Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπρέθγουεϊτ για το πρόβλημα υγείας του: “‘Ημουν σε αναπηρικό καροτσάκι”

Share

Για τις τραυματικές εικόνες της παιδικής του ηλικίας μίλησε ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ, καθώς έπασχε από την νόσο Perthes.

Ο 29χρονος Μπρέθγουεϊτ αποκτήθηκε από τους “μπλαουγκράνα” τον περασμένο Φεβρουάριο και αγωνιστικά δεν φαίνεται να έχει πείσει πως αξίζει να παραμείνει στο ρόστερ. Ωστόσο, το συγκεκριμένο προφίλ του Δανού μοιάζει…φτωχό μπροστά στη δύναμη της ψυχής του. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο CNN, σε ηλικία μόλις 5ετών(!) αναγκάστηκε να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι εξαιτίας της νόσου Perthes.

Πρόκειται για οστεοχονδρίτιδα του ισχύου και αφορά την σταδιακή νέκρωση μηριαίας κεφαλής που αργότερα επουλώνεται ξανά. Τα παιδιά που εμφανίζουν δείγματα της νόσου πριν τα 5 τους χρόνια, μπορούν να αναρρώσουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Αντίθετα, αν δεν έχουν ένδειξη μέχρι τα πρώτα 9 έτη και διαγνωστούν πιο μετά με την συγκεκριμένη νόσο, τείνουν να αντιμετωπίζουν πιο δύσκολες καταστάσεις.

Ο Μπρέθγουεϊτ ανήκει στην πρώτη κατηγορία και όποιες εικόνες έχουν εντυπωθεί στο μυαλό του δεν παύουν να είναι συγκλονιστικές. Έπρεπε να βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι και να στερηθεί οποιαδήποτε ανεμελιά των συνομηλίκων του…Βέβαια εκείνος πάλεψε και κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια του λίγα χρόνια μετά κατ’ εντολή γιατρών.

“Δεν έχω πολλές αναμνήσεις…Έβλεπες τα παιδιά να τρέχουν, να παίζουν, να γελούν και εγώ ήμουν σε αναπηρικό καροτσάκι. Αυτό με πονούσε. Θυμάμαι πως ένιωθα. Θα μπορούσα να πω πως ντρεπόμουν που ήμουν διαφορετικός.  Δεν ήθελα να έχω αυτό το είδος προσοχής.” δήλωσε εκείνος μεταξύ άλλων.

Σταυρούλα Μουστακάτου

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *