Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Bundesliga: το ορεκτικό της 30ης αγωνιστικής.

Share

Αγωνιστική δράση περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα στην Γερμανία, με το ντέρμπι ανάμεσα σε Μπάγερν Μονάχου και Μπάγερ Λεβερκούζεν στις 21:30 να ξεχωρίζει.

Κολωνία (17η) – Λειψία (2η).

Το ματς που ανοίγει την 30η στροφή του πρωταθλήματος είναι αυτό ανάμεσα στην Κολωνία και την Λειψία στο Rhein Energie Stadion. Για τους γηπεδούχους, ο αγώνας έχει χαρακτήρα ζωής και θανάτου, μιας και οι «τράγοι» βρίσκονται στην 17η θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο -3 από την Χέρτα. Ο τεχνικός της Κολωνίας, Φρίντχελμ Φούνκελ, θα στερηθεί για δεύτερο σερί ματς τις υπηρεσίες του Γερμανού μπακ-χαφ, Ισμαήλ Τζέικομπς, καθώς και αυτές του Σεμπάστιαν Άντερσον. Στην διάθεση, όμως, του Φούνκελ τέθηκε ξανά ο Ντούντα που εξέτισε την ποινή του, με τους γηπεδούχους να ετοιμάζονται για έναν ακόμη τελικό, μπας και σώσουν την κατηγορία. Αξίζει να αναφερθεί εδώ πως η ομάδα της Κολωνίας φλερτάρει με τον τρίτο υποβιβασμό της την τελευταία δεκαετία, το 2012 και το 2018 δείχνοντας έτσι μια αδυναμία να σταθεροποιηθεί στην Bundesliga.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Νάϊγκελσμαν ταξιδεύει στην Κολωνία μετά το 0-0 με την Χόφενχάϊμ στο Red Bull Arena, επιτρέποντας έτσι στην Μπάγερν να ανοίξει την ψαλίδα της διαφοράς κατά 7 βαθμούς. Στα αγωνιστικά θέματα, ο 33χρονος τεχνικός είδε την επιστροφή του Κλάιφερτ αλλά εξακολουθεί να μην έχει στην διάθεσή του τους Σομποσλάι και Λάιμερ. Παράλληλα, αναμένεται να προφυλάξει τους Πούλσεν και Ζάμπιτσερ που νιώθουν μικροενοχλήσεις. Στα μεταγραφικά, ο Νάϊγκελσμαν με τον Κρέσε (τεχνικός διευθυντής) διέψευσαν την περίπτωση διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Λειψία και Μπάγερν σχετικά με την παραχώρηση του 33χρονου τεχνικού στους Βαυαρούς.

Αρμίνια Μπίλεφελντ (15η) – Σάλκε (18η).  

Mάχη σωτηρίας αυτή που θα δοθεί σήμερα το βράδυ ανάμεσα σε Αρμίνια και Σάλκε στο Schuco-Arena στο Μπίλεφελντ. Οι γηπεδούχοι, στην αναμέτρηση με την Άουγκσμπουργκ, πρόσθεσαν άλλον ένα βαθμό στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή στην κατηγορία και το σημερινό ματς με την Σάλκε φαντάζει ωσάν τελική ευκαιρία να σώσει ότι σώζεται. Πολλά τα ονόματα στο απουσιολόγιο της Αρμίνια με τους Κλος, Οκουγκάβα, Μάιερ, Κόρδοβα και Γιαμπό να μην υπολογίζονται από τον Φρανκ Κράμερ. Ακόμη πιο δύσκολο το έργο του Δημήτρη Γραμμόζη, καθώς σε περίπτωση σημερινής ήττας η Σάλκε θα οδηγηθεί και μαθηματικά στην 2η κατηγορία και στον τέταρτο υποβιβασμό της ιστορίας της, με τον τελευταίο χρονικά να εντοπίζεται το 1988. Η Σάλκε προέρχεται από το βαρύ 4-0 στην έδρα της Φράιμπουργκ, με τους «βασιλικούς μπλε» να δέχονται για όγδοη φορά φέτος 4+ γκολ σε ένα ματς. Όσον αφορά τις επιστροφές παικτών, ο Γραμμόζης είδε την επάνοδο του Ραμάν , αλλά εξακολουθεί να μην υπολογίζει εδώ και καιρό στους Μπενταλέμπ, Μπουζελάμπ, Νάστασιτς, Λούντεβιγκ, Μεντίλ και Σκρίτσμπζκι.

Μπάγερν Μονάχου (1η) – Μπάγερ Λεβερκούζεν (6η).

Οι Βαυαροί κέρδισαν δύσκολα στην έδρα της Βόλφσμπουργκ με 3-2, με το αστέρι του 18χρονου Μουσιάλα να λάμπει, και βρέθηκαν στο +7 από την δεύτερη Λειψία αγκαλιάζοντας το 9ο σερί τους πρωτάθλημα. Στο φινάλε της αναμέτρησης αυτής, ο Χάνζι Φλικ ενημέρωσε πως το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από τον πάγκο της Μπάγερν, με τους Βαυαρούς να αναφέρουν πως θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τον 56χρονο τεχνικό μετά το ματς με την Μάιντζ το ερχόμενο Σάββατο. Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Super League, η διοίκηση της Μπάγερν τάχθηκε κατά του συγκεκριμένου εγχειρήματος και φάνηκε να προτιμά την ασφάλεια που προσφέρει το UEFA Champions League. Σχετικά με τα αγωνιστικά, ο Φλικ εξακολουθεί να μην υπολογίζει στους Γκνάμπρι, Τολισό, Ντάγκλας Κόστα, Σούλε και Ρόκα ενώ είδε τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να ανεβάζει στροφές. Λογικά, και με βάση την βαθμολογική κατάσταση, δεν θα ρισκάρει την συμμετοχή του Πολωνού φορ, καθώς το ίδιο θα συμβεί με τον Λεόν Γκορέτσκα που αναμένεται να καθίσει στον πάγκο.

Την ίδια στιγμή, η Λεβερκούζεν προέρχεται από το εντός έδρας 3-0 με την Κολωνία, με τον Μπέιλι να σημειώνει 2 γκολ και μία ασίστ. Με υπηρεσιακό προπονητή τον Χάνες Βολφ, έχει καταφέρει να συλλέξει 7 βαθμούς στα τελευταία 3 παιχνίδια της και παραμένει ζωντανή στο κυνήγι για έξοδο στο Europa League. Στην σημερινή «εξόρμηση» στο Μόναχο, ο Βολφ δεν θα έχει στην διάθεσή του τους Λαρς Μπέντερ, Φοσού-Μενσά, Μπαουμγκάρτλιμγκερ ενώ αμφίβολος θεωρείται και ο 17χρονος επιθετικός Βιρτς που έλειψε και στο προηγούμενο ματς με την Κολωνία.

Άιντραχτ Φρ. (4η) – Άουγκσμπουργκ (11η).

Η Άιντραχτ απέναντι στην Γκλάντμπαχ γνώρισε με εμφατικό τρόπο (4-0) μόλις την δεύτερη ήττα στις τελευταίες 18 αγωνιστικές, πραγματοποιώντας την χειρότερη εμφάνισή της από τον περασμένο Οκτώβριο και την συντριβή από την Μπάγερν Μονάχου με 5-0. Το ματς με την Γκλάντμπαχ ήταν μάλιστα το πρώτο μετά την ανακοίνωση του Άντι Χίτερ πως αποχωρεί από τους «αετούς» της Φρανκφούρτης για να μετακομίσει στην ομάδα που τον διέσυρε στην αναμέτρηση του Σαββάτου. Ο ίδιος τόνισε πως όσα έλαβαν χώρα την προηγούμενη εβδομάδα επηρέασαν το εσωτερικό της ομάδας, αλλά επισήμανε πως διατηρεί άριστες σχέσεις με τους παίκτες του και περιμένει άμεση αντίδραση. Στα αγωνιστικά, ο Χίτερ είδε τον Χιντερέγκερ να μπαίνει στην αποστολή μετά από 5 αγωνιστικές εκτός, ενώ δεν μπορεί να υπολογίσει στους Τουρέ και Άτσε.

Οι φιλοξενούμενοι, από την άλλη πλευρά, κατάφεραν να πάρουν μόλις ένα βαθμό στις δύο τελευταίες τους αναμετρήσεις με Αρμίνια και Σάλκε, γεγονός που αποτέλεσε αφορμή να ασκηθεί έντονη κριτική στο πρόσωπο του Χάικο Χέρλιχ. Αν και η υπόθεση της παραμονής στην κατηγορία φαίνεται να έχει θετική έμβαση, η εμπιστοσύνη των διοικούντων προς το 49χρονο προπονητή έχει χάσει έδαφος, μιας και δεν παρουσιάζεται η παραμικρή αγωνιστική πρόοδος της ομάδας. Άλλο ένα δύσκολο ματς για την Άουγκσμπουργκ, που ταξιδεύει στην Φρανκφούρτη δίχως τους Κεντίρα και Καλιγιούρι, καθώς και οι δύο είναι τιμωρημένοι λόγω συμπλήρωσης κίτρινων καρτών.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *