Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόπα Αμέρικα: Στην Βραζιλία “μεταφέρεται” η διοργάνωση

Share

Το επερχόμενο Κόπα Αμέρικα το οποίο ξεκινάει στις 13/06 θα πραγματοποιηθεί όπως όλα δείχνουν στην Βραζιλία. Η διοργάνωση αρχικά είχε ανατεθεί στις Κολομβία και Αργεντινή παρ’ ολ ‘ αυτά μετά την δραματική εξάπλωση της πανδημίας είχαμε απόσυρση και των δύο χωρών.

Ως εκ τούτου, η CONMEBOL, η Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής, αποφάσισε να σταματήσει να προωθεί τη διεξαγωγή του Κόπα Αμέρικα στη χώρα και να κινηθεί δραστικά. Πήρε το τουρνουά από την Αργεντινή και ανακοίνωσε πως θα διεξαχθεί στη Βραζιλία.

«Ζούμε τη χειρότερη περίοδο από τότε που άρχισε η πανδημία», είπε πρόσφατα ο Πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες. Μέχρι προχθές το… μήνυμα ήταν πως το Κόπα Αμέρικα θα γίνει όπως και να ‘χει. Η Κολομβία είχε ζητήσει τη μεταφορά του το Νοέμβριο, μα η CONMEBOL απάντησε πως δεν χωράει νέα αναβολή μετά την περσινή. Το τουρνουά ήταν να διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2020. Από χθες, όμως, οι υπεύθυνοι άρχισαν να εκφράζουν δημοσίως τις δεύτερες σκέψεις τους. Η Υπουργός Υγείας της Αργεντινής, Κάρλα Βιτσότι, υποστήριξε: «δεν είναι σίγουρο κατά 100% πως θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε το Κόπα Αμέρικα. Οσοι πρέπει ν’ αποφασίσουν για το τί θα συμβεί βρίσκονται στο τελευταίο σκέλος της ανάλυσης των δεδομένων». Η Βιτσότι ανέφερε πως εδώ και μήνες καταστρώνουν σχέδια μαζί με άλλα Υπουργεία για την ασφαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης, αλλά κατέληξαν πως δεν είναι εφικτό. Βλέποντας την κατάσταση, προσφέρθηκαν η Χιλή και η Ουρουγουάη να πάρουν κάποια ματς. Επειτα, προστέθηκαν η Βενεζουέλα και η Παραγουάη, ενώ η CONMEBOL φέρεται ν’ αρνήθηκε και την πρόταση που έκανε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία των Η.Π.Α. να διοργανώσει εκείνη όλο το τουρνουά.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν η κάτοχος του τίτλου Βραζιλία θα διοργανώσει για 2η σερί φορά το Κόπα Αμέρικα μετά το 2019.

Σταύρος Παγιατάκης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *