Type to search

Κεντρική ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Υποψηφιότητα Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον πάγκο του ΄Τριφυλλιού’…

Share

Στα ονόματα που εξετάζονται για τον πάγκο του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας σεζόν, βρίσκεται και αυτό το Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Γιοβάνοβιτς βρίσκεται αρκετά ψηλά στην λίστα, καθώς θεωρούν πως έχει την απαραίτητη πείρα, ενώ είναι και γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, καθώς μην ξεχνάμε πως έχει αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εξελίξεις γύρω από το θέμα θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, με τους ‘πράσινους’ να θέλουν να κλείσουν άμεσα το θέμα του προπονητή, ώστε να αρχίσει να υλοποιείται και ο υπόλοιπος σχεδιασμός για τη νέα χρονιά.

Το προφίλ του Γιοβάνοβιτς:

Στην προπονητική του καριέρα, ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στη Νίκη Βόλου για να ακολουθήσει ο Ηρακλής και η Παναχαϊκή. Το limit up στην καριέρα του στους πάγκους ωστόσο, το πραγματοποίησε στην Κύπρο, όπου και διετέλεσε προπονητής του ΑΠΟΕΛ.

Έχει βγει προπονητής της χρονιάς στην Κύπρο έξι φορές (2003-4, 2008-9, 2009-10, 2010-11, 2011-12 και 2012-13), ενώ μετά τον ΑΠΟΕΛ, μετακόμισε στην Αλ Νασρ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, υπογράφοντας συμβόλαιο για 2,5 χρόνια. Με την Αλ Νασρ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ των αραβικών χωρών τον Μάιο του 2014 και ακόμα δύο τίτλους (Λιγκ Καπ και Πρέζιντεντ Καπ), αποχώρησε το 2016 και επαναπροσλήφθηκε τον Γενάρη του 2018 αντικαθιστώντας τον Ιταλό Τσέζαρε Πραντέλι.  Από την Αλ Νασρ απολύθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 και ένα χρόνο αργότερα προσλήφθηκε ως προπονητής στην Εθνική ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Ηλίας Σιαφάκας
Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *