Type to search

NBA ΜΠΑΣΚΕΤ

NBA: Οκλαχόμα Σίτυ Θάντερ, μια ομάδα με τρομακτική μελλοντική προοπτική.

Share

Το σύνολο των φετινών Οκλαχόμα Σίτυ Θάντερ αποτελεί μια ιδιάζουσα περίπτωση ομάδας. Ένα σύνολο κάτω του μετρίου προς το παρόν αλλά με πολύ μεγάλες προοπτικές ενόψει των επόμενων χρόνων.

Με μέσο όρο ηλικίας στα 23.5 έτη, οι νεαροί Θάντερ αποτελούν τη μικρότερη ηλικιακά ομάδα της Λίγκας με μπροστάρη τον γνωστό μας Αλεξέι Ποκουσέφσκι ο οποίος είναι ο Βενιαμίν όχι μόνο της ομάδας του αλλά και ολόκληρου του NBA καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο έκλεισε τα 19 του χρόνια (γεννηθείς στις 26/12/01). Αγωνιστικά μιλώντας, οι Θάντερ έχουν να επιδείξουν πολλά νέα παιδιά με προσδοκώμενη βελτίωση, μεταξύ άλλων τους Τέο Μαλεντόν, Ντάριους Μπάζλεϊ, Αλεξέι Ποκουσέφσκι, Μόουζες Μπράουντ, Λούντγκεντζ Ντορτ αλλά και τον καλύτερο στην παρούσα φάση, τον Σάι Γκίλιους-Αλεξάντερ ο οποίος μέχρι να τραυματιστεί στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, αποτελούσε τον ηγέτη αυτού του συνόλου αριθμώντας 23.7 πόντους (50.8% σουτ, 41.8% τριπ., 80.8% βολ.), 4.7 ριμπάουντ, 5.9 ασίστ, 3 λάθη, 0.8 κλεψίματα και 0.7 κοψίματα σε 33.7 λεπτά συμμετοχής και 35 ματς.

Ωστόσο, από τότε που τέθηκε επ’ αόριστον εκτός δράσης, η Οκλαχόμα πάει από το κακό στο χειρότερο έχοντας πλέον 12 σερί ήττες και συνολικό ρεκόρ 20-39, όντας στην 13η θέση της Δύσης, μόνο πάνω από τη Μινεσότα (16-44) και το Χιούστον (15-44). Κάποιος θα μπορούσε να πει κάλλιστα, πως η ομάδα ξεκίνησε φέτος χωρίς κάποιον πραγματικό στόχο πέρα από το να “ψήνει” τους νεαρούς παίκτες που έχει αποκτήσει. Το γεγονός αυτό όμως, αποτελεί την προσπάθεια επίτευξης ενός μεγαλύτερου σκοπού ο οποίος σε περίπτωση που “βγει” στους ανθρώπους της Οκλαχόμα, θα έχουν καταφέρει να χτίσουν ένα τεράστιο πρότζεκτ για τα επόμενα χρόνια. Ήδη έχουν στα χέρια τους μερικά “ακατέργαστα διαμάντια” τα οποία ακολουθώντας τη σωστή διαδικασία, θα έχουν τη δυνατότητα να καθιερωθούν στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Και φυσικά τι καλύτερο για αυτούς τους παίκτες να μπαίνουν κατευθείαν στα βαθιά και να γεμίζουν με ένα σωρό παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο; Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο στο οποίο έχει στοχεύσει αυτή η ομάδα, είναι και τα πάρα πολλά μελλοντικά ντραφτ πικ που έχει αποκτήσει μέσω των ανταλλαγών των πρωτοκλασάτων παικτών (βλέπε Πολ Τζορτζ, Ράσελ Ουέστμπρουκ, Κρις Πολ) τα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή οι ιθύνοντες της Οκλαχόμα διαθέτουν 34(!!!) ντραφτ πικ για τα επόμενα επτά χρόνια, από 17 σε πρώτο και δεύτερο γύρο αντίστοιχα! Συμπεραίνουμε, λοιπόν, πως παρουσία των ήδη εξελίξιμων παικτών που υπάρχουν, αναμένεται να προστεθούν κι άλλα πολλά “στοιχήματα” από τα ερχόμενα NBA Ντραφτ!

Μπορεί κάποιοι παίκτες να αποδειχθούν φιάσκο, άλλοι μπορεί να μην ικανοποιήσουν και να μη φτάσουν στο επίπεδο που αναμενόταν, άλλοι πάλι ενδέχεται να επιβεβαιώσουν τον ντόρο που γίνεται και θα γίνεται για λογαριασμό τους, ενώ κάποιοι θα “σπάσουν” το ταβάνι τους και θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες. Μπορεί μερικοί παίκτες να αποτελέσουν τον μελλοντικό πυλώνα της Οκλαχόμα και άλλοι να ξεχωρίσουν με τη φανέλα άλλων ομάδων. Όλοι αυτοί οι παίκτες όμως θα έχουν έναν κοινό παρανομαστή κι αυτός θα είναι ο συσχετισμός και η συμμετοχή που είχαν σε αυτό το είδος παραγωγικής διαδικασίας των Θάντερ. Όλα τα προαναφερθέντα σενάρια, αποτελούν τη λογική ουσία του πράγματος και μόνο ο χρόνος θα δείξει πως θα εξελιχθεί όλη αυτή η διαδικασία που έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν οι Οκλαχόμα Σίτυ Θάντερ.

Προς το παρόν, αυτό που έχουν καταφέρει, είναι να κερδίζουν τις εντυπώσεις με τα ήδη υπάρχοντα νεαρά παιδιά. Αυτός είναι ο απώτερος σκοπός τους. Και αξίζει να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας σε αυτή την ομάδα η οποία ενδέχεται τα επόμενα χρόνια να κάνει πάταγο σε αγωνιστικό επίπεδο, να πρωταγωνιστήσει αλλά και να αποτελέσει σημείο αναφοράς της Λίγκας. Μπορεί αυτό το εγχείρημα να αποτύχει παταγωδώς, κανείς δεν ξέρει. Ωστόσο, τα πρώτα δείγματα είναι θετικά και ελπιδοφόρα. Και θα έρθουν πολλά ακόμα που θα γεμίσουν με ελπίδα και αισιοδοξία τους ανθρώπους της Οκλαχόμα, μιας ομάδας που έχει μετατραπεί σε σωστό εργοστάσιο παραγωγής παικτών!

 

Αλέκος Χρυσικόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *