Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΣ Πέρα-ΑΣΑ Αναγέννηση 97-80: Την έκανε…πέρα και ανέβηκε δεύτερος!

Share

Στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Γ Εθνικής κατηγορίας ανδρών, ο ΑΣ Πέρα, υποδέχθηκε στο κλειστό του Βυζαντινού αθλητικού κέντρου την Αναγέννηση και επικράτησε με 97-80, αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ ανά διαστήματα.

Φουριόζοι στο ξεκίνημα

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με το «μαχαίρι στα δόντια», στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και προηγήθηκαν από νωρίς με 14-7 μέχρι το πρώτο τάιμ άουτ του κ. Παπαδάκη. Με κύριο εκφραστή τον Δανά, συνέχισαν να χτίζουν τη διαφορά με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει με 31-17.

Ισορροπία στο δεύτερο δεκάλεπτο 

Στη δεύτερη περίοδο, το σκηνικό άλλαξε κάπως και η Αναγέννηση, άρχισε σιγά-σιγά να μπαίνει στο κλίμα του παιχνιδιού. Έκανε κάποια μικρά επιμέρους σερί μειώνοντας τη διαφορά κοντά στους 10 πόντους, χωρίς όμως να καταφέρνει να πλησιάσει περαιτέρω. Ο Κουρέπης ήταν ο πρωταγωνιστής των φιλοξενούμενων και εκείνος ο οποίος κατάφερε να τους αφυπνίσει μετά το αρκετά νωθρό τους ξεκίνημα. Ο ΑΣ Πέρα ωστόσο, διατήρησε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, με το σκορ στο ημίχρονο να είναι 52-37.

Αντεπίθεση από την Αναγέννηση

Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, οι παίκτες του κ. Παπαδάκη, μπήκαν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για τη νίκη. Ο Βερτούλος, ήταν καυτός στην τρίτη περίοδο, πετυχαίνοντας 12 πόντους σε αυτό το διάστημα και με τη βοήθεια των Κουρέπη και Σπυριδάκη, έφτασε μέχρι και στους τέσσερις πόντους τη διαφορά. Οι γηπεδούχοι, με τον Δανά στον πάγκο, βασίστηκαν κυρίως στις εμπνεύσεις του Μπούσι, ο οποίος τους κρατούσε μπροστά στο σκορ. Σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Βλάχου, ο οποίος πέτυχε μεγάλα καλάθια, όταν η διαφορά έφτανε σε χαμηλά επίπεδα. Τελικά, οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταία περίοδο, με το σκορ στο 74-66.

Τρίποντη εκτέλεση και εξασφάλιση της νίκης

Παρόλο που η εικόνα της τρίτης περιόδου έδειχνε ότι ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες, οι παίκτες του κ. Χολέβα, φρόντισαν να βάλουν ένα πρόωρο τέλος στη μάχη με τους πρωτοπόρους. Έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ, είχαν τρομερά ποσοστά ευστοχίας, ειδικά πίσω από τα 6,75, πετυχαίνοντας επτά τρίποντα στην τέταρτη περίοδο και παράλληλα, έσφιξαν την άμυνα τους και ουσιαστικά «καθάρισαν» το παιχνίδι περίπου πέντε λεπτά πριν τη λήξη, όταν μετά από τρίποντο του Δανά το σκορ έγινε 87-70. Στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες είχαν συμβιβαστεί με το αποτέλεσμα και δεν συνέβη κάτι αξιοσημείωτο, με τον ΑΣ Πέρα να επικρατεί τελικά, με 97-80.

Ο ΑΣ Πέρα, ανέβηκε στη δεύτερη θέση, βελτιώνοντας το ρεκόρ του στο 12-5, ενώ η Αναγέννηση παρέμεινε στην κορυφή, γνωρίζοντας μόλις την τρίτη της ήττα, με το ρεκόρ της να είναι πλέον, στο 14-3.

ΑΣ Πέρα (Χολέβας): Βλάχος 13 (2), Καψαρίδης 5, Δανάς 22 (4), Κακαργιάς 10 (2), Πανάρης, Κανελλόπουλος 14 (4),Μπούσι 17 (1), Ζούκας, Ανδρεόπουλος 10, Δημητρίου 6, Λαλαμπέσης, Ντόλγκαν.

Αναγέννηση (Παπαδάκης): Μητρόπαπας 5, Κριθινάκης 7, Καλογεράκης 3, Κουκιαδάκης, Μαρααγκάκης 5 (1), Κολαρετάκης 1, Σπυριδάκης 12 (1), Κουρέπης 19 (1), Σολάκης, Βερτούδος 19 (5), Ραζής 8.

Διαιτητές: Λογοθέτης-Πλέγας

 

 

Επιμέλεια: Ιάσονας Τσίλης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *