Type to search

EUROPEAN SUPER LEAGUE Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φλορεντίνο Πέρεθ: «Χωρίς τη Super League το ποδόσφαιρο θα πεθάνει πριν το 2024»

Share

Πηγή:https://www.football-espana.net/2021/04/19/florentino-perez-explains-real-madrids-european-super-league-move

Επιμέλεια: Βαγγέλης Γεωργίου

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη τα μεσάνυχτα της 20ης Απριλίου στην ισπανική εκπομπή «El Chiringuito de Jugones» στο ισπανικό κανάλι Mega, προέβη ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ και πρόεδρος της νέας European Super League. Ο 74χρονος επιχειρηματίας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν σχετικά με την νεότευκτη διοργάνωση της Εuropean Super League. 

Αναφορικά με το επιχειρηματικό πλάνο δήλωσε:

«Πρέπει να αλλάξουμε κάτι και να φτιάξουμε αυτό, το σπορ έτσι ώστε να είναι πιο ελκυστικό σε διεθνές επίπεδο, Το ποδόσφαιρο μπαίνει μέσα από μια πολύ δύσκολη κατάσταση και η Super League θα σώσει οικονομικά τις ομάδες. Καταλήξαμε σε ένα συμπέρασμα πως η ύπαρξη της Super League αντί για το Champions League, θα μειώσει από τις ομάδες το χαμένο εισόδημα»

«Όταν δεν έχεις κανένα εισόδημα παρά μόνο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, λύση είναι να προσφέρεις περισσότερα ελκυστικά παιχνίδια, τα οποία θα επιτρέψουν τους φιλάθλους θα παρακολουθήσουν από όλο τον κόσμο τις μεγάλες ομάδας να παίζουν μεταξύ τους»

«Εδώ στην Ρεάλ Μαδρίτης χάσαμε πολλά χρήματα και βρισκόμαστε σε πολύ άσχημη κατάσταση. Οι μεγάλες ομάδες στην Ισπανία και την Αγγλία κατέληξαν σε συμπεράσματα για να διορθώσουν το ποδόσφαιρο. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε 400 εκατομμύρια αυτή την σεζόν και τίποτα δεν έγινε για αυτό. Τα περισσότερα ανταγωνιστικά παιχνίδια, οι ομάδες με τα μεγαλύτερα εισοδήματα θα προκόψουν και με αυτό τον τρόπο θα σωθεί η κατάσταση.

Η επέκταση του ποδοσφαίρου επιθυμεί να εστιάζεται και στους εφήβους.

«Η Super League είναι η λύση. Το 40% των νέων ανθρώπων (στις ηλικιακές κατηγορίες από 16 έως 24 ετών) δεν ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο καθώς υπάρχουν πολλοί αγώνες χαμηλού επιπέδου και πρέπει να προσαρμοστούμε. Το ποδόσφαιρο πρέπει να εξελιχτεί. Στατιστικά οι έφηβοι ενδιαφέρονται περισσότερο να παίζουν video games από το να παρακολουθούν ποδόσφαιρο στις μέρες μας και πρέπει να κάνουμε κάτι να τους φέρουμε πίσω»

Κυρίαρχος στόχος είναι η διεθνής εμβέλεια του ποδοσφαίρου

«Επανάλαβε πως το να αλλάξουμε πως πρέπει να αλλάξουμε κάτι και να φτιάξουμε αυτό, το σπορ έτσι ώστε να είναι πιο ελκυστικό σε διεθνές επίπεδο. Εάν είχαμε περισσότερα χρήματα θα ήταν καλύτερο για όλους, διότι θα μπορούσαμε να υπογράψουμε παίχτες από μικρότερες ομάδες με πολλά χρήματα και να θα ήταν και βοηθητικός προς εκείνους»

«Όλο αυτό που κάνω είναι για το καλό του ποδοσφαίρου. Αυτό θα είναι καλύτερο για όλες τις ομάδες, όχι μόνο για την κατηγορία της «ελίτ». Η Super League είναι σαν το Champions League. H Super League δεν είναι μια κλειστή λίγκα. Αυτό είναι απολύτως λάθος. Είναι μια ανοιχτή λίγκα, στην οποία κάθε καλή ομάδα μπορεί να καταφέρει να μπει ανεξάρτητα από από το όνομα της» Έχουμε 15 ομάδες και άλλες 5. Δεν θα είναι μια κλειστή λίγκα. Οι πέντε ομάδες θα κερδίζουν την θέση του κάθε σεζόν»

Η νέα μορφή του Uefa Champions League δεν θα σώσει το ποδόσφαιρο. Δεν το καταλαβαίνω, δεν θα βοηθήσει σε τίποτα. Εάν νικάς κερδίζεις 120 μέχρι 130 εκατομμύρια ευρώ αλλά στην Super League θα κερδίζεις πολλά περισσότερα. Θέλουμε να σώσουμε το ποδόσφαιρο για τα επόμενα 20 χρόνια. Η  Super League θα το κάνει αυτό. Η UEFA είναι μονοπώλιο. Τα πάντα γύρω από το ποδόσφαιρο θα αλλάξουνε προς το καλύτερο με την Super League. Αυτή την αλλαγή την χρωστούσαμε σε όλους τους φιλάθλους»

«Θέλουμε να ξεκινήσουμε το συντομότερο δυνατό. Θα μιλήσουμε με UEFA και FIFA, αλλά δεν θα πρέπει θα θυμώσουν το γνωρίζουν αυτό. Χωρίς την Super League το ποδόσφαιρο θα πεθάνει πριν το 2024. Οι μεγάλες και οι μικρές ομάδες θα πεθάνουν»

Παράλληλα τοποθετήθηκε στην απάντηση του πρόεδρου της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν κατά του Αντρέα Ανιέλι να θυμίσουμε πως ανέφερε τα εξής: πως δεν έχω συναντήσει ποτέ μου άτομο που να λέει ψέματα τόσες φορές και τόσο επίμονα όσο εκείνος. Μίλησα μαζί του το απόγευμα του Σαββάτου και είπε ότι όλα (σχετικά με το ΕSL) είναι ψέματα καθώς και πως η απληστία  εξαϋλώνει όλες τις ανθρώπινες αξίες.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ απάντησε: «Είναι γελοίο πως ένας πρόεδρος της UEFA μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό του να προσβάλλει ένα πρόεδρο ενός μεγάλου ευρωπαϊκού συλλόγου. Δεν χρειαζόμαστε αυτούς τους τύπους στο ποδόσφαιρο με αγένεια και δίχως σεβασμό. Ο τρόπος που μίλησε δημοσίως ο Τσέφεριν για έναν άνθρωπο σαν τον Αντρέα Ανιέλι δεν αρμόζει»

Σχετικά με το προϊόν του Champions League:

«Το Champions League είναι προϊόν που προσελκύει μόνο στα προημιτελικά. Κανένας δεν ενδιαφέρεται για τα παιχνίδια πριν. Ένα παιχνίδι όπως το Μάντσεστερ-Μπάρτσα θα είναι πιο ενδιαφέρον από όταν η Μάντσεστερ αγωνίζεται με μια μικρή ομάδα.

«Με όλο το σεβασμό θέλουμε να σώσουμε το ποδόσφαιρο. Πρέπει να το κάνουμε έτσι ώστε τα επόμενα 20 χρόνια καμία ομάδα να μην χάσει τα 200 εκατομμύρια. Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα παίζουν ο κόσμος σταματάει και είναι πολυτέλεια να το έχουμε εδώ. Όταν παίζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Σίτι αυτό δεν συμβαίνει. Η κατάσταση είναι τραγική»

Στην συνέχεια έκανε την δική του λεκτική επίθεση προς την UEFA:

«Οι άνθρωποι της UEFA πιστεύουν πως είμαστε η ιδιοκτησία τους και δεν μπορούν να κάνουν ό.τι θέλουν μαζί μας και είναι λάθος. Δεν μπορούν να μας διώξουν από αυτή την σεζόν και δεν μπορούν να μας να διώξουν από τα εγχώρια πρωταθλήματα. Αυτό είναι αδύνατον»

Έχρισε την Σεβίλλη ως την επόμενη ομάδα που θα μπορούσε να μπει στην Λίγκα:

«Η Σεβίλλη είναι μια από τις ομάδες που θα μπορούσε να μπει στην Λίγκα. Δεν θα είναι κλειστή. Πιστεύουμε σε αυτό πως οι ομάδες μπορούν να προσφέρουν και θα παλέψουν να μπουν στην διοργάνωση. Η UEFA δεν έχει καλό πρόσωπο κατά την διάρκεια της ιστορίας μην με κάνετε να μιλήσω η UEFA πρέπει να καταλάβει πως το ποδόσφαιρο άλλαξε. Το salary cup θα είναι στο 55%. Γνωρίζω τον μισθό του Λεμπρόν επειδή είναι δημόσιος άλλα δεν ξέρω για τον μισθό του προέδρου της UEFA Γιατί;»

Αναφορικά για τον λόγο που ανέλαβα χρέη προέδρου στην νέα Λίγκα:

«Επιλέχθηκα ως πρόεδρος λόγω της εμπειρίας μου. Εάν έπρεπε να το κάνω θα άφηνα το πόστο μου ως πρόεδρος της στο πρόεδρο της Χοάν Λαπόρτα αύριο.

Η επιβίωση των μικρότερων ομάδων στηρίζεται σε εμάς και αυτό θα είναι καλό για αυτούς. Δεν έχουμε καλέσει την Παρί Σεν Ζερμαίν. Εάν η Μπάγιερν αρνηθεί δεν θα ακυρωθεί μην ανησυχείτε» «Έχουμε προσλάβει μερικούς από τους καλύτερους προπονητές του κόσμου. Δουλεύουμε σε αυτό το πρότζεκτ για 20 χρόνια τώρα. Οι ιδρυτικές ομάδες έχουν ήδη υπογράψει»

Για την Μπαρτσελόνα τόνισε:

«Η Μπαρτσελόνα πέρασε μια πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο. Ο Λαπόρτα το κατάλαβε αμέσως και το αποδέχτηκε όπως όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι στον κόσμο. Η Super League θα σώσει όλο το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Δεν ήταν δύσκολο να πειστεί ο Χοάν Λαπόρτα. Αυτή δεν είναι μάχη για τα λεφτά, είναι μάχη για το ποδόσφαιρο. Προσπαθούμε να σώσουμε το ποδόσφαιρο και κάποιοι άνθρωποι δεν νοιάζονται γιατί δεν είναι στα οικονομικά τους ενδιαφέροντα»

Για τις κριτικές που δέχεται τόνισε:

«Εάν θέλουν να περιμένουν το 2024 για να κάνουν την αλλαγή, μπορούν να περιμένουν. Δεν θα περιμένουμε για κανένα. Ίσως κάνουμε το ποδοσφαιρικό παιχνίδι μικρότερο εάν δεν είναι ενδιαφέρον. Υπάρχουν παιχνίδια που δεν αντέχω να τα βλέπω. Εμείς τα μεγάλα σωματεία θα πάρουμε πολλά χρήματα και θα τα μοιράσουμε σε όλους. Η «Μάρκα» μας κριτικάρει διότι ο ιδιοκτήτης είναι και ιδιοκτήτης της Τορίνο. Είναι εχθροί της Γιουβέντους και αυτό βγάζει νόημα»

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει και την φετινή χρονιά το Εuropean Champions League:

Κλείνοντας, οι Ισπανοί δημοσιογράφοι δεν παρέλειψαν να τον ρωτήσουν εάν το πρώτο πρωτάθλημα της Super League θα υπολογιστεί ως το 14 Uefa Champions League. Με τον Φλορεντίνο Πέρεθ να απαντά «πως θα είναι το 15ο καθώς το 14 έρχεται αυτή την χρονιά»

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *