Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΣ Λαμία 1964: Δεν θα το «αφήσουν» το παιχνίδι

Share

https://www.protothema.gr/sports/article/1072300/super-league-1-pas-giannina-lamia-2-0-epestrepsan-stis-nikes-oi-gianniotes-deite-ta-gol/

Επιμέλεια: Βαγγέλης Γεωργίου 

Για το τελευταίο παιχνίδι της 3η αγωνιστικής των πλέι-άουτ της Super League υποδέχεται  ο Πας Γιάννινα την Λαμία στις 19.30 στο στάδιο των «Ζωσιμάδων» με τις δυο ομάδες να καίγονται για βαθμούς στο αποψινό παιχνίδι.

Οι τρείς βαθμοί είναι πολύτιμοι και για τις δυο..

Τόσο ο Πας Γιάννενα όσο και η Λαμία θέλουν να κερδίσουν το αποψινό παιχνίδι αφενός για τον γόητρο από την πλευρά της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη και αφετέρου για την αύξηση του +4 (έχει 27 βαθμούς) από την πλευρά της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου από την ζώνη του υποβιβασμού (υποβιβάζονται δυο ομάδες).Παρόλο που η προϊστορία μετρά μόλις 10 παιχνίδια (τα τέσσερα στην Γ Eθνική τις σεζόν 2004-2005 και 2005-2006 με τον ΠΑΣ να κερδίζει τρείς φορές και την Λαμία μια). Ενώ από την σεζόν 2017-2018 έχουν βρεθεί 6 φορές παιχνίδια εκ των οποίων από μια νίκη έχουν μοιραστεί οι δυο ομάδες και τέσσερις είναι οι ισοπαλίες

Δεν υποτιμάει το παιχνίδι..

https://www.instagram.com/p/CNhfTtMh_S1/

Μπορεί οι φίλαθλοι να περιμένουν την ανανέωση του συμβολαίου του Αργύρη Γιαννική. Όμως ο 40 ετών προπονητής γνωρίζει πως για να λειτουργήσει σωστά η ομάδα πρέπει πρώτα το μυαλό να είναι στην αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδας, η οποία μπορεί να έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία (ξεχνώντας τoν δυσάρεστο υποβιβασμό την περίοδο 2018-2019) ωστόσο η αποκομιδή περισσότερων βαθμών της δίνουν ψυχολογία ενόψει και του επαναληπτικού αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος (27/4).

Χαρακτηριστικό παραμένει πως ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα αγωνιστεί με επιθετικό σχήμα, το οποίο ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως η πολύ καλή διαχείριση του έμψυχου υλικού της δίνει της δυνατότητα να αυξήσει τις πιθανότητες για νίκη παρόλο τις απουσίες τoυ τραυματία αμυντικού μέσου Στέφανου Σιόντη (σε στάδιο αποθεραπείας) και τον Κριζμάν (τράβηγμα στους οπίσθιους μοιραίων μυών) και για λόγους ξεκούρασης τον Ουκρανό αριστερό χαφ Βλάντισλαβ Νάουμετς. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι να χάσει από τον ΟΦΗ για την 1η αγωνιστική των πλέι άουτ στην Κρήτη (με 2-1) κατείχε 7 συνεχόμενες νίκες αήττητος στο πρωτάθλημα.

H Λαμία θέλει να παραμείνει για 6η διαδοχική χρονιά στην Superleague..

Mόλις την σεζόν 2017-2018 κατάφερε να ανέβει για πρώτη φορά στην Super League κατηγορία η ομάδα «των κυανόλευκων». Η φετινή σεζόν είναι η 5η και επιθυμεί να προσθέσει και άλλο ένα χρόνο παραμονής με το σημερνό εμπόδιο του ΠΑΣ Γίαννινα να φαντάζει δύσκολο. Όπως είχε τονίσει ο 47χρονος τεχνικός μετά την λήξη του παιχνιδιού της κανονικής διάρκειας (28/2) εκτός έδρας με την Λαμία (0-0): «Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι τουλάχιστον δεν το χάνεις». Και με αυτή την προοπτική θα πάει έχοντας, όμως και στο μυαλό να προσπαθήσει για το «διπλό».

Σε σύγκριση με την γηπεδούχο ομάδα, η ομάδα του θα έχει πολλές απουσίες όπως των αριστερό εξτρέμ Σέρβο Λάζαρ Ρόμανιτς (μυϊκός τραυματισμός), τον επιθετικό Γεωργιανό Μπαχανά  Αραμπούλι (μυϊκός τραυματισμούς), τον αριστερό εξτρέμ, Γεωργιανό Γκεβόργ Γκαζαριάν (τράβηγμα στον προσαγωγό), τον Ασίγκμπα ,  τον δεξί εξτρέμ Μαυριτανό Ανταμά Μπα (μυϊκός τραυματισμούς), τον επιθετικό Ανέστη Βλαχομήτρο (τραυματισμός στο γόνατο), τον επιθετικό Νίκο Τσούκαλο (ρήξη εμπρόσθιου χιαστού),  τον επιθετικό μέσο Ζήση Χατζηστράβο (μυϊκός τραυματισμός).

Eνώ οι επιστροφές του Ισπανού επιθετικού μέσου Πίτι και καθώς και τον Ισπανό επιθετικού μέσου Τιρόνε αλλά και τον Ισλανδό κεντρικό μέσο Έλμαρ Μπιάρνασον να δίνουν μια νότα αισιοδοξίας. Η ομάδα μετρά μόλις 4 παιχνίδια αήττητη με τα δυο να είναι στα πλαίσια των πλέι άουτ με Παναιτωλικό (0-3 εκτός έδρας) και με Βόλο εντός έδρας (1-1). Η 20αδα της αποστολής αποτελείται από τους:

Τερματοφύλακες 1.Ντέιβις Επασσί 31. Θεοδωρόπουλος Κωνσταντίνος,

Αμυντικοί 2.Προβυδάκης Κωνσταντίνος 4. Αντέγιο Ντανιελ 5.Τζανετόπουλος Άνταμ 23.Σκόνδρας Ιωάννης 24.Βύντρα Λουκάς 39. Τζέιμς Μανιεκάρ.

Μέσοι  3.Σαραμαντάς Γεώργιος 6.Τζανδάρης Θεοφάνης 8. Γούγκα 10. Τιρόνε 12. Μαρτίνεζ Άνχελ 16. Μπεγιαράνο Ντάνυ 25.Βασιλακάκης Θεόδωρος 26.Μπιάρνασον Έλμαρ 37.Βλάχος Βαλεντίνος

Επιθετικοί 9.Πίτι 11.Καραμάνος Αναστάσιος 70.Ντέλετις Μίλος

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *