Type to search

EURO 2020 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιταλία – Ελβετία 3-0: “Ανανεωμένη” και “ωραία” στους 16

Share

Η Ιταλία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λοκατέλι σκόρπισε την Ελβετία με 3-0 και πήρε από νωρίς το εισιτήριο για τους 16 της διοργάνωσης.

Ολοκληρωτικά στο παρελθόν έχει αφήσει η Ιταλία την εποχή του “κατενάτσιο” όπως συνεχίζει να αποδεικνύει αγώνα με τον αγώνα, με την Ελβετία να αποτελεί το τελευταίο θύμα της νέας φιλοσοφίας που έφερε ο  Ρομπέρτο Μαντσίνι στις τάξεις της “Σκουάντρα Ατζούρα”. Οι Ιταλοί όχι απλά επέστρεψαν σε μία μεγάλη διοργάνωση μετά την απουσία τους από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, αλλά επανήλθαν αμέσως και στο προσκήνιο, στέλνοντας μήνυμα προς κάθε πιθανό παραλήπτη για την συνέχεια του τουρνουά.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Μάνουελ Λοκατέλι ο οποίος με 2 γκολ (26′, 52′) υπέγραψε την νίκη της Ιταλίας, η οποία την καθιστά την πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στην φάση των 16 του φετινού Euro. Το άλλο γκολ πέτυχε ο Τσίρο Ιμόμπιλε στο 89ο λεπτό ξεσηκώνοντας τα πλήθη στις εξέδρες του Ολίμπικο.

Η ραψωδία του Κιελίνι:

Η Ιταλία ξεκίνησε από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού με συνεχή τρεξίματα και ασφυκτική πίεση σε κάθε σημείο του γηπέδου, ψάχνοντας από νωρίς το γκολ που θα της λύσει τα πόδια για την συνέχεια του αγώνα. Λίγα λεπτά αφού ο Ιμόμπιλε απείλησε με κεφαλιά, ο Κιελίνι στο 19 μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια των Ελβετών να απομακρύνουν από κόρνερ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σουτ εντός περιοχής, έτρεξε να πανηγυρίσει σαν τρελός, όμως στιγμές αργότερα είδε το VAR να του στερεί την χαρά και να του καταλογίζει χέρι στην ίδια φάση. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο έμπειρος αμυντικός της Γιουβέντους αποχώρησε από το παιχνίδι σαν τραυματίας 5 λεπτά μετά.

Από το Σασουόλο με αγάπη:

Το ματς συνεχίστηκε στο 0-0, όμως οι Ιταλοί είχαν ήδη δείξει τις διαθέσεις τους και στο 26ο λεπτό Λοκατέλι και Μπεράρντι σε μία συνεργασία βγαλμένη από τις προπονήσεις της Σασουόλο, συνδιάστηκαν άψογα με τελευταίο αποδέκτη τον Λοκατέλι, ο οποίος δέχθηκε την παράλληλη μπαλιά από τον συμπαίκτη του και τελείωσε την φάση για το 1-0.

Το ματς συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο με τους Ιταλούς να απειλούν και τους Ελβετούς να αποτελούν απλοί παρατηρητές ώσπου στο 52ο λεπτό ο Μάνουελ Λοκατέλι υποδέχθηκε την μπάλα στο ημικύκλιο της περιοχής και με χαμηλό σουτ έγινε ο τρίτος νεότερος Ιταλός που κάνει ντοπιέτα ως πρωτάρης σε μεγάλη διοργάνωση (Τζάκομο Μπουλγκαρέλι 1962, Μάριο Μπαλοτέλι 2012).

30άρα με γκολάρα:

Η μοναδική στιγμή της Ελβετίας στο παιχνίδι υπήρξε στο 64ο λεπτό όταν και έφτασε σε τελική προσπάθεια, με τον Ντοναρούμα όμως, παρότι χρειάστηκαν 159 αγωνιστικά λεπτά για να κάνει απόκρουση στην διοργάνωση. να δηλώνει παρόν και να κρατάει το σκορ στο 2-0. Τίποτα δεν άλλαξε στην εικόνα του γηπέδου το τελευταίο μισάωρο του αγώνα και ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 90 λεπτών ο Τσίρο Ιμόμπιλε με πολύ όμορφο σουτ από το ύψος της περιοχής σημείωσε το 30ο απανωτό γκολ της “Σκουάντρα Ατζούρα” χωρίς απάντηση από κάποιον αντίπαλο σε οποιαδήποτε διοργάνωση.

Πλέον οι Ιταλοί θα αγωνιστούν με την Ουαλία στις 20 του μήνα για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων, σε ένα φαινομενικά ματς για την κορυφή του ομίλου, με την Ουαλία όμως να μην έχει εξασφαλίσει ακόμα την πρόκρισή της στην επόμενη φάση.

Οι ενδεκάδες του παιχνιδιού:

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Μπονούτσι, Κιελινι (25′ Ατσέρμπι), Σπινατσόλα, Ντι Λορέντσο, Ζορζίνιο, Μπαρέλα (87′ Κριστάντε), Λοκατέλι (86′ Πεσίνα), Μπεράρντι (69′ Τολόι), Ινσίνιε (69′ Κιέζα), Ιμόμπιλε

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Σερ (58′ Ζούμπερ), Ακανζί, Ελβέντι, Τσάκα, Φρόιλερ (82′ Σο), Ροντρίγκες, Μπαμπού (58′ Βίντμερ), Σακίρι (76′ Βάργας), Εμπολό, Σεφέροβιτς (46′ Γκαβράνοβιτς).

1ος Όμιλος:

Βαθμολογία
1. Ιταλία 6 (6-0)
2. Ουαλία 4 (3-1)
3. Ελβετία 1 (1-4)
4. Τουρκία 0 (0-5)

Επόμενη αγωνιστική:

Ιταλία – Ουαλία
Ελβετία – Τουρκία

Ηλίας Λιακόπουλος

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *