Type to search

Formula 1 Αγωνας gran prix Ισπανιας

H Formula 1 θα «τρέχει» στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας – Τι ισχύει με τον αγώνα της Βαρκελώνης

Share

Η Μαδρίτη μπαίνει με κάθε επισημότητα στο καλεντάρι του μαγικού κόσμου της Formula1.Όπως αναμενόταν, αφού μετά την έκθεση της f1 στο κέντρο της και το showrun της red bull στους δρόμους της ,είχε διαρρεύσει πως η συμφωνία ήταν επικείμενη ,αφού πλέον η είσοδος της σφραγίστηκε.

 

Ένα ακόμα σιρκουί πόλης

Το Grand Prix της Μαδρίτης θα έχει θέση στο καλεντάρι από το 2026 και για μια δεκαετία- τουλάχιστον έως και το 2035.

Έτσι η formula1 προσθέτει  ένα ακόμα σιρκουί πόλης ,μετά από αυτά στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας  ,τη Μελβούρνη της Αυστραλίας ,το Μάιαμι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ,το Μονακό,το Μόντρεαλ του Καναδά,του Μπακού του Αζερμπαιτζάν ,τη Μαρίνα Μπέι στη Σιγκαπούρη και το Λας Βέγκας στις ΗΠΑ.

Η αγώνιστικη διαδρομή 

Όπως συμβαίνει για παράδειγμα στο σιρκουί Ζιλ Βιλνεβ ,η χάραξη της αγωνιστικής διαδρομής θα είναι….υβριδική .

Το μήκους 5.47 χιλιομέτρων σιρκουί θα περιλαμβάνει και δημόσιους δρόμους αλλά και ένα μόνιμο κομμάτι που θα στηθεί στην περιοχή του συνεδριακού κέντρου IFEMA στη βορειοανατολική πλευρά της πόλης.

Θα περιλαμβάνει 20 στροφές ,με τις προσομοιώσεις φανερώνουν  γ γύρο διάρκειας στο 1 λεπτό και 32 δευτερόλεπτα.Η χωρητικότητα στις κερκίδες θα είναι αρχικά στις 110.000 με πλάνο επέκτασης στις 140.000.

Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση θα δημιουργηθούν «premium» εγκαταστάσεις  ενώ ως πιθανότερη περίοδος για τη διεξαγωγή του αγώνα ,είναι οι καλοκαιρινοί μήνες και ειδικά ο Ιούλιος.

Επιμέλεια Γιάννης Τελόρης.

Tags: