Type to search

Κεντρική ΤΕΝΝΙΣ

Με φόρα από το Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς

Share

Με σπασμένα τα φρένα από το Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς, επικράτησε με 2-0 σετ (6-0, 6-2) μέσα 78 λεπτά του, πάντα υπολογίσιμου στο χώμα Χάουμε Μουνάρ, και έτσι έκλεισε τη θέση του στον γύρο των 16 της Βαρκελώνης.

Εκκίνηση με bagel

Με τη φόρα από τον τελικό και την κατάκτηση του τροπαίου στο Μονακό, ο Τσιτσιπάς δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στο σετ για τον Μουνάρ. Κατέκτησε γρήγορα γρήγορα με bagel (6-0 στα γκέιμ), σε 28 λεπτά, το πρώτο σετ, «σπάζοντας» τρεις φορές το σερβίς του αντιπάλου του, αφού δεν ο Ισπανός ήταν αδύνατο να τιθασεύσει την επιθετικότητα του Έλληνα τενίστα.

Πολλώ δε μάλλον όταν δεν έβρισκε και πρώτο σερβίς, αφού τελείωσε το σετ με το φτωχό 13% των κερδισμένων πόντων του στο δεύτερο σερβίς (μόλις 1/8). Όχι πως στο πρώτο τα πράγματα ήταν καλύτερα, αφού και εκεί κυμάνθηκε μόλις στο 42% κερδισμένων με 5/12. Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει 12/15 πόντους που παίχτηκαν στο δικό του σερβίς (10/10 πίσω από το 1ο, 2/5 στο 2ο) και έλεγξε απόλυτα από τη βασική του γραμμή τις κατευθύνσεις των ράλι, κυρίως με το φόρχαντ του από το κέντρο του κορτ, από το οποίο προήλθαν οι 7 εκ των 11 γουίνερ του στο 1ο σετ, την ώρα που ο Μουνάρ είχε μόνο 2.

Στατιστικά πρώτου σετ

Χαλάρωση

Διαφορετικά ήταν τα πράγματα στο δεύτερο σετ, αφού και ο ίδιος ο Τσιτσιπάς κατάλαβε πως δε χρειάζεται να παίξει σε φουλ ρυθμούς για να φύγει νικητής από την Pista Rafael Nadal. Ίσως να είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του το παιχνίδι στο Ρολάντ Γκαρός, όπου χρειάστηκε απέναντι στον σημερινό του αντίπαλο να ανατρέψει σκορ από 2-0. Όμως τα πράγματα στη Βαρκελώνη εξελίχθηκαν πιο ομαλά.

Ο Μουνάρ εκμεταλλεύτηκε μια μικρή αστάθεια του Τσιτσιπά και έφτασε μέχρι και να διεκδικήσει τρία μπρέικ πόιντ, δύο στο 3ο και ένα στο 5ο γκέιμ, όμως ο Τσιτσιπάς έφυγε αλώβητος.

Σε ένα γκέιμ «μαραθώνιο» όμως, ο Μουνάρ ατύχησε να κάνει διπλό λάθος στο 40-30 και έτσι ο Τσιτσιπάς μετά από 4 χαμένα μπρέικ πόιντ, εν τέλει βρήκε τη λύση με ένα οριακό μπάκχαντ στη βασική γραμμή. Το παιχνίδι ουσιαστικά εκεί είχε τελειώσει αφού ο Μουνάρ δεν είχε ούτε τον τρόπο, ούτε τη μενταλιτέ για να επιστρέψει. Δέχθηκε ένα ακόμη μπρέικ και έχασε και το 2ο σετ με 6-2.

Ο Τσιτσιπάς στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ντε Μινόρ, Μπάμπλικ

Επιμέλεια: Δημήτρης Οικονόμου

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *