Type to search

ΑΕΚ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 94-83: Ένα βήμα πιο κοντά οι Πράσινοι

Share

Ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που έκανε το βήμα προς την πρόκριση στους τελικούς, αφού επικράτησε της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με σκορ 94-83, κάνοντας το 2-1 στη σειρά, παίρνοντας στα χέρια του το πρώτο «ματς μπολ» την Τετάρτη.

Ο Κάτας προσάρμοσε τα ψηλά σχήματά του με τον Μπρέι να τα συνοδεύει στον «1» (δεν τον δικαίωσε με την αστοχία του), πόσταρε τα μις ματς, αλλά βρήκε και μεγάλα σουτ από Μήτογλου και Μπέντιλ. Ωστόσο μία ακόμα φορά «τρόμαξε» στο τέλος, με την ΑΕΚ να πλησιάζει μέχρι και τους 3 πόντους.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μήτογλου με 23 πόντους, 7 ριμπάουν και 4 κλεψίματα αλλά και 2 ασίστ, συνεπικουρούμενος από 20 πόντους του Χεζόνια και 17 του Μπέντιλ, ενώ για την ΑΕΚ κορυφαίος ήταν ο Μορέιρα με 21 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Ο αγώνας

Η προσαρμογή ξεκίνησε από το ξεκίνημα, με τον Κάτας να δίνει το χρίσμα του πενταδάτου στον Μποχωρίδη αντί του Χεζόνια, προτιμώντας έναν δεύτερο χειριστή παρά το σύνηθες ψηλό σχήμα.

Ο Κροάτης όμως μπήκε φουριόζος στο παρκέ, αφού με 12 δικούς του πόντους και 1 ασίστ στην πρώτη περίοδο έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 20-10, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα επί μέρους σκορ 14-2.

Το σερί του Παναθηναϊκού σταμάτησε ένα γκολ φάουλ του Μέικον για το 23-13. Ο Μέικον έκοψε τη διαφορά στο +6 αλλά οι παίχτες του Κάτας σημάδευαν συνεχώς τα μις ματς χαμηλά. Με δύο τεχνικές ποινές, μία στον Ζήση και μία στον πάγκο οι Πράσινοι δόμησαν διαφορές μεγαλύτερες των 10 πόντων (33-22 στο 15′).

Τα επιθετικά ριμπάουντ του Μορέιρα έδωσαν πνοή στην ΑΕΚ, όμως 5 σερί πόντοι του Μπέντιλ και το πρώτο εντός πεδιάς σουτ για τρεις του Παπαπέτρου έστειλε ξανα τη διαφορά στους 14 (45-31 στο 18′). Ένα κλέψιμο του Μήτογλου έδωσε στον Παναθηναϊκό προβάδισμα 13 πόντων, κλείνοντας το ημίχρονο στο 50-37.

Στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου ο Αγγέλου κράτησε λόγω φάουλ τον Μορέιρα στον πάγκο, ο Γόντικας βρήκε τρόπο να σκοράρει και ο Μέικον να δράσει απέναντι στις αλλαγές. Όμως οι Πράσινοι έβρισκαν συνεχώς λύσεις από την περιφέρεια, εξού και το ψαλίδισμα της διαφοράς έφτανε μέχρι τους 5 πόντους.

Τα σουτ των Μήτογλου και Μπέντιλ από τα 6,75 διαμόρφωσαν το 69-60 που ήταν και το σκορ της 3ης περιόδου.

«Τρόμαξε» αλλά κέρδισε στο τέλος

Δύο μεγάλα τρίποντα του Χεζόνια και ένα του Μήτογλου, έκοψαν και πάλι τα πόδια της ΑΕΚ, με το σκορ να εκτοξεύεται στο +16 (78-62 στο 32′). Το μεγάλο επιθετικό παιχνίδι του Μορέιρα δε βρήκε αντίκρισμα, αφού πότε ο Μπέντιλ, πότε οι προηγούμενοι δύο που αναφέρθηκαν, έσυραν το κάρο για τον Παναθηναϊκό.

Ο Ματσιούλις έκανε τρομερή δουλειά τόσο στο αμυντικό ριμπάουντ αλλά και επιθετικά με cuts στην αδύναμη πλευρά και σταθερό σποτ σουτ από την περιφέρεια. Το 86-83 μετά το -15 ήταν η τελευταία απόπειρα της ΑΕΚ να επιστρέψει. Ακριβώς σε εκείνο το σημείο ο Μήτογλου βρήκε ένα μακρινό σουτ για το 89-83 (2 λεπτά πριν το φινάλε), ο Γουάιτ έβγαλε την άμυνα στο ποστ κερδίζοντας επιθετικό από τον Μορέιρα (ήταν το φάουλ της αποβολής του).

Το τελευταίο λεπτό με τους Πράσινους να υπερασπίζονται το +8 είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται σε 94-83.

Τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Επιμέλεια: Δημήτρης Οικονόμου

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *