Type to search

MUNDOBASKET ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική ομάδα: Φιλικά με ΗΠΑ και Γερμανία πριν το Παγκόσμιο

Share

Λίγο πριν πραγματοποιηθεί το παγκόσμιο κύπελλο η εθνική μας ομάδα θα πάρει μέρος σε ένα διεθνές τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι όπου θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ και την Γερμανία.

Το τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανακοίνωσε το μεγάλο διεθνές τουρνουά όπου θα λάβει μέρος και η εθνική μας ομάδα πριν το παγκόσμιο κύπελλο, όπου συγκεκριμένα η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στις 18 Αυγούστου, ενώ στις 19 θα παίξει με την Γερμανία.

Τα δυο αυτά παιχνίδια θα είναι και τα τελευταία της εθνικής μας πριν από το παγκόσμιο κύπελλο όπου θα πραγματοποιηθεί στην Ινδονησία την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες. Πριν από το συγκεκριμένο τουρνουά η εθνική πρόκειται να αντιμετωπίσει δύο φορές τους Σλοβένους, ενώ φυσικά πρόκεται να πραγματοποιηθεί και το τουρνουά «Ακρόπολις».

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ανέφερε για το διεθνές τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι:

«Η περασμένη εβδομάδα ήταν πολύ δύσκολη για την ελληνική κοινωνία λόγω του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος με 57 νεκρούς. Από αυτή τη θέση θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων. Όσον αφορά στα σημερινά νέα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση. Οι Εθνικές ομάδες ΗΠΑ, Γερμανίας και Ελλάδας έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα φιλοξενηθεί στις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία και την Ινδονησία. Το τουρνουά στο οποίο θα λάβουμε μέρος αποτελεί το τελευταία στάση πριν τα επίσημα παιχνίδια.

Είναι ένα ιστορικής σημασίας και ξεχωριστό τουρνουά, που θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στο Άμπου Ντάμπι και αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ότι θα λάβει μέρος σε αυτό. Είμαι βέβαιος για την πολύ υψηλού επιπέδου διοργάνωση και ότι θα παρακολουθήσουμε αγώνες παγκόσμιου ενδιαφέροντος με την παρουσία όλων των μεγάλων αστέρων αυτών των τριών Εθνικών ομάδων. Είναι σπουδαίο για μας το γεγονός ότι θα συμμετέχουμε σε αυτή την γιορτή του μπάσκετ. Το καλύτερο τουρνουά, σε μια φιλόξενη χώρα με τρεις από τις καλύτερες εθνικές ομάδες του κόσμου. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ γι’ αυτό».

Γράφει ο Άγγελος Κλάδος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *