Type to search

Κεντρική ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κολομβία-Περού 1-2: Απίστευτο και όμως «Περουβιανό»

Share

Στo δεύτερο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία του πρώτου ομίλου του Κόπα Αμέρικα η Κολομβία αντιμετώπισε το αδύναμο στην θεωρία αλλά πολύ δυνατό στην πράξη Περού. Τόσο δυνατό που κατάφερε στο «Εστάντιο Ολιμπικό Πέδρο Λουδοβίκο», να πάρει τους τρείς πολύτιμους βαθμούς με την ομάδα προσηλωμένη στο κοινό της στόχο την νίκη έκπληξη.

Επιμέλεια κείμενου: Βαγγέλης Γεωργίου

1ο ημίχρονο: Ένας για όλους και όλοι για έναν.

Η ομάδα του Ρικάρντο Γκαρέκα γνωρίζε πως δεν μπορούσε να παρουσιάσει ακόμα μια φορά αμυντικό πλάνο, καθώς τα 4 γκόλ με τα οποία η πρωτοπόρος Βραζιλία την φιλοδώρησε δεν θα της έδινε πολλά περιθώρια πρόκρισης.

Ετσί λοιπόν οι «Ινκάς» παρατάθηκαν με 4-2-3-1 δείχνοντας πως θα έμπαιναν στο γήπεδο για να διεκδικήσουν τις πιθανότητες. Με αυτό το σκεπτικό ξεκίνησαν κρατώντας την κατοχή της μπάλας και προσπαθώντας να απειλήσουν από τα πλάγια κυρίως μέσω του Καρίγιο.

Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 10 λεπτό με τον Ρενάτο Τάπια να σουτάρει, αλλά η μπάλα να φεύγει μακριά από το τέρμα.

To 12 λεπτό ήταν η ευκαιρία των Κολομβιανών να απειλήσουν καθώς και εκείνοι από την πλευρά τους κατέβηκαν με 4-2-2-2, το οποίο μετατρεπόταν και σε 4-4-2

Οι πάσες είχαν κατεύθυνση προς Κουαδράδο, ο οποίος εναλλασσόταν μεταξύ δεξιάς και αριστερής πλευράς και σεντράροντας από τα δεξιά βρήκε τον Ζαπάτα το σούτ, του οποίο εμπόδισε ο Τάπια με αυτοθυσία.

Η λέξη αυτοθυσία έφερνε το Περού όλο και πιο κοντά στην περιοχή της τυπικά γηπεδούχου Κολομβίας.

Στο 17 λεπτό ο Γιοτούν βρήκε ελεύθερο σούτ και με ένα ευθύβολο σουτ βρήκε το αριστερό δοκάρι του Οσπίνα με την μπάλα να καταλήγει στον Πένια Φλόρες και αυτός δεν δίστασε στην 13 του συμμετοχή να σκοράρει όντας ελεύθερος.

Η συνέχεια του ημιχρόνου βρήκε την Κολομβία να προσπαθεί να βρεί κενούς χώρους με το 19 λεπτό να είναι η καλύτερη της ευκαιρία με μια αδύναμη κεφαλία του Μεδίνα.

Η οργανωτικότητα του Περού συνεχίστηκε μέχρι το τέλος χαρακτηριστική είναι η φάση που ακόμα και το δεκάρι της ομάδα ο Κουέβα έπαιξε ως σέντερ μπακ εμποδίζοντας το σουτ του Καρντόνα στο 31 λεπτό.

2ο ημίχρονο: H μπάλα κατέληξε μια φορά στο Περού δις στην Κολομβία

Στην επανάληψη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ρουέδα ήθελε να δεί την ομάδα του του να σκοράρει νωρίς.

Μολίς στο 50 λεπτό ύστερα από μια έξυπνη πάσα του Τεσίγιο ο Μπόρχα «σπρίνταρε» και βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Γκαγίεσε, ο οποίος τον ανέτρεψε με τον ίδιο να κατάφερνει να ισοφαρίσει το παιχνίδι.

Από την στιγμή της ισοφάρισης η Κολομβία άρχισε να παίρνει ψυχολογία με το 58 λεπτό να αποτελεί και την κορυφαία για το δεύτερο ημίχρονο ευκαιρία.

Η πάσα του Μεδίνα βρήκε τον Μπόρχα πίσω από την Περουβιανή άμυνα, να σουτάρει επικίνδυνα με τον Γκαγιέσε, ο οποίος ήταν και ο ΜVP της αναμέτρησης να του «λέει όχι» σε μια καταπληκτική εκτίναξη.

Οι Λατίνοι «Τρικολόρ» πίεζαν και άλλο αλλά το Περού δεν είχε πει την τελευταία λέξη.

Στην αντεπίθεση κέρδισε κόρνερ με τον Γιοτούν, να το εκτελεί και την μπάλα να κάνει το δικό της παιχνίδι πέφτοντας πάνω στο στήθος του Μίνα, ο οποίος στην προσπάθεια του να την κοντρολάρει την έστειλε στα δίχτυα του Οσπίνα.

Ο 32χρονός τερματοφύλακας παρόλο την εκτίναξη κατάφερε να την απομακρύνει λίγό μετά την είσοδό της στα δίχτυα.

Το 68 λεπτό ο Μπόρχα δημιούργησε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία με κεφαλία με την μπάλα να φεύγει πολύ ψηλά.

Η εικόνα του 69 λεπτού με την υπερπροσπάθεια του Γκάλενς και τον μορφασμό, ο οποίος υποδήλωνε την κούραση που είχε υποστεί αποτελούν ακόμα και αξιοσημείωτη εικόνα που θα πρέπει να καταγράψουμε.

Με αυτή την νίκη το Περού σκαρφάλωσε στην 3η θέση της βαθμολογίας από την τελευταία με δυο εναπομείναντα παιχνίδια με Ισημερινό (24-06) και Βενεζουέλα (28-06)

Κολομβία (Ρεινάλντο Ρουέδα): Οσπίνα, Τεσίγιο, Μίνα, Ντ. Σάντσες, Μεδίνα (81’ Moρέλος), Κουαδράδο, Mπάριος, Λέρμα, Σεπάστιαν Πέρεζ (60’Κουέγιαρ), Καρντόνα (70’ Γίμι Τσαρά), Ουρίμπε,  Zαπάτα (61’Μουριέλ)

Περού (Ρικάρντο Γκαρέκα): Γκαγιέσε, Λόπες, Κάλενς, Ράμος, Κόρσο, Γιοτούν, Τάπια, Κουέβα (90+2 Παρέδες), Πένια (83’ Καρταχένα), Καρίγιο, Λαπαντούλα (83’Oρμένιο)

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *