Type to search

EURO 2020 Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ουαλία-Ελβετία 1-1: Την “έσωσε” ο Μουρ

Share

Μετά από ένα χορταστικό παιχνίδι, Ουαλία και Ελβετία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο Μπακού στην 1η αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Euro 2020. Ολοκληρωτικά κυρίαρχοι οι Ελβετοί προηγήθηκαν στο 47′ με κεφαλιά του Εμπολό, έχασαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες αλλά πλήρωσαν την οπισθοχώρησή τους μετά το 60′ και οι “Δράκοι” τους τιμώρησαν με τον Moυρ στο 74′. Ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ γκολ του Γκαβράνοβιτς στο 85′ για την Ελβετία.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η Ελβετία και η Ουαλία έχουν από έναν πόντο, με την Τουρκία να χαίρεται περισσότερο από τις δύο ομάδες, καθώς δεν τις ξέφυγαν στο κυνήγι της 2ης θέσης. Στην πρώτη θέση είναι η Ιταλία με 3 βαθμούς, μετά την χθεσινή νίκη επί της Τουρκίας(3-0).

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ουαλία να πατάει καλύτερα στο παιχνίδι, πιέζοντας ψηλά και σημειώνοντας την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 15′ ,με τον Μουρ να πιάνει την κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι, αλλά τον Ζόμερ να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Μετά το 20′ η Ελβετία ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και πήρε την κατοχή της μπάλας, με τους Ουαλούς να οπισθοχωρούν και να προσπαθούν να χτυπήσουν στην κόντρα. Η πρώτη φάση για τους τυπικά φιλοξενούμενους ήρθε στο 20′, όταν το “τακουνάκι” του Σχερ έδιωξε ενστικτωδώς ο Γουόρντ. Στο 27′ οι Ελβετοί έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, αυτή τη φορά με τον Σεφέροβιτς, το σουτ του οποίου πέρασε λίγο έξω από την εστία του πορτιέρε των “Δράκων”. Οι παίκτες του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς συνέχιζαν να πιέζουν για το γκολ κερδίζοντας διαδοχικά κόρνερ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Σεφέροβιτς, μάλιστα, έχασε ισάριθμες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ στο 41′ και το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Έτσι, λοιπόν οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα, με τις τελικές προσπάθειες όμως να είναι 2-11, τα κόρνερ 1-7 και η κατοχή μπάλας 32%-68% υπέρ των Ελβετών.

Στην επανάληψη, το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Βλάντιμιρ Πέκτοβιτς η οποία μετά την πρώτη ειδοποίηση(49′) με το χαμένο τετ α τετ του Εμπολό, ήρθε το γκολ από τον ίδιο. Συγκεκριμένα, ο Σακίρι εκτέλεσε από τα δεξιά και ο Μπρελ Εμπολό με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του. Με την ψυχολογία στα ύψη, οι Ελβετοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0, με το διαγώνιο σουτ του Εμπαμπού(52′) να περνάει λίγο άουτ. Ο Εμπολό συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα της Ουαλίας, χάνοντας μία ακόμα ευκαιρία στο 65′. Η είσοδος, όμως του του Ζακάρια αντί του Σακίρι στο 66′ άλλαξε τον σχηματισμό της Ελβετίας σε 3-5-2.

Η οπισθοχώρηση αυτή, κόστισε στους Ελβετούς, καθώς οι παίκτες του Ρόμπερτ Πέιτζ έφτασαν στην ισοφάριση στο 74′ με την γυριστή κεφαλιά του Μουρ, έπειτα από κόρνερ και γέμισμα του Μορέλ. Αυτό το γκολ αναθάρρησε τους Ουαλούς, που άρχισαν να κυκλοφορούν περισσότερο την μπάλα χωρίς όμως να απειλήσουν. Στο 84′ ο Πέτκοβιτς πέρασε στο παιχνίδι τον Γκαβράνοβιτς, ο οποίος τρία λεπτά αργότερα, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, έπειτα από εξέταση του VAR, καθώς ήταν εκτεθειμένος. Η Ελβετία συνέχισε να πιέζει μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης χάνοντας ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία με τον Εμπολό. Το τελικό 1-1, αναμφίβολα, βάσει της εξέλιξης του αγώνα αφήνει περισσότερο ευχαριστημένους τους Ουαλούς.

Που κρίθηκε το ματς: 

Το παιχνίδι κρίθηκε ξεκάθαρα στην αστοχία των Ελβετών, οι οποίοι έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μεγάλη συμβολή βέβαια στο τελικό 1-1 έχει και η σπουδαία εμφάνιση του τερματοφύλακα των Ουαλών,  Ντάνι Γουόρντ.

MVP:

Ο Μπρελ Εμπολό ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα της ομάδας του, δημιούργησε τις προϋποθέσεις και για άλλο δικό του, ενώ έδωσε και την ασίστ στον Γκαβράνοβιτς, άσχετα αν δεν μέτρησε το γκολ(υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ). Ο επιθετικός της Γκλάντμπαχ δημιούργησε πολλά προβλήματα στους αντιπάλους του, περνώντας τους πολλές φορές σαν σταματημένους.

Οι συνθέσεις:

ΟΥΑΛΙΑ: Γουόρντ, Ρόμπερτς, Ρόντον, Ντέιβις, Μέφαμ, Μόρελ, Άλεν, Ράμσεϊ (90+3′ Αμπάντου), Τζέιμς (75′ Μπρουκς), Μουρ, Μπέιλ.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Ελβέντι, Σαρ, Ακάντζι, Εμπαμπού, Ροντρίγκες, Τζάκα, Φρόιλερ, Σακίρι (66′ Ζακάρια), Σεφέροβιτς (84′ Γκαβράνοβιτς), Εμπολό.

Η Βαθμολογία του πρώτου ομίλου

1. Ιταλία 3

2. Ελβετία 1

3. Ουαλία 1

4. Τουρκία 0

Επιμέλεια: Ιπποκράτης Φινδάνης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *