Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Σούπερλιγκ 1 – πλέι-άουτ: Έπεσε η Α.Ε.Λ, σώθηκε ο Ο.Φ.Η, στα μπαράζ ο Παναιτωλικός

Share

Η παρουσία της Α.Ε.Λ στην Σούπερλιγκ 1 ολοκληρώθηκε σήμερα (8/5) μετά την ήττα με 3-1 από τον Βόλο, που σφράγισε τον υποβιβασμό για την θεσσαλική ομάδα. Διπλό σωτηρίας για τον Ο.Φ.Η στην Λαμία, έχασε αλλά θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να παραμείνει στην κατηγορία ο Παναιτωλικός. 

Αγωνιστική ξεκαθαρίσματος ήταν η έκτη για τα πλέι-άουτ της Σούπερλιγκ 1. Η Α.Ε.Λ ηττήθηκε με 3-1 από τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό και υποβιβάστηκε μετά από πέντε χρόνια. Ο Ο.Φ.Η πέρασε με 2-0 από την Λαμία και εξασφάλισε τη παρουσία του στην κατηγορία και για την επόμενη σεζόν, ενώ ο Παναιτωλικός ηττήθηκε εντός έδρας με 3-1 από τον Ατρόμητο και θα αγωνιστεί στα μπαράζ με τον δεύτερο της Σούπερλιγκ 2.

Στον Βόλο, η τοπική ομάδα υποδέχθηκε την Α.Ε.Λ που καιγόταν για τους τρεις βαθμούς. Ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει απολύτως τίποτα από το παιχνίδι και ηττήθηκε με 3-1. Το σκορ άνοιξε ο Δουβίκας στο 8΄, για να έρθει ο Μπαρτόλο μισή ώρα μετά και να κάνει το 2-0. Στο 59΄ η ομάδα του Φέστα έμεινε με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Τσόσιτς, αλλά μπόρεσε να μειώσει με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντουρμισάι στο 69΄ . Πέντε λεπτά αργότερα όμως, ο Μπουένο διαμόρφωσε το τελικό σκορ, που επιβεβαίωσε τον υποβιβασμό της Α.Ε.Λ, καθώς η θεσσαλική ομάδα παρέμεινε στους 24 βαθμούς και παρόλο που ο Παναιτωλικός έχει 27, δεν μπορεί να τον περάσει καθώς δεν έχει το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία.

Ο Ο.Φ.Η ταξίδεψε στην Λαμία με στόχο το τρίποντο που, υπο προϋποθέσεις, θα του εξασφάλιζε και την απευθείας παραμονή στην Σούπερλιγκ χωρίς να χρειαστεί να δώσει αγώνες μπαράζ. Τέλος καλό, όλα καλά για τους Κρητικούς που πέτυχαν και τους δύο τους στόχους. Πέρασαν με 2-0 από την Φθιώτιδα και εκμεταλλευόμενοι την ήττα του Παναιτωλικού, θα βρίσκονται σίγουρα και του χρόνου στην πρώτη κατηγορία. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλα κατάφερε να σκοράρει στην αρχή και το τέλος του παιχνιδιού. Ο Σακόρ έδωσε το προβάδισμα στο 5΄ , για να έρθει στο 81΄ ο άνθρωπος-γκολ του Ο.Φ.Η τις τελευταίες αγωνιστικές, Ντε Γκούζμαν για να γράψει το τελικό σκορ. Έτσι, οι Κρητικοί έφτασαν τους 31 βαθμούς και μετέτρεψαν τον αγώνα με τον Παναιτωλικό σε τυπική διαδικασία.

Στο Αγρίνιο, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα φιλοξένησε τον Ατρόμητο θέλοντας τη νίκη για να διασφαλίσει τουλάχιστον την αποφυγή του υποβιβασμού. Στο τέλος του αγώνα το είχε καταφέρει αλλά όχι χάρη στο δικό της αποτέλεσμα. Ο Παναιτωλικός γνώρισε την ήττα με 3-1 από τους Περιστεριώτες, είδε τον Ο.Φ.Η να κερδίζει και πλέον θα παλέψει για να μείνει στην κατηγορία μέσω της διαδικασίας των μπαράζ, όπου θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο της Σούπερλιγκ 2. Το παιχνίδι εξελίχθηκε πολύ άσχημα για τους Αγρινιώτες, καθώς στο 20΄ έχαναν ήδη με 2-0 με τα γκολ των Ραμπέγιο και Ενσικουλού. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από την άσπρη βούλα, με τον Μανούσο στο 88΄ να κάνει το 3-0 και τον Ματσόλα στο 90+1΄ να πετυχαίνει το γκολ της τιμής για την ομάδα του.

Το παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Απόλλων Σμύρνης που ήταν να διεξαχθεί ταυτόχρονα με τα υπόλοιπα, αναβλήθηκε μετά τον εντοπισμό πέντε κρουσμάτων κορονοϊού στην ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής, όπως ορίστηκε από την Σούπερλιγκ, θα είναι η 19η Μαΐου.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής των πλέι-άουτ:

ΝΠΣ Βόλος – Α.Ε.Λ 3-1 (Δουβίκας 8΄, Μπαρτόλο 38΄, Μπουένο 74΄ – Ντουρμισάι 69΄ πεν.)

Λαμία – Ο.Φ.Η 0-2 (Σακόρ 5΄, Ντε Γκούζμαν 81΄)

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-3 (Ραμπέγιο 11΄,Ενσικουλού 20΄, Μανούσος 88΄ πεν. – Ματσόλα 90+1΄πεν.)

ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης αναβλ.

Η βαθμολογία: 

1. ΝΠΣ Βόλος 43
2. ΠΑΣ Γιάννινα 35
3. Ατρόμητος 34
4. Λαμία 32
5. Απόλλων Σμύρνης 31
6. Ο.Φ.Η 31


7. Παναιτωλικός 27


8. Α.Ε.Λ 24

Επόμενη αγωνιστική (15/5, 19:30): 

Α.Ε.Λ – ΠΑΣ Γιάννινα

Απόλλων Σμύρνης – Λαμία

Ατρόμητος – ΝΠΣ Βόλος

Ο.Φ.Η – Παναιτωλικός

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *