Type to search

NBA Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντουάιτ Χάουαρντ: «Με στοχοποιούν οι διαιτητές»

Share

Στοχοποιημένος κάθε μέρα από τους διαιτητές δηλώνει ο Ντουάιτ Χάουαρντ, όντας πλέον πρώτος στη λίγκα με 15 τεχνικές ποινές, μόλις μία μακριά από πρόστιμο 5.000 δολαρίων και απουσία από έναν αγώνα των Φιλαδέλφεια 76ερς.

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ πέρυσι, μετά από 15 χρόνια στο ΝΒΑ, κατάφερε να κατακτήσει το πολυπόθητο πρωτάθλημα. Φέτος στην πόλη της αδελφικής αγάπης φαίνεται εξίσου συνειδητοποιημένος με το 2020, αποδέχεται το ρόλο και το χρόνο του, καθώς παρότι παίζει κάτι λιγότερο από 18 λεπτά, διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, όντας πρώτος σε ριμπάουντ ανά λεπτό. Έχει όμως κι άλλη μια πρωτιά, μαζεύοντας αρκετές τεχνικές ποινές. «Νιώθω ότι οι διαιτητές με στοχοποιούν κάθε βράδυ» είπε μετά τη νίκη επί των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με 121-90.

Σίγουρα κάποιες εξ αυτών ήταν δίκαιες, υπάρχουν όμως ορισμένες όπως εκείνη που δέχθηκε κόντρα στους Μιλγουόκι Μπακς όταν χρεώθηκε για κάτι που περιέγραψε ως απλό χειροκρότημα. Νιώθει σαν η φήμη του να τον προλαβαίνει η φήμη του και λόγω αυτής να λαμβάνει αμφισβητούμενα σφυρίγματα.

«Κάποιες φορές νιώθω ότι στ’ αλήθεια οι διαιτητές παίρνουν κάποιες αποφάσεις που μου φαίνονται παράξενες και χωρίς βάση, ακόμα και στο τελευταίο παιχνίδι πήρα τεχνική ενώ απλά χειροκρότησα. Οπότε κάποια πράγματα είναι κάπως τρελά, πρέπει όμως να συνειδητοποιήσω τη θέση μου στην ομάδα και να κάνω τα σωστά πράγματα. Σε αυτό οφείλω να κάνω καλύτερη δουλειά, βέβαια κάποια από τα «Τ» που σφυρίζουν σε βάρος μου έρχονται πολύ γρήγορα λόγω του πάθους μου που έρχεται από την επιθυμία μου να κερδίζω. Παίζω ένα μπάσκετ της παλιάς σχολής, μου αρέσει να κάνω trash talk να σπρώχνω εννοείται. Δεν το κάνω όμως επίτηδες, με κακές προθέσεις, είναι απλά το στυλ μπάσκετ που αγαπά η Φιλαδέλφεια».

Ενδεχομένως  ο τρόπος του μαζί με το μέγεθός του να το κάνουν πιο εύκολο να πέφτουν στην παγίδα οι διαιτητές και να σφυρίζουν παραβάσεις, βέβαια όταν πρωτομπήκε στο πρωτάθλημα τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά και το παιχνίδι πολύ πιο physical και είναι λογικό να μη μπορεί εύκολα να αλλάξει, ειδικά όταν επιθετικά δεν τραβιέται προς τα έξω για να σουτάρει και πρέπει να τα κάνει όλα κοντά στο καλάθι όπως στην άμυνα.

Πάντως αν καταφέρει να ελέγξει τον εαυτό του θα είναι πολύ σημαντικός για τους Σίξερς στην πορεία που θέλουν να κάνουν στα playoffs, εκεί που τα rotations στενεύουν και οι άμυνες σφίγγουν.

Επιμέλεια: Γιώργος Διαλυνάς

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *