Type to search

ΤΕΝΝΙΣ

Monte Carlo Masters: Πρόκριση του Γκοφέν επι του Ζβέρεφ στα προημιτελικά

Share

Ο Νταβίντ Γκοφέν επικράτησε του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 6-4, 7-6 (7) και προκρίθηκε στον προημιτελικό του Monte Carlo Masters

Ο Βέλγος αστέρας του τένις απέκλεισε μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι σχεδόν 2 ωρών τον νούμερο 7 στην παγκόσμια κατάταξη, Αλεξάντερ Ζβέρεφ  και θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει την ερχόμενη Παρασκευή το καλύτερο του αποτέλεσμα στο τουρνουά, όταν και θα αντιμετωπίσει τον Ντάνιελ Έβανς για μια θέση στα ημητελικά της διοργάνωσης.

Ο Ζβέρεφ πραγματοποίησε ένα καλό παιχνίδι, όμως είχε απέναντί του έναν πολύ αποφασισμένο και πεινασμένο Γκοφέν. O Bέλγος τελείωσε τον αγώνα με 27 winners και 34 αβίαστα λάθη, ενώ ο Γερμανός είχε 21 winners και 19 αβίαστα λάθη.

Ο Γκοφέν ανέκαμψε από set point με 6/7 στο tie break του δεύτερου σετ και έσωσε και τα έξι break point που αντιμετώπισε για να κλείσει το εισιτήριό του για τους τελευταίους 8, μετά από μία ώρα και 51 λεπτά παιχνιδιού. 

Ο 30χρονος κατάφερε να εξουδετερώσει το σέρβις του Ζβέρεφ και επιτέθηκε στο backhand του Γερμανού για να κερδίσει το μοναδικό break του αγώνα με 3-3 στο πρώτο σετ. Σε ένα δραματικό tie break στο δεύτερο σετ, το forehand του Γκοφέν αποδείχθηκε ικανό να κάνει την διαφορά και να κρίνει την έμβαση του αγώνα. Ο Βέλγος έτρεξε με προβάδισμα 6/2 και, παρά την ακολουθία πέντε συνεχόμενων χαμένων πόντων, χρησιμοποίησε το forehand του για να πιέσει τον αντίπαλό του και να πάρει την νίκη.

Θυμίζουμε πως η τελευταία φορά που ο Νταβίντ Γκοφέν βρέθηκε στα προημιτελικά του Monte Carlo Masters ήταν το 2018, ενώ την καλύτερή του πορεία πραγματοποίησε το 2017 όταν και έφτασε στα ημιτελικά.

Ηλίας Λιακόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *