Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ή Ομάδα που φέρνει τα πάνω κάτω.

Share

Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε ακόμα μια κορυφή, καθώς έγινε η ομάδα με τις περισσότερες ανατροπές στην Ιστορία της Πρέμιερ. 

<< Δεν μπορώ να το πιστέψω, δεν μπορώ να το πιστέψω. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, την πίστη μου μέσα>>. Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που ξεστόμισε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μετά την απίστευτη ανατροπή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του 1999 απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. Μια ανατροπή που έχει χαρακτηριστεί και όχι άδικα ως η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. 

Ο Θρυλικός Σερ Άλεξ που εκείνο το επικό βράδυ της 26ης Μαϊού του 1999 ονομάστηκε ως ο ΄΄μάστερ των ανατροπών΄΄ φαίνεται πως μετέφερε το μικρόβιο και στον προκάτοχο του στον πάγκο των <<Κόκκινων Διάβολων>> και άλλοτε παίκτη του Όλε Σόλσκιερ 

Η Μάντσεστερ  Γιουνάιτεντ έφτασε  αισίως τις 94 ανατροπές στην ιστορία της, με τον Νορβηγό τεχνικό στο τιμόνι κατακτώντας ακόμα μια κορυφή καθώς με την επίδοση αυτή έγινε η ομάδα με τις περισσότερες ανατροπές στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.  

 Εμείς με αφορμή αυτό το εκπληκτικό ρεκόρ των <<μπέμπηδων>> κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο ώστε να επαναφέρουμε στις μνήμες μας μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές ανατροπές των Κόκκινων, ανατροπές που έκριναν τίτλους ,προκρίσεις, έσπασαν καρδιές, και προσέφεραν τεράστιες συγκινήσεις όχι μόνο στους φίλους της Γιουνάιτεντ, αλλά σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

1) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Μπάγερν Μονάχου 2-1 (26/5/1999) 

 

 Στις 26 Μαΐου 1999, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πραγματοποίησε μία από τις εντυπωσιακότερες ανατροπές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, για να κατακτήσει το 2ο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της, σε μια χρονιά που πήρε το τρεμπλ. η Μπάγερν Μονάχου προηγήθηκε από νωρίς, στο 6΄, με τον Μάριο Μπάσλερ Όμως η Γιουνάιτεντ παρέμενε στον αγώνα, και το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Όταν η αναμέτρηση έφθασε στις καθυστερήσεις και στον πάγκο των Βαυαρών είχαν αρχίσει τα πανηγύρια, ήρθαν τα πάνω κάτω. Η Μπάγερν δεν «καθάρισε» ένα κόρνερ, ο Ραιάν  Γκιγκς έκανε το γέμισμα και ο νεοεισελθών Σέριγχαμ ισοφάρισε. Όλα έδειχναν παράταση, αλλά οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν άλλη άποψη. Σε νέο κόρνερ του Μπέκαμ, ο Σέριγχαμ έκανε το γύρισμα και με κοντινή προβολή του Σόλσκιερ, που επίσης είχε μπει ως αλλαγή, έγινε το 2-1 για τους παίκτες του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, του μαέστρου των ανατροπών της τελευταίας στιγμής…  

2) Γιουβέντους- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3 (21-4-1999)  

Ο Πρώτος μεταξύ τους ημιτελικός στο Ολντ Τράφορντ είχε λήξει ισόπαλος 1-1 με τη << Μεγάλη Κυρία>> να παίρνει σαφές προβάδισμα μετά το γρήγορο 2-0 στο Τορίνο, με τα γκολ του Ιντζάγκι. Οι <<κόκκινοι διάβολοι>> όμως οι κόκκινοι διάβολοι δεν το έβαλαν κάτω και, πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος είχαν φέρει το ματς στα ίσα. Για να έρθει ο  Κόουλ στο δεύτερο ημίχρονο για να ολοκληρώσει μια σπουδαία ανατροπή δίνοντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό στην Γιουνάιτεντ.  

3) Έβερτον– Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-4 (28/4/2007) 

 

Ύστερα από τέσσερα χρόνια ξηρασίας η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήγαινε να παίξει στο Γκούντισον Παρκ για να υπερασπιστεί το +3 από την Τσέλσι, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος. Σταμπς και Φερνάντες έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στα <<ζαχαρωτά>> όμως οι Νέβιλ(αυτογκόλ) Ρούνει και Ιγκλς έφεραν << τούμπα>> το ματς με την Γιουνάιτεντ να επικρατεί με 2-4 και να αγκαλιάζει το πρωτάθλημα.  

4) Γουέστ Χαμ- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-4 (2-4-2011)  

Η Γιουνάιτεντ ήθελε μόνο νίκη στην έδρα της Γουέστ Χαμ ώστε να εκμεταλλευτεί την γκέλα της Άρσεναλ. Όμως η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νόμπλ στο πρώτο ημίχρονο έδινε είχε φέρει τα <<σφυριά>> σε θέση οδηγού μέχρι το 65’. Κάπου εκεί ανάλαβε δράση ο Γουείν Ρούνει ο οποίος έκανε χατ– τρίκ σε 14 λεπτά, φέρνοντας τα πάνω κάτω, για να έρθει ο Τσιτσαριτό να βάλει το κερασάκι στην τούρτα γράφοντας το τελικό 2-4 και <<κλειδώνοντας>> τον τίτλο για την ομάδα του.  

5) Μάντσεστερ Σίτι– Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3 ( 7-11-1993)  

Τα δύο γκολ του Κουίν στον πρώτο ημίωρο είχαν δώσει ισχυρό προβάδισμα στους << πολίτες>>, όμως οι <<μπέμπηδες>> δεν είχαν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη. Έτσι στην επανάληψη όλα άλλαξαν με το Ερίκ Καντονά να χτυπά δυο φορές για να φέρει το ματς στα ίσα, και τον Ρόιν Κιν να ολοκληρώνει την μεγάλη ανατροπή στο ντέρμπι του Μάντσεστερ.  

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *