Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

37η Αγωνιστική Premier League: Μπαίνει σε περιπέτειες η Τότεναμ

Share

Η Τότεναμ ηττήθηκε εντός έδρας από την Άστον Βίλα με 2-1 και πλέον μπήκε σε περιπέτειες για τη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για το Europa League. Η Έβερτον έκανε το καθήκον της κόντρα στη Γουλβς, και νίκησε με 1-0 διατηρώντας  τις ελπίδες της για την έξοδο στην Ευρώπη. Καθάρισε με τριάρα η Λίβερπουλ.

Τότεναμ – Άστον Βίλα   1 – 2

Η Τότεναμ υποδέχθηκε την Άστον Βίλα για την 37η αγωνιστική της Premier League, με τους Λονδρέζους να γνωρίζουν την εντός έδρας ήττα 2-1 και να μπλέκουν σε περιπέτειες, αναφορικά με το εισιτήριο του Europa League για τη νέα χρονιά.

Οι “Spurs” μπήκαν πιο δυνατά και άνοιξαν το σκορ νωρίς στο παιχνίδι με τον Μπέρβαιν στο 8′, χάρη σε μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Ολλανδού και εξίσου ωραίο τελείωμα, ωστόσο η συνέχεια ήταν άσχημη για την Τότεναμ. Ο Ρεγκιλόν ήταν το πρόσωπο που ευθύνεται κατά μεγάλο ποσοστό για την ήττα της ομάδας του αφού στο 20′ σημείωσε αυτογκόλ. Ο Γουότκινς 19′ αργότερα εκμεταλλεύτηκε τα απανωτά λάθη του Σέρχιο Ρεγκιλόν, βάζοντας μπροστά την ομάδα του.

Η Τότεναμ στην επανάληψη προσπάθησε να αντιδράσει, είχε τις ευκαιρίες με τους Μπέρβαιν και Κέιν, όμως ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ ήταν εκεί που χρειαζόταν με αποτέλεσμα το 1-2 να παραμείνει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

 

Επικράτησε και ονειρεύεται Europa League η Έβερτον

Έβερτον – Γούλβς   1 – 0

Η Έβερτον πέτυχε πολύτιμη νίκη κόντρα στη Γουλβς και έπιασε την Τότεναμ στον βαθμολογικό πίνακα. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Ριτσάρλισον στο 48′. Ο Σίγκουρτσον εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Ριτσάρλισον πήδηξε πιο ψηλά από όλους και έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Ρούντι.

Μπέρνλι – Λίβερπουλ   0 – 3

Η Λίβερπουλ πέρασε επιτυχημένα από το Ταρφ Μουρ, επικρατώντας της Μπέρνλι 3-0, ούσα πλέον στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Πλέον η Λίβερπουλ έχει 66 βαθμούς, όσους και η Λέστερ, με τη Λίβερπουλ να υπερισχύει στην ισοβαθμία και να είναι στην τέταρτη θέση, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων από τις “αλεπούδες”. Οι «Κόκκινοι» χρειάστηκαν 43 λεπτά για να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ με τον Μπόμπι Φιρμίνο.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Κλοπ μπήκαν και πάλι πιο δυνατά και κατάφεραν γρήγορα να βρουν και δεύτερο γκολ, με τον Φίλιπς να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ με την ομάδα της Λίβερπουλ στο 52′. Στο 88′ ο Τσάμπερλεϊν διαμόρφωσε το τελικό σκορ με ένα όμορφο τελείωμα με τον Ρόμπερτσον να έχει συμμετοχή και σε αυτό το γκολ, μοιράζοντας μάλιστα αυτή τη φορά την ασίστ στον Άγγλο μέσο. Στο 90+2 μάλιστα, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και ο Κώστας Τσιμίκας.

Τα υπόλοιπα μάτς της αγωνιστικής:

Νιούκαστλ 1-0 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Κρίσταλ Πάλας 1-3 Άρσεναλ

Γουέστ Μπρόμ 1-3 Γουέστ Χάμ

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *