε, και κατάφερε να σπάσει το σαγόνι του στην προσπάθεια του να δαγκώσει ένα καρότο!

Εμείς με αφορμή αυτόν τον αν μη τι άλλο ευτράπελο τραυματισμό του Σουηδού, ψάξαμε και βρήκαμε παρομοίους παράξενους τραυματισμούς, ποδοσφαιριστών που αδυνατείς να πιστέψεις, και να συνειδητοποιήσεις πως έγιναν.

Φράνκι Ντε Γιόνγκ 

Φράνκι ντε Γιονγκ νέα και ειδήσεις - Sportime.gr

Την περασμένη σεζόν ο Ολλανδός, κινδύνεψε να μείνει εκτός δράσης για αρκετό διάστημα, καθώς μετά από ένα ματς απέναντι στην Νάπολι για το Τσάμπιονς Λιγκ, εμφανίστηκε με πρησμένο χέρι. Λίγη ώρα αργότερα η Μπάρτσα, έκανε γνωστό πως ο Ντε Γιονγκ τσιμπήθηκε από μέλισσα, η οποία του προκάλεσε σοβαρό πρήξιμο.

Κρις Σμάλλινγκ 

Κρις Σμόλινγκ ο πρώτος στόχος της Έβερτον – ΠΟΛΙΤΗΣ

Ο τραυματισμός που είχε υποστεί κατά την περίοδο των διακοπών στο Μπαλί, ο άλλοτε πρώην αμυντικός της Γιουνάιτεντ Κρις Σμαλλινγκ, είναι πέρα για πέρα παράξενος.

Πιο συγκεκριμένα αν και στην αρχή, οι αναφορές έκανα λόγο ότι τον τσίμπησε, μέδουσα την ώρα που έκανε σέρφινγκ, ή αλήθεια τελικά αποκαλύφθηκε στην συνέχεια και δεν ήταν τόσο συναρπαστική. Λιποθύμησε από την καυτή ζέστη και χτύπησε το κεφάλι του, εξ ου και οι επίδεσμοι.

Nτείβ Μπιζαντ 

Where are they now? Former Nottingham Forest goalkeeper Dave Beasant -  Nottinghamshire Live

Ο Μεγάλος τερματοφύλακας, με την τεράστια καριέρα,και ήρωας της Γουιντμπελντον, στον τελικό του Fa Cup απέναντι στην Λίβερπουλ το 1998, υπέστη έναν τραυματισμό που δύσκολα θα ξεχάσει.

Την περίοδο που βρισκόταν στην Τσέλσι, το πιάτο με την σαλάτα έπεσε από το τραπέζι της κουζίνας του με αποτέλεσμα να σπάσει. Τότε ο Μπιζάντ προσπάθησε να το ελέγξει με γυμνό πόδι με αποτέλεσμα να σκίσει έναν τένοντα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του, με αποτέλεσμα  να χάσει δύο μήνες ποδοσφαίρου. Προφανώς, έπρεπε να είχε χρησιμοποιήσει τα χέρια του.

Ρίο Φέρντιναρντ  

Ρίο Φέρντιναντ: Ένα γράμμα στο νεότερο εαυτό μου | Premier League Fans GR

Ο πρώην αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και της εθνικής Αγγλίας, τα χρόνια που φορούσε την φανέλα της Λίντς, υπέστει έναν τραυματισμό που όλοι λίγο πολύ έχουμε νιώσει. Ο Φέρντιναντ παρακολουθούσε τηλεόραση, όταν με το πόδι του τεντωμένο επι αρκετή ώρα ένιωσε έντονο πόνο, και διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί σοβαρή ζημιά στους τένοντες.

Ντείβιντ Μπάντι 

The greatest goals never scored: David Batty, Leeds United vs Arsenal, 1999  - Planet Football

Ο πρώην μέσος των Λίντς, Μπλάκμπερν και Νιουκάστλ ενώ ανάρρωνε στο σπίτι του, από ένα τρακάρισμα, η τρίχρονη κόρη του πέρασε πάνω από το πόδι του με το τρίκυκλο της. Ο τραυματισμός δεν βοήθησε πολύ τον ίδιο, καθώς η υπερηφάνεια που είχε ως “σκληρός”, στιγματίστηκε.

Ντέιβιντ Τζέιμς 

Former England goalkeeper David James eyes coaching role in England |  Football News - Times of India

Ποιος θα πίστευε πως μια ακίνδυνη συσκευή, θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμό σ’ έναν ποδοσφαιριστή. Ο Τζέιμς ενώ ήταν σπίτι με έναν φίλο του, του πέταξε το τηλεχειριστήριο. Ο ίδιος στην προσπάθεια να το πιάσει τράβηξε προς τα πίσω τους μυς του (!). Αυτή η κίνηση ήταν αρκετή για να τον κρατήσει εκτός δράσης.

Σαντιάγκο Κανιθάρες 

Το τέλος του φόβου για τον Σαντιάγο Κανιθάρες - el sombrero

Η δουλειά του τερματοφύλακα είναι να αποκρούει τα σουτ των αντιπάλων. Με άλλα λόγια μπορεί να πιάνει και πράγματα στον αέρα. Κι όμως, ο καλύτερος τερματοφύλακας του ισπανικού πρωταθλήματος το 2002, δεν ταξίδεψε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιαπωνίας και της Κορέας όταν ένα μπουκάλι after shave έπεσε στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του και του έκοψε τον τένοντα.

Ιβάνο Μπονέτι 

Pes Miti del Calcio - View topic - Ivano BONETTI 1988-1990

Σίγουρα οι φτερούγες κοτόπουλου δεν θα αποτελούν το αγαπημένο φαγητό του Ιταλού μέσου. Ό λόγος; Ό τότε προπονητής της αγγλικής ομάδας Γκρίσμπι Μπραίαν Λο, εξαγριώθηκε με την ήττα της ομάδας από τη Λούτον και πέταξε ένα πιάτο γεμάτο φτερούγες στον Ιταλό μέσο. Αποτέλεσμα; Κάταγμα ζυγωματικών.

Ντίντα 

Why the trailblazing Dida deserves to be remembered as one of his  generation's best goalkeepers

Ο Ντίντα, από την άλλη, υπέστη μυϊκούς σπασμούς σε αγώνα. Ακούγεται αρκετά λογικό. Το περίεργο, όμως, είναι πως ο Βραζιλιάνος καθόταν στο πάγκο.

Έβερ Μπανέγκα 

Ο τραυματισμός της χρονιάς για Μπανέγκα! - Onsports.gr

Ό Αργεντίνος, φημίζεται για τον έντονο και οξύθημο χαρακτήρα, και όταν αγωνιζόταν στην Βαλένθια έδωσε ακόμη μια αφορμή για να γίνει γνωστός. Την ώρα που έβαζε βενζίνη στο αμάξι του, ξέχασε να βάλει χειρόφρενο και το αμάξι κύλησε προς τα πίσω παγιδεύοντας τον αστράγαλο του. Ο Αργεντινός μέσος υπέστη κάταγμα κνήμης περόνης κάτι που θα τον κρατήσει εκτός δράσης 6 μήνες.

Ντιόγκο Πάολο 

L'incroyable mésaventure de Paulo Diogo - Servettiens.ch

Οι πανηγυρισμοί του μέσου της Σερβετ του βγήκαν ξινοί, καθώς σε αγώνα του ελβετικού πρωταθλήματος, έτρεξε να πανηγυρίσει το γκολ της ομάδας του μαζί με τους φιλάθλους. Όταν στην προσπάθεια να σκαρφαλώσει σε αυτούς, η βέρα του πιάστηκε από τα κιγκλιδώματα το αποτέλεσμα ήταν ένα κομμένο δάκτυλο.

Ρίτσαρντ Ράιτ 

Ο τερματοφύλακας που πληρώνεται για να… κάααααααθεται! - Ποδόσφαιρο -  Αγγλία | sport-fm.gr: bwinΣΠΟΡ FM 94.6

Εδώ ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, είχε ραντεβού με την ατυχία δις, καθώς κατά την προθέρμανση ενός αγώνα Κυπέλλου με την Τσέλσι το 2006, ο τότε τερματοφύλακας της Έβερτον σκόνταψε σε μια πινακίδα και τραυμάτισε σοβαρά τον αστράγαλό του. Τρία χρόνια νωρίτερα είχε άλλον έναν περίεργο τραυματισμό, καθώς έπεσε από το πατάρι του σπιτιού του.

Άλαν Ράιτ 

Οι 10 πιο Βλακώδεις Τραυματισμοί Ποδοσφαιριστών.

Ο αριστερός μπακ της Άστον Βίλα στη δεκαετία του ’90 παραμένει μέχρι σήμερα ο πιο κοντός παίκτης που έχει αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ, με ύψος μόλις 1.63μ. Αυτός ήταν και ο λόγος που τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο, καθώς αναγκάστηκε να το τεντώσει πολύ έντονα, στην προσπάθειά του να πατήσει το γκάζι της Ferrari του.

Άλεξ Στέπνι 

Hire Alex Stepney | Famous Manchester Goalkeeper | Speaker Agent

Την προσπάθεια να τον ακούσουν οι συμπαίκτες του, πλήρωσε ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουναίτεντ το 1975, καθώς κατά την διάρκεια του αγώνα απέναντι στην Μπέρμπιγχαμ, ΄΄έβγαλε΄΄ το σαγόνι του, ενώ φώναζε προς τους αμυντικού του.

Αλεσάντρο Νέστα 

Αλεσάντρο Νέστα: Ο φανατικός Λατσιάλι και το χειρότερο ματς της καριέρας  του | iperiodico.gr

Αλεσάντρο Νέστα είσαι ένας από εμάς….Ο Ιταλός παλαίμαχος διεθνής αμυντικός είχε υποστεί ρήξη τένοντα στο δάχτυλο πατώντας τα κουμπιά ενός βιντεοπαιχνιδιού.

Ντιέγκο Μαραντόνα 

Δέκα παράξενοι τραυματισμοί

Τρεις μήνες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ του 2010 ο Αργεντινός προπονητής πραγματοποίησε επίσκεψη στους γιατρούς μετά από ένα δάγκωμα από σκύλο στο πρόσωπο. Ο Μαραντόνα χρειάστηκε 10 ράμματα στο χείλος, όμως τίποτα δεν τον εμπόδισε να ταξιδέψει με την εθνική στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *