Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ

Άρης – Κολοσσός Ρόδου 68 – 74 : Χριστουγεννιάτικη απόδραση για τους Ροδίτες

Share

Ο κόσμος του Άρη γέμισε το γήπεδο δημιουργώντας “καυτή” ατμόσφαιρα, όμως ο Κολοσσός είπε την τελευταία λέξη στην αναμέτρηση και επικράτησε με 68-74 στο ματς που διεξήχθη στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Basketleague. Κορυφαίοι για τους νικητές οι Κατσίβελης και Ντίξον που έκριναν το αποτέλεσμα με μεγάλα σουτ στο φινάλε. Γράφει από το “Nick Galis Hall” ο Μηνάς Βέργης.

Η σεζόν για τον Άρη του Γιάννη Καστρίτη έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά, όμως οι “κίτρινοι” δε κατάφεραν να πετύχουν την 7η νίκη τους φέτος, πέφτοντας πάνω σε έναν πολύ σοβαρό Κολοσσό Ρόδου. Το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν άφησε τους γηπεδούχους να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκόρ και άντεξε στα δύσκολα φέυγοντας με το ρόζ φύλλο αγώνα από τη Θεσσαλονίκη.

Οι “Ροδίτες” είχαν σε σπουδαίο βράδυ τους Μάικλ Ντίξον και Δημήτρη Κατσίβελη, που δεν άφησαν να φανούν οι απουσίες των Γιαννόπουλου και Στάρκς. Ο Ντίξον πέτυχε δύο σπουδαία σουτ στο φινάλε και έκλεισε το ματς με 19 πόντους,5 ριμπάουτ και 4 ασίστ, ενώ ο Κατσίβελης σημείωσε το τρίποντο που έγειρε τη πλάστιγγα υπέρ του Κολοσσού και ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας τον ίδιο αριθμό πόντων με τον Ντίξον (19). Επίσης, ο έμπειρος άσος μέτρησε 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Το παιχνίδι 

Το ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες ήταν νευρικό, με τον Άρη να μη μπορεί να επιβάλλει το ρυθμό του κάνοντας παράλληλα συνεχόμενα φάουλ που έστειλαν τους φιλοξενούμενους στη γραμμή της φιλανθρωπίας. Ο Κολοσσός είχε πιο καθαρό μυαλό στο κλείσιμο της πρώτης περιόδου και με ένα εντυπωσιακό 14-0 έκανε το σκόρ 10-22, για να κλείσει τη πρώτη περίοδο με τρίποντο – ανάσα για τους γηπεδούχους ο Χάγκινς. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως ο Άρης σούταρε με μόλις 18% στα δίποντα (3/16) στο πρώτο δεκάλεπτο, αστοχώντας πολλές φορές από κοντά.

Οι “κίτρινοι” έσφιξαν την άμυνα τους στο δεύτερο δεκάλεπτο, ενώ βρήκε μερικά μεγάλα σούτ στο αντίπαλο μισό με τους Τολιόπουλο, Σανόγκο και Χόρκλερ για να κλείσει το ημίχρονο στο -3 (32-35). Ο Βασίλης Τολιόπουλος, ο παίκτης με τον μεγαλύτερο μέσο όρο πόντων στη σεζόν για τον Άρη, δεν ήταν σε καλό βράδυ. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν στη Θεσσαλονίκη όντας αρκετά “διαβασμένοι” και περιόρισαν τον Έλληνα άσο ασκώντας συνεχώς πίεση στη μπάλα και πράττοντας ακόμα και…triple team όταν αυτός είχε τη μπάλα στα χέρια.

Ο X-factor ώστε να έρθει το παιχνίδι στην ισοπαλία (41-41) ήταν ο Ισμαέλ Σανόγκο, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Παρ ‘όλα αυτά, ο Κολοσσός είχε πάλι καθαρό μυαλό και έκανε ένα μικρό σερί (6-0) με δύο τρίποντα των Ντίξον και Όσμπορν για να κλείσει προηγούμενος το τρίτο δεκάλεπτο (46-49).

Ο Γιάννης Καστρίτης “ανακάτεψε την τράπουλα” χρησιμοποιώντας διαφορετικά σχήματα, όμως οι επιλογές του δεν απέδωσαν. Ένα καλάθι του Κατσίβελη και ένα τρίποντο του Κένταλ Σμίθ έκαναν το σκορ 46-54. Ο Μορέιρα έχασε ένα κάρφωμα από αυτά που..δε χάνονται στο 50-56, όμως ο Άρης δεν εκμεταλλέυτηκε αυτό το γεγονός σπαταλώντας επιθέσεις με τον Μήτρου – Λόνγκ. Ο Μαρκίς Τίγκ έκανε το 51-60 τρία λεπτά πριν την λήξη.

Δύο σερί καλάθια του Γκούντγουιν και ένα του Χάγκινς σε συνδυασμό με μερικές πολύ σκληρές άμυνες σήκωσαν το γήπεδο “στο πόδι”, βάζοντας φωτιά στην αναμέτρηση (57-60). Τότε εμφανίστηκε και πάλι ο Μάικλ Ντίξον σε ρόλο “πυροσβέστη”. Ο Αμερικανός πέτυχε ένα πολύ δύσκολο καλάθι δύο λεπτά προτού ακουστεί η κόρνα της λήξης, ενώ στην αμέσως επόμενη επίθεση του Κολοσσού σημείωσε σπουδαίο τρίποντο για το 59-65.

Ο Άρης μείωσε σε 61-65 όμως ένα τρίποντο του Κατσίβελη και ενώ απέμεναν 44 δευτερόλεπτα, έκοψε τα “φτερά” των κιτρίνων. Στα τελευταία δευτερόλεπτα οι παίκτες του Κολοσσού διατήρησαν τη ψυχραιμία τους και πήραν ένα σπουδαίο διπλό με τελικό σκορ 68-74.

ΑΡΗΣ (Καστρίτης): Χόρχλερ 6 (2), Γκούντγουιν 12, Τολιόπουλος 9 (1), Νότε 9, Νετζήπογλου, Μήτρου-Λονγκ 1, Σανόγκο 12 (3 τρίποντα, 10 ριμπ.), Σχίζας, Καββαδάς 6, Φίλλιος, Σιδηροηλίας, Χάγκινς 13 (1).

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Παπαθεοδώρου): Όσμπορν 8 (2), Κόφι, Κατσίβελης 19 (2), Μορέιρα 5 (11 ριμπ), Χρυσικόπουλος 4, Ντίξον 19 (3), Ιορδάνου, Τιγκ 8, Σμίθ 5(1), Χατζηδάκης 6.

Βέργης Μηνάς

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *