Type to search

Ακτη ελεφαντοστου Κοπα αφρικα Νιγηρια ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νιγηρία – Ακτή Ελεφαντοστού 1-2 : Πρωταθλήτρια Αφρικής για 3η φορά στην ιστορία της

Share

Στην κορυφή της Αφρικής ανέβηκε η Ακτή Ελεφαντοστού μετά την μεγάλη ανατροπή κόντρα στην Νιγηρία με 2-1(11/2). Ο Εκόνγκ έβαλε την Νιγηρία μπροστά στο σκορ και οι Κεσσιέ και Αλέ έκαναν την ανατροπή .

Κάτοχος του Κόπα Άφρικα είναι η Ακτή Ελεφαντοστού για το 2024 . Παρότι βρέθηκε να χάνει, με γκολ του γνώριμού μας στην Ελλάδα Εκόνγκ , οι πρωταθλητές του 2015 με μια τεράστια ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο , κατάφεραν να αναδειχθούν πρωταθλητές του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής για τρίτη φορά στην ιστορία τους μετά από το μακρινό 1992 , αλλά και το πιο πρόσφατο 2015 και να πιάσουν στις 3 κατακτήσεις την αντίπαλό τους στον τελικό , Νιγηρία .

Το ματς

Οι Νιγηριανοί ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στον τελικό . Η υπεροχή τους μετουσιώθηκε σε γκολ με τον Γουίλιαμ-Τροστ Εκόνγκ στο 38′ . Το γκολ κεντρικού αμυντικού του ΠΑΟΚ δεν ήταν αρκετό για την χώρα του . Στην επανάληψη η Ακτή Ελεφαντοστού ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα και βρήκε γκολ ισοφάρισης με τον Φρανκ Κεσσιέ στο 62′ . Την ανατροπή ολοκλήρωσε ο Σεμπάστιαν Αλέ στο 81′ . Ο επιθετικός της Ντόρτμουντ μετά και το γκολ στον ημιτελικό που έδωσε την πρόκριση στον τελικό , βρήκε το γκολ που έστεψε πρωταθλήτρια Αφρικής την χώρα του . Όλα αυτά 1.5 χρόνο αφού διαγνώστηκε με καρκίνο στους όρχεις . Ο πρώην επιθετικός του Άγιαξ αποδεικνύει πως όλα είναι δυνατά όταν είσαι δυνατός και φαίνεται ότι έχει αφήσει πίσω του αυτό το δύσκολο κομμάτι της ζωής του που πέρασε .

Νιγηρία : Νουαμπίλι, Ατζάγι, Εκόνγκ, Μπάσεϊ, Άινα, Ονιέκα(86′ Μόφι), Ιγουόμπι(79′ Γιουσούφ), Σανουσί(86′ Αρίμπο ), Τσουκουέζε(56′ Σάιμον), Λούκμαν(79′ Ιχεανάτσο), Όσιμεν

Ακτή Ελεφαντοστού : Φοφανά, Οριέ(70′ Σινγκό), Κοσουνού, Εντικά, Κονάν, Κεσιέ, Σερί(92′ Λαζάρ), Φοφανά(88′ Σανγκαρέ), Γκραντέλ(70′ Ντιακιτέ), Άλε(88′ Κρασό), Αντινγκρά

Μάνος Πιτσάκης

Tags: