Type to search

Μηχανοκίνητος

WRC: Η μάχη άρχισε στο Μόντε κάρλο

Share

Η χρονιά του φετινού WRC ξεκίνησε με το παραδοσιακό Rallye Monte-Carlo και μαζί με αυτό και η κόντρα των τελευταίων χρόνων μεταξύ Hyundai και Toyota με την πρώτη μάχη να αναδεικνύει νικητή τον Τιερί Νέβιλ και να παίρνει τον πρώτο λόγο της σεζόν.

Σε έναν αγώνα με σασπένς, αγωνία για όλες τις ομάδες, ανατροπές και το απόλυτο θέαμα που κράτησε το ενδιαφέρον όλων των φιλάθλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Hyundai Motorsport με τον Τιερί Νέβιλ πήρε την πρώτη νίκη της χρονιάς με το αναβαθμισμένο Hyundai i20 N Rally1 hybrid. Μία δίκαιη νίκη για τον Βέλγο οδηγό, καθώς δίχως κανένα λάθος κατάφερε να κερδίσει τις τρεις ειδικές διαδρομές της Κυριακής και να διπλασιάσει τις νίκες του στο Μόντε Κάρλο.

Ο Νέβιλ μπόρεσε και κράτησε πίσω του στην δεύτερη του βάθρου τον θρύλο του Μόντε Κάρλο και 9 φορές νικητή, Σεμπαστιαν Οζιέρ (Toyota Gazoo Racing). Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Έλφιν Έβανς (Toyota Gazoo Racing), ο οποίος μάλιστα από τις επιδόσεις του την πρώτη μέρα (Παρασκευή), φαινόταν οτί ίσως αυτός πήγαινε για την νίκη. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ο. Τάνακ με Hyundai i20 N Rally1 Hybrid, Α. Φουρμό με Ford Puma Rally1 HYBRID, Α. Μίκελσεν με Hyundai i20 N Rally1 Hybrid, Τ. Κατσούτα με Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid, Υ. Ροσέλ με Citroen C3, P. Λόπεζ  με Skoda Fabia RS, νικητής στην κατηγορία WRC2 και στη 10η θέση ο N. Γκριάζιν με Citroen C3.

Στην συνολική βαθμολογία του πρωταθλήματος προηγείται ο Τιερί Νέβιλ με 30 βαθμούς, ο Ζεμπαστιάν Οζιέρ με 24 και ο Έλφιν Έβανς με 21. Στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών την πρώτη θέση έχει η Toyota Gazoo Racing με 46 βαθμούς, η Hyundai με 45 και η M-Sport Ford με 19.

Επόμενο ραντεβού στο WRC 15 Φεβρουαρίου, στο χιονισμένο Ράλλυ της Σουηδίας.

Tags: