Type to search

Π. ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ ΥΔΡΑΙΚΟΣ

ΕΘΝΙΚΟΣ-ΥΔΡΑΙΚΟΣ: ΤΟΝ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Share

Ο Υδραϊκός μπήκε φουριόζος στη Β’ φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών και πήρε μια υπερπολύτιμη νίκη στην πρεμιέρα του Group 2 και μάλιστα εκτός έδρας, καθώς επιβλήθηκε με 16-10 επί του Εθνικού στον Πειραιά και έφτασε τους 30 βαθμούς, μπαίνοντας γερά πλέον στο κυνήγι των δυο πρώτων θέσεων στο γκρουπ. Ο Εθνικός αντίθετα έμεινε στους 25 βαθμούς και πρέπει να ”μαζέψει τα κομμάτια” του αν θέλει να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στη συνέχεια.

 

Στην πισίνα του εθνικού μας κολυμβητηρίου Π. Καπαγέρωφ βρέθηκαν δυο ικανές ομάδες, δυσκολοκατάβλητες,  με τον φίλαθλο κόσμο του αθλήματος που βρέθηκε στις εξέδρες να περιμένει να δει ένα άκρως ανταγωνιστικό παιχνίδι μέχρι τέλους. Αυτό όμως δεν έγινε πράξη γιατί οι πολίστες του Μάκη Βολτυράκη ξεκίνησαν εντυπωσιακά στην επίθεση και σφιχτά στην άμυνα, ολοκληρώνοντας την πρώτη περίοδο με σκορ 4-1. Ο Υδραϊκός έπαιζε μια κλειστή άμυνα ζώνης με ισχυρά μπλοκ ενώ στην επίθεση υπήρχε διαρκώς κίνηση και τα μπασίματα άνοιξαν το δρόμο προς το τέρμα του Ιάσωνα Γρηγοριάδη.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέβηκαν, έπαιξαν με μεγαλύτερη σκληράδα, βελτίωσαν την εικόνα τους και στις δυο πλευρές της πισίνας, όχι τόσο όμως ώστε προσεγγίσουν το σκορ. Ο έμπειρος τερματοφύλακας του Υδραϊκού, Κώστας Γαλανίδης, κατέβασε ρολά δεχόμενος μόλις 3 γκολ μέχρι το ημίχρονο, σε μια υποδειγματική αμυντική λειτουργία όλη της ομάδας η οποία μπλόκαρε τα επιθετικά ατού του ”Αυτοκράτορα”, πλην του Σάβελιτς. Από την άλλη οι αθλητές του Φάνη Κουντουδιού δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν καθόλου τις περιπτώσεις που βρέθηκαν με παίκτη παραπάνω, δείχνοντας σαστισμένοι στην τελική πάσα.

 

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν διαφοροποιήθηκε ούτε μετά την ανάπαυλα. Η πισίνα ήταν ένα καζάνι που έβραζε με τις διαιτητικές αποφάσεις να βοηθούν σε αυτό αφού υπήρχαν αρκετές περιπτώσεις που άλλα έδειχνε ο κ. Μπουδραμής και άλλα ο κ. Κυράνης. Αυτό είχε ως συνέπεια να προκαλέσει τον εκνευρισμό στους αθλητές και τους πάγκους και των δυο ομάδων με τον Κατσαγούνο του Εθνικού και τον Μπλάνη του Υδραϊκού να αποβάλλονται με αντικατάσταση. Οι νησιώτες κέρδισαν και αυτήν την επιμέρους περίοδο παρά τις όποιες προσπάθειες των γηπεδούχων να μειώσουν.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο το παιχνίδι ”άνοιξε” με τις δυο άμυνες να χαλαρώνουν και τις ομάδες να βρίσκουν κενούς χώρους στην κόντρα επίθεση. Ήταν αναμφισβήτητα και το πιο θεαματικό οκτάλεπτο, όταν και σημειώθηκαν 9 συνολικά τέρματα.

Η ένταση του παιχνιδιού αποτυπώνεται και στις τέσσερις οριστικές αποβολές αθλητών. Από μεριάς Εθνικού αποβλήθηκαν οι Κατσαγούνος, Τεσάνοβιτς και Δερμιτζάκης ενώ για τους φιλοξενούμενους, ο Φώτης Μπλάνης αναγκάστηκε να βγάλει το σκουφάκι του. Ο Υδραϊκός έφτασε έτσι δίκαια στη νίκη, έχοντας ως όπλο του την καλή του άμυνα και τον πλουραλισμό του στην επίθεση. Από την άλλη οι Πειραιώτες δε βρήκαν ποτέ ρυθμό στην επίθεση, έκαναν κάποιες λάθος πάσες και η συνήθως αποτελεσματική τους άμυνα, δεν έδωσε σήμερα τη λύση.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Μανδαλιός, Κατσαγούνος 1, Τεσάνοβιτς 1, Βαλλιανάτος 1, Θεοδόσης – Παπαλουκάς, Παπαδόγκωνας, Βιτέλλας 1, Δερμιτζάκης 1, Μπεριστιάνος, Γκάτσος, Σάβελιτς 5, Δροσόπουλος, Γαρδέρης, Καραμπάτης.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Μάκης Βολτυράκης): Γαλανίδης, Παζαΐτης 1, Θαλασσινός 2, Κοκκινάκης 1, Πρέκας 1, Αλμύρας 1, Μπλάνης 1, Γιάνκοβιτς 2, Φώσκολος 2, Άτζιτς 3, Χατζηγούλας, Αλβέρτης 2, Παρτσόγλου, Τζόκας.

Διαιτητές: Μπουδραμής, Κυράνης Κ.

Αλυτάρχης: Ντίνος Σακελλαράκης

 

 

Μετά το τέλος του παιχνιδιού και παρά την κούραση, συνομιλήσαμε με τον πολίστα του Υδραϊκού, τον Μανώλη Πρέκα. Ο ικανότατος περιφερειακός ξέρει καλά το συγκεκριμένο κολυμβητήριο λόγω της μακράς του θητείας με το σκουφάκι του Ολυμπιακού από τα τμήματα υποδομής μέχρι και την αντρική ομάδα, καθώς και από προπονήσεις της εθνικής ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα είπε:

  • Μανώλη καλησπέρα, η ομάδα σου σήμερα ήταν πολύ ανταγωνιστική και η αμυντική σας τακτική νομίζω ότι ήταν το σημείο κλειδί του αγώνα. Τι έχεις να μας πεις για τη σημερινή σας εμφάνιση?

Καλησπέρα και από εμένα. Όντως σήμερα καταφέραμε να ξεκινήσουμε πολύ καλά. Βασική αιτία ήταν η σκληρή μας άμυνα και ο τερματοφύλακας μας που έβγαλε κάποια κρίσιμα σουτ για να ξεφύγουμε και εμείς στο σκορ και από και πέρα λύθηκαν τα χέρια. Κατορθώσαμε και βγάλαμε στην πισίνα κάποια από αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση, ενόψει και της απαιτητικής συνέχειας.

 

  • Ποιες είναι οι βλέψεις σας για φέτος? Ποιο είναι το ταβάνι της ομάδας?

Δεν θα ήθελα να πω κάποια συγκεκριμένη θέση γιατί καθημερινά πρέπει να αγωνίζεσαι και να προπονείσαι για το καλύτερο. Αυτό που θέλω εγώ είναι να προσπαθούμε σε κάθε αγώνα και κάθε προπόνηση και με την ποιότητα που έχουμε σαν μονάδες μπορούμε να φτάσουμε ψηλά.

 

 

Επιμέλεια: Μάνος Φυρογένης

 

 

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *