Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λέστερ – Σαουθάμπτον 1-0, σκόρερ του χρυσού γκολ ο Ιχεανάτσο.

Share

Το γκολ που σημείωσε ο 24χρονος επιθετικός στο 55’ στάθηκε ικανό να δώσει στις «αλεπούδες» την νίκη και συνάμα την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του F.A Cup απέναντι στην Σαουθάμπτον. Εκεί όπου την περιμένει από χθες η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ.

Έτσι, το μενού του αγώνα στο Γουέμπλεϊ στις 15 Μαΐου περιλαμβάνει και την Λέστερ, η οποία κάνει την εμφάνισή της σε τελικό F.A Cup μετά από 52 ολόκληρα χρόνια (1969). Η αναμέτρηση ανάμεσα σε Λέστερ και Σαουθάμπτον μπορεί να ήταν φτωχή από φάσεις και γκολ, αλλά ήταν γεμάτη από έντονα συναισθήματα (ειδικά εκ μέρους των γηπεδούχων) που ξέσπασαν με το σφύριγμα της λήξης από τον Κρις Κάβανακ. Ο Ιχεανάτσο, με το 4ο φετινό του γκολ στον θεσμό, έδωσε την πρόκριση στην Λέστερ και στο ίδιο γήπεδο, σε ένα μήνα σχεδόν από σήμερα, οι «αλεπούδες» θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Περνώντας προς τον Κελέτσι Ιχεανάτσο, πρέπει να αναφερθεί πως ο Αφρικανός φορ, με αυτό το τέρμα, έφτασε τα 15 γκολ με την φανέλα της Λέστερ κατά την φετινή σεζόν, έχοντας μάλιστα σκοράρει τα 10 από αυτά στις τελευταίες του 7 εμφανίσεις. Ο Ιχεανάτσο έγινε μάλιστα ο πρώτος Νιγηριανός παίκτης που καταφέρνει να σημειώσει 15 γκολ σε μία σεζόν με μια ομάδα της Premier League σε όλες τις διοργανώσεις, μετά τον Ιγκάλο που σκόραρε 17 την σεζόν που έπαιξε για την Γουότφορντ, το 15/16. Εκτός από αυτό, κρατάει γερά και τα ηνία του πρώτου σκόρερ του θεσμού του F.A Cup από την σεζόν 15/16 με 14 γκολ (12 έχουν οι Αγουέρο, Σον και 11 ο Κέιν).

Για την Σαουθάμπτον, αυτός ο αποκλεισμός ήταν ο 8ος στις 10 τελευταίες φορές που οι “Άγιοι” βρέθηκαν στην ημιτελική φάση του F.A Cup. Οι δύο, μάλιστα, από αυτούς σημειώθηκαν εντός των τελευταίων τεσσάρων ετών, από την Τσέλσι το 17/18 και από την Λέστερ την σεζόν 20/21.

Λέστερ: Σμάιχελ, Φοφανά, Έβανς, Σογιουντσού, Καστάνιε, Εντίντι, Τίλεμανς, Περέιρα (Ολμπράιτον 60’), Πέρεζ (Μάντισον 69’), Ιχεανάτσο, Βάρντι.

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Πίτερς (Τέγια 85′), Μπεναρέκ, Βέστεργκαρντ, Μπέρτναρντ (Σαλισού 85′), Άρμστρονγκ, Γουόρντ-Μπράουζ, Ντιαλό, Τζενεπό (Γουόλκοτ 73’), Ρέντμοντ (59’), Ινγκς.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *