Type to search

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Εφές-Παρτιζάν: Ο θάνατος σου… η ζωή μου!

Share

Η αυλαία της 29ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, ανοίγει με ένα παιχνίδι τεράστιας βαθμολογικής σημασίας, με την Εφές να υποδέχεται την Παρτιζάν στο “Σινάν Ερντέμ”.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, διανύει μια πολύ μέτρια για τα δικά της στάνταρ, σεζόν και μετά από 28 στροφές, βρίσκεται εκτός πλέι οφ, στην 10η θέση με ρεκόρ 14-14. Προφανώς, ο κίνδυνος αποκλεισμού από τη συνέχεια της διοργάνωσης είναι ορατός και η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, θα χρειαστεί τις λιγότερες δυνατές απώλειες, προκειμένου να διατηρήσει το όνειρο κατάκτησης της τρίτης σερί Ευρωλίγκας. Οι Τούρκοι προέρχονται από τη μεγάλη νίκη κόντρα στη Ρεάλ, σε ένα παιχνίδι το οποίο έδειχναν να έχουν καθαρίσει στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, όμως καρδιοχτύπησαν στη συνέχεια με τους Μαδριλένους να ανατρέπουν το σκορ, παρόλα αυτά, πέτυχαν μεγάλα σουτ, κυρίως με τον Σέιν Λάρκιν και τελικά επικράτησαν με 90-89.

Από την άλλη, η σέρβικη ομάδα με ρεκόρ 15-13 βρίσκεται σε τετραπλή ισοβαθμία στις θέσεις 6-9, ούσα 7η τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές στα όρια της οκτάδας και κάθε παιχνίδι για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι κομβικό, πόσο μάλλον, κόντρα σε έναν αντίπαλο που βρίσκεται σε απόσταση βολής. Άλλωστε, το πρόγραμμα της, τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, δεν της αφήνει και πολλά περιθώρια, καθώς έχει να αντιμετωπίσει κατά σειρά: Ολυμπιακό,  Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μονακό και Παναθηναϊκό.

Ενδέχεται λοιπόν, αυτή η μονομαχία, να κρίνει πολλά και για τις δύο ομάδες και ίσως αποδειχθεί κομβική για τη συνέχεια τους στη διοργάνωση!

 

Επιμέλεια: Ιάσονας Τσίλης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *