Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αταλάντα – Γιουβέντους 1-2: Κυπελλούχος Ιταλίας η Γιουβέντους

Share

Η Γιουβέντους επικράτησε με 2-1 της Αταλάντα στον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας και κατέκτησε τον 14ο τίτλο της στον θεσμό.

Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι με αρκετές ευκαιρίες εκτέρωθεν, η Γιουβέντους επικράτησε της Αταλάντα κατακτώντας το κύπελλο Ιταλίας για 14η φορά στην ιστορία της. Με αυτόν τον τρόπο οι «μπιανκονέρι» κατόρθωσαν να προσθέσουν έναν τίτλο στην τροπαιοθήκη τους σε μία κατά τα άλλα απογοητευτική σεζόν για την ομάδα από το Τορίνο. Τίτλοι τέλους με ένα τρόπαιο για έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία της «Μεγάλης Κυρίας», τον Τζιάνλουίτζι Μπουφόν, στην τελευταία του εμφάνιση με την φανέλα της Γιουβέντους.  Πλέον οι «μπιανκονέρι» συγκεντρώνονται στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με την Μπολόνια στην προσπάθεια τους για έξοδο στο επόμενο Champions League, περιμένωντας ένα «δώρο» από τους σημερινούς τους αντιπάλους που αντιμετωπίζουν την άμεση αντίζηλο της «Γιούβε», Μίλαν.

Ο αγώνας

Οι «μπεργκαμάσκι» ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα πιέζοντας ψηλά τους «Τορινέζους» και δυσκολεύοντας του να βγάλουν την μπάλα από την περιοχή τους. Η Αταλάντα απείλησε μόλις στο τρίτο λεπτό όταν ο προωθημένος Παλομίνο δεν κατόρθωσε να νικήσει από την μικρή περιοχή τον Μπουφόν, ο οποίος απέκρουσε ενστικτωδώς. Η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα έπεσε και πάλι στην ομάδα από το Μπέργκαμο όταν στο 5ο λεπτό ο Ζαπάτα έστειλε την μπάλα άουτ μέσα από την μικρή περιοχή. Μετά το 15ο λεπτό  η Γιουβέντους ισορρόπησε το παιχνίδι και  κατόρθωσε να προηγηθεί στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε όταν στο 31ο λεπτό, ο Ρονάλντο μπήκε μέσα στην περιοχή και ανακόπηκε από τον Παλομίνο, με την μπάλα να καταλήγει στον Μακκένι που τροφοδότησε τον Κουλουσέφσκι κι εκείνος με αριστοτεχνικό πλασέ νίκησε τον ανήμπορο να αντιδράσει Γκολίνι. Στο 41ο λεπτό ήταν η σειρά της Αταλάντα να πανηγυρίσει όταν μετά το κλέψιμο του Φρόιλερ, η μπάλα πήγε δεξιά στον Χάτερμπορ κι εκείνος βρήκε με παράλληλη σέντρα τον Μαλινόφσκι, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Μπουφόν για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουβέντους ήταν καλύτερη κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο. Οι «μπιανκονέρι» δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 58′ με τον Κουλουσέφσκι να μην μπορεί να νικήσει μέσα από την μεγάλη περιοχή τον Γκολίνι. Στο 60′ μετά από το κλέψιμο του Κιελίνι η μπάλα έφτασε στον Ρονάλντο ο οποίος με έξυπνο τακουνάκι έβγαλε  τον Κιέζα σε θέση τετ α τετ με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να στέλνει την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκολίνι. Στο 73′ όμως ο Ιταλός επιθετικός πήρε εκδίκηση όταν πήρε την μπάλα στα πλάγια και αφού έπαιξε το «1-2» με τον Κουλουσέφσκι νίκησε στο τετ α τετ τον Γκολίνι, στο γκολ που έκρινε εν τέλει την αναμέτρηση.

Στην συνέχεια η Γιουβέντους με την εμεπειρία της κατόρθωσε να διαχειριστεί το αποτέλεσμα, χάρις και στον εκνευρισμό και την βιασύνη που έβγαζε στο παιχνίδι της η Αταλάντα η οποία δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει κάποια σημαντική ευκαιρία στον ενεπομείναντα χρόνο.

Που κρίθηκε

Ο αγώνας κρίθηκε από το υπέροχο γκολ του Φεντερίκο Κιέζα.Η Γιουβέντους κυριάρχησε από το 55ο λεπτό και μετά μην επιτρέποντας στην Αταλάντα να βγάλει την μπάλα με ευκολία από την περιοχή της και να βγει στην κόντρα με την ευκολία που το έκανε στο πρώτο ημίχρονο. Οι «μπεργκαμάσκι» ήταν πολύ νευρικοί, διαμαρτύρονταν συνεχώς για τις διαιτητικές αποφάσεις, και  με μεγάλη βιασύνη στις επιλογές τους.Η καθυστερημένη είσοδος στον αγωνιστικό χώρο του ηγέτη τους Ίλισιτς, πέρασε στο 76ο λεπτό, δεν τους βοήθησε να φτιάξουν ευκαιρίες μπροστά από το τέρμα του Μπουφόν, ούτως ώστε να αναζητήσουν μεμεγαλύτερες αξιώσεις την ισοφάριση.

Ο MVP

Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο Φεντερίκο Κιέζα ,ενώ επίσης ξεχώρισαν και οι Κουαδράδο, Μακκένι και  Ντε Λίχτ. Από πλευράς Αταλάντα οι Φρόιλερ, Ζαπάτα, Μαλινόφσκι και Γκόσενς προσπάθησαν αρκετά χωρίς να κατορθώσουν να χαρίσουν το τρόπαιο στην ομάδα τους.

Οι συνθέσεις:

Αταλάντα: Γκολίνι, Παλομίνο, Τολόι( 76’Τζιμσίτι), Ρομέρο, Χάτερμπορ(76′ Ίλισιτς), Γκόσενς (82′ Μίραντσουκ), Φρόιλερ, Πεσσίνα( 68′ Μούριελ), Μαλινόφσκι(68′ Πάσαλιτς),Ντε Ρουν, Ζαπάτα

Γιουβέντους: Μπουφόν, Ντε Λίχτ, Κιελίνι, Ντανίλο, Κουαδράδο, Ραμπιό, Μπεντανκούρ,Μακένι, Κιέζα(74′ Ντιμπάλα), Κουλουσέσφκι(83′ Μπονούτσι), Κρ. Ρονάλντο

Μιχάλης Παυλόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *