Type to search

DC United MLS Wayne Rooney ΔΙΕΘΝΗ Διεθνή ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γουέιν Ρουνει: Αποχωρεί από την Ουάσιγκτον μετά την αποτυχία να μπουν στα play off

Share

Ο Άγγλος παλαίμαχος και προπονητής της DC United αποχωρεί από την ομάδα των πρωτευουσιάνων αφού δε πέρασαν στα πλει οφ του κυπέλλου Αμερικής. 

Ενας από τους καλύτερους παιχτες και θρυλος με την Γιουναιτεντ, ανέλαβε τους μαυροκοκκινους το 2022 έχοντας περάσει απο την ηδη διαλυμένη οικονομικα Ντέρμπι Κάουντρι.

Ο 37χρονος δήλωσε οτι έκανε οτι μπορούσε για να περασουν στα πλει οφ αλλα αυτό δε κατέστη δυνατον έχοντας μια σειρα απο αρνητικά αποτελέσματα που επηρέασαν το μέλλον της ομάδας.

Αν και νικησαν με 2-0 τους Νεουρκεζους αυτο δε ηταν αρκετό για να προκριθούν.

«Μιλήσαμε με τον Γουέιν και συμφωνήσαμε ότι είναι καλύτερο για εμάς να χωρίσουμε τους δρόμους μας αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και συμπρόεδρος της DC United, Τζέισον Λέβιεν.

«Αυτή η απόφαση δημιουργεί τη λεωφόρο για τον επόμενο γενικό διευθυντή μας να έχει την πλήρη ευκαιρία να μεταδώσει μια νέα φιλοσοφία και δομή στις αθλητικές μας δραστηριότητες, η οποία ξεκινά με τον κρίσιμο προσδιορισμό ενός προπονητή που θα ευθυγραμμιστεί καλύτερα με αυτό.

«Είμαστε ευγνώμονες στον Γουέιν Ρούνεϊ για όλα όσα έχει κάνει για τον σύλλογό μας και για το ποδόσφαιρο στην πρωτεύουσα του έθνους, πρώτα ως παίκτης και αρχηγός της DC United και πιο πρόσφατα ως προπονητής μας».

Με τους Αμερικάνους είχε σε 53 ματς,14 νικες,14 ισοπαλίες και 25 ήττες εχοντας κερδίσει 1 ατομική διακριση., αυτό του globe soccer award και ήταν προπονητής για το all star του MLS το 2023.

Ειχε παρελθόν με τους αετούς της Ουάσιγκτον εχοντας περάσει και ως παίκτης λιγο πριν κρεμάσει τα παπούτσια απο το 2018-2019 με 23 γκολ σε 48 παιχνίδια με αποτέλεσμα απο τις καλες του εμφανίσεις να βγήκε για το 2018 στην καλύτερη εντεκάδα εκείνης της χρονιάς.

Tags: