Type to search

3ος Όμιλος Α’ ΕΠΣΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εντυπωσιακοί Τράχωνες, διέσυραν το Βύρωνα με 7 (!) γκολ

Share

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψαν τη συνάντηση με τον Βύρωνα οι Τράχωνες, οι οποίοι δεν αποδείχθηκαν τόσο φιλόξενοι και φιλοδώρησαν με 7 γκολ τους αντιπάλους τους, πετυχαίνοντας αναμφίβολα την πιο εντυπωσιακή νίκη του 3ου ομίλου της Α’ ΕΠΣ Αθηνών. Χατ τρικ σημείωσε ο Πλουμής, σε έναν αγώνα που υποδείχθηκαν 3 (!!!) πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων.

Το ματς

Η αναμέτρηση είχε ξεκάθαρο φαβορί, και αυτό επιβεβαιώθηκε από την αρχή στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας και επιχείρησαν σε όλο τον αγώνα να παίξουν με πάσες στην πλάτη της άμυνας του Βύρωνα. Έτσι, δημιούργησαν τις πρώτες προϋποθέσεις στο 8, αλλά ο Τσαλαμάτας πρόλαβε στην έξοδο τον Τσιούρη. Μια άστοχη κεφαλιά του Πλουμή από πλεονεκτική θέση χτύπησε το καμπανάκι στην άμυνα των φιλοξενούμενων, και στα μέσα του ημιχρόνου η «μηχανή» των Τραχώνων ξεκίνησε να παίρνει μπρος. Στο 27ο λεπτό, ο Τσιούρης δημιούργησε χώρο για να σουτάρει, με τον Τσαλαμάτα να κάνει ασταθή απόκρουση, κάνοντας εύκολο το έργο του Πλουμή που πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ, σε μια φάση που σήκωσε διαμαρτυρίες για οφσάιντ. Οι μπαλιές του Μανωλιάδη άνοιγαν πολύ εύκολα την άμυνα του Βύρωνα και ένα τέτοιο ρήγμα εκμεταλλεύτηκε ο Δημογιάννης, κάνοντας το παράλληλο γύρισμα που ανάγκασε τον Σπανουδάκη να στείλει τη μπάλα στον ουρανό της εστίας της ομάδας του, στην προσπάθειά του να απομακρύνει (35′). Οι Τράχωνες θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και τρίτο γκολ πριν την ανάπαυλα, αλλά δύο λεπτά μετά το γκολ, το οριζόντιο δοκάρι σταμάτησε το ευθύβολο σουτ του Κούτρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι ουρανοί άνοιξαν και το κοινό των γηπεδούχων ευχαριστήθηκε γκολ και θέαμα. Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να ήταν αυτοί που φάνηκαν απειλητικοί πρώτοι, όταν ο Γκουτσούλας δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα στο γύρισμα του Καλαντζή, όμως αυτή ήταν η μοναδική φορά που ο Βύρωνας εμφανίστηκε στον αγώνα. Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι πρώτα προειδοποίησαν -με σουτ του Καραγιάννη που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τσαλαμάτας- και έπειτα «έβαλαν στα δίχτυα» τους φιλοξενούμενους. Ο Πλουμής σημείωσε με εντυπωσιακό σουτ εκτός περιοχής το 3-0 (67′) και δύο λεπτά αργότερα ο Τσιούρης ντρίμπλαρε, από πλάγια θέση, τον γκολκίπερ του Βύρωνα, ο οποίος το ανέτρεψε. Ο σεντερ φορ των Τραχώνων, στην τελευταία ενέργειά του στο ματς, ευστόχησε από την άσπρη βούλα, συμπληρώνοντας το χατ τρικ του. Βέβαια, ο αντικαταστάτης του ήταν εξίσου κινητικός, και προκάλεσε την απευθείας αποβολή του Λιάτσου, όταν ο τελευταίος αναγκάστηκε να σταματήσει πάνω στη γραμμή με το χέρι το σουτ του. Ο Φωστέρης, 8 λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, εκτέλεσε ψύχραιμα το (δεύτερο) πέναλτι και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-0. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, φαινόταν πως το ματς είχε σβήσει, αλλά οι Τράχωνες βρήκαν δύο ακόμη γκολ, με ενέργειες από τη δεξιά πλευρά τους. Στο 83′, το κακό με τα πέναλτι τρίτωσε για το Βύρωνα, καθώς ο Σπανουδάκης ανέτρεψε τον Φωστέρη εντός περιοχής. Ο Τσιούρης ανέλαβε την εκτέλεση και έβαλε το όνομά του στον πίνακα τον σκόρερ, μετουσιώνοντας έτσι την πολύ καλή εμφάνισή του. Δύο λεπτά αργότερα, ήταν σειρά του Δεμενόπουλου να χριστεί σκόρερ με κλέψιμο και προσωπική ενέργεια, σε ένα γκολ που ο Τσαλαμάτας φέρει ευθύνη, αφού δεν είχε καλή αντίδραση στο σουτ του εξτρέμ των Τραχώνων, χάνοντας τη μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Το μαρτύριο για το Βύρωνα ολοκληρώθηκε στο 7-0, με τους φιλοξενούμενους να αποτελούν πλέον τη χειρότερη άμυνα του ομίλου, έχοντας δεχθεί 40 γκολ σε 15 αγώνες. Από την άλλη πλευρά, οι Τράχωνες εδραιώθηκαν στην τρίτη θέση, έχοντας μάλιστα και ματς λιγότερο από τους ανταγωνιστές που ακολουθούν.

Συνθέσεις

Τράχωνες : Ευαγγέλου, Πρόι, Καραμπάτσης, Στεφανής, Γιατράς, Κούτρας, Τσιούρης, Μανωλιάδης (62′ Κικίδης), Πλουμής (70′ Φωστέρης), Δημογιάννης (79′ Φικήρης), Καραγιάννης (79′ Δεμενόπουλος)

Βύρων : Τσαλαμάτας, Τριανταφυλλάκης (65′ Λιάτσος), Καλαντζής, Κυρμάζογλου, Σκαρώνης, Σπανουδάκης, Ζαφείρης (81′ Δράκας), Δήμος, Δημάκης (65′ Αντωνίου), Μπαλαφούτης (81′ Δημητρακόπουλος), Γκουτσούλας (81′ Σκέμπι)

Διαιτητής : Αρβανίτης Ν.

Α’ Βοηθός : Καρφίτσας Δ.

Β’ Βοηθός : Αργυριάδης Γ.

Επιμέλεια : Θοδωρής Γκίνης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *