Type to search

ΤΕΝΝΙΣ

«Σοκ» στο Monte Carlo: Εκτός ο Τζόκοβιτς – «έπος» Έβανς!

Share

Την έκπληξη της χρόνιας έκανε ο Βρετανός Νταν Έβανς (Νο33), αφού απέκλεισε στον 3ο γύρο του Monte Carlo Masters με 6-4, 7-5 τον Νόβακ Τζόκοβιτς, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη, υποχρεώνοντάς τον στην πρώτη του ήττα μέσα στο 2021, μετά από ένα σερί 10-0!

Ίσως την σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του πέτυχε ο Έβανς, αφού σε 2 ώρες και 5 λεπτά υπέταξε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που δεν παρουσιάστηκε σε καλή κατάσταση. Υπέπεσε σε 45 αβίαστα λάθη και έδωσε την ευκαιρία στον 30χρονο Βρετανό να προχωρήσει στα προημιτελικά, όπου θα συναντήσει τον Νταβίντ Γκοφέν, την Παρασκευή (16/04).
Ο Έβανς ξεκίνησε ιδανικά με 3-0 το πρώτο σετ, κάνοντας δύο μπρέικ. Ο Τζόκοβιτς κατάφερε να πάρει πίσω το ένα μπρέικ και να μειώσει σε 3-2. Ο Βρετανός θα σβήσει 2 μπρέικ πόιντ στο 6ο γκέιμ και μετά από 10′ θα το κλείσει και θα πάει στο 4-2.

Ο Σέρβος με την 2η ευκαιρία του θα πετύχει μπρέικ και θα ισοφαρίσει σε 4-4. O Έβανς θα έχει διπλό μπρέικ πόιντ και με λάθος του Τζόκοβιτς θα φτάσει σε μπρέικ και στο 5-4. O Τζόκοβιτς σβήνει 2 μπρέικ πόιντ, αλλά ο Έβανς θα κλείσει το σετ με μπρέικ στο 6-4.

Στο 2ο σετ ο Τζόκοβιτς με μπρέικ θα προηγηθεί με 2-0, αλλά ο Έβανς θα πάρει πίσω το μπρέικ για να μειώσει σε 3-2 και θα ισοφαρίσει σε 3-3.

To 4-3 είναι για το Νο1 κόσμου, αλλά δεν θα εκμεταλλευτεί μπρέικ πόιντ που έχει στο 8ο και θα ισοφαριστεί (4-4). O Έβανς θα σβήσει σετ πόιντ του Τζόκοβιτς στο 10ο γκέιμ και θα ισοφαρίσει σε 5-5! Ο Έβανς θα φτάσει σε διπλό μπρέικ πόιντ και με διπλό λάθος του Τζόκοβιτς θα πετύχει μπρέικ (6-5).

Φάνης Τσοκανάς

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *