Type to search

EURO2020 Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Ανοίγει η αυλαία με δύο αναμετρήσεις για τη φάση των “16”

Share

Μετά από διάλειμμα δύο ημερών, η αγωνιστική δράση στο Euro επανέρχεται με 4 ομάδες να ρίχνονται απόψε(26/6) στην μάχη των νοκ-άουτ.

Δύο αγώνες για τη φάση των “16” περιλαμβάνει το σημερινό μενού του Σαββάτου. Συγκεκριμένα στις 19:00, η Ουαλία αντιμετωπίζει την Δανία στη “Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα” του Άμστερνταμ, ενώ στις 22:00 η Ιταλία υποδέχεται την Αυστρία στο “Γουέμπλεϊ”. Οι “Δράκοι” τερμάτισαν 2οι στον πρώτο όμιλο με 4 βαθμούς. Μπορεί να έχασαν την τελευταία αγωνιστική από την Ιταλία(1-0), αλλά το 1-1 της πρεμιέρας με την Ελβετία, σε συνδυασμό με το 2-0 επί της Τουρκίας ήταν αρκετό για να τους δώσει τον πρόκριση. Μπορεί ο Μπέιλ να μην έχει σκοράρει για 14ο σερί ματς με την Εθνική, αλλά κόντρα στους Τούρκους είχε ηγετική παρουσία μοιράζοντας δύο ασίστ.

Από την άλλη, η ομάδα του Κάσπερ Γιούλμαν μετά το πατατράκ με τον Έρικσεν στην πρεμιέρα και την ήττα από την Φινλανδία, πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση με το Βέλγιο. Μπορεί να έχασε με ανατροπή αλλά με την ευρεία νίκη με 4-1 επί της Ρωσίας και εκμεταλλευόμενη την τριπλή ισοβαθμία πέρασε στους «16». Έτσι, η Δανία έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που καταφέρνει να τερματίσει δεύτερη στον όμιλο, συγκεντρώνοντας μόλις 3 βαθμούς. Με αντίπαλο την Ουαλία μετράει τρεις νίκες, όμως αυτή είναι η πρώτη τους συνάντηση σε μεγάλο τουρνουά.

Στο δεύτερο χρονικά ματς της φάσης των “16” η Ιταλία κοντράρεται με την Αυστρία, η οποία θα παίξει για πρώτη φορά σε παιχνίδι νοκ-άουτ. Οι “ατζούρι” τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο, κάνοντας το 3/3 με Τουρκία, Ελβετία, Ουαλία, χωρίς μάλιστα να δεχτούν κάποιο τέρμα.  Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι Ιταλοί μετρούν 11 συνεχόμενες νίκες με μηδέν παθητικό, έχοντας συμπληρώσει πάνω από 1000 λεπτά χωρίς να δεχτούν γκολ. Ο Μαντσίνι δεν θα μπορέσει να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Κιελίνι και Φλορέντσι που είναι τραυματίες.

Στην αντίπερα όχθη, οι Αυστριακοί κατάφεραν να βγουν 2οι στον όμιλο, κερδίζοντας τη Β. Μακεδονία στην πρεμιέρα(3-1) και την Ουκρανία(1-0) την τελευταία αγωνιστική. Οι παίκτες του Φράνκο Φόντα πέτυχαν τον στόχο που είχαν θέση πριν την έναρξη του τουρνουά και σήμερα θα μπουν στο γήπεδο διεκδικώντας τις πιθανότητές τους για πρόκριση κόντρα σε ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Euro. Εκτός μάχης για το αποψινό παιχνίδι είναι ο Λαζάρο, ενώ οι Χιντερέγκερ και Γκρίλιτς ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών τους και θα τεθούν κανονικά στη διάθεση του Γερμανού τεχνικού.

Επιμέλεια: Ιπποκράτης Φινδάνης

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *