Type to search

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ Απόλλων Σμύρνης Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Προοδευτική ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2

Απόλλωνας για άνοδο, Προοδευτική για υποβιβασμό

Share

Προοδευτική και Απόλλωνας Σμύρνης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο Κερατσίνι, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν άνετα με   0-3 και να μένουν κοντά στην πρωτοπόρο Κηφισιά, αφήνοντας την ομάδα του Κορυδαλλού να παλεύει για την σωτηρία της, στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία στο 7ο λεπτό, με τους Μάντιτς και Νταβιώτη να πέφτουν πάνω στον Κότσαρη που απέτρεψε το γκολ. Στο 10′ η <<ελαφρά ταξιαρχία>>  άνοιξε το σκορ όταν ο Μεγαρίτης έκανε λάθος γύρισμα στον τερματοφύλακά του, ο Μωραΐτης το εκμεταλλέυτηκε και με άψογο πλασέ έγραψε το  0-1. Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε , καθώς υπήρχαν πολλά σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν. Η επόμενη καλή στιγμή ήταν και πάλι για τον Απόλλωνα στο 27′, όταν το σουτ του Φατιόν έφυγε ελάχιστα άουτ. Οι φιλουξενούμενοι πίεζαν συνεχώς με αποτέλεσμα η Προοδευτική να κάνει πολλά λάθη, σε νευραλγικούς χώρους του γηπέδου. Σε μία τέτοια φάση ο Φατιόν έκλεψε, πάσαρε αστραπιαία στον Κουάδρα ο οποίος πέρασε και τον Αστρά κάνοντας έτσι το 0-2. Μάλιστα οι παίκτες του Γιάννη Τάτση πέτυχαν και 3ο τέρμα πριν το τέλος του ημιχρόνου, με δυνατή κεφαλιά του Φατιόν από το ύψος της μικρής περιοχής, έπειτα από σέντρα του Κουάδρα.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, θέλοντας να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ,που θα τους έβαζε και πάλι στο παιχνίδι, ωστόσο έπεσαν πάνω στον εκπληκτικό Κότσαρη. Αρχικά στο 48′ ο Μπόρχες έκανε την κεφαλιά με τον Έλληνα πορτιέρο να κάνει τεράστια επέμβαση, ενώ λίγο αργότερα αντέδρασε εξαιρετικά σε σουτ του Μάντιτς στην δεξιά του γωνία , διώχνοντας σε κόρνερ. Στο τελευταίο ημίωρο ο Απόλλωνας κρατούσε την μπάλα χωρίς να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη φάση , με την τελευταία καλή στιγμή να είναι για την Προοδευτική στο 85ο λεπτό όταν ο Τσακίρης έπιασε την κεφάλια από την μικρή περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Αυτή ήταν η 8η νίκη στο πρωτάθλημα για τον Απόλλωνα που παρέμεινε στο -1 από την Κηφισιά έχοντας όμως δύο ματς περισσότερα, ενώ η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη γνώρισε την 8η ήττα σε 12 αγώνες, μένοντας έτσι σε θέση υποβιβασμού.

Συνθέσεις

Προοδευτική: Αστράς, Νταβιώτης(Ευθυμίου), Καρρίκι, Φαζός, Πότσι, Αγγελόπουλος(Τσακίρης), Μεγαρίτης(Πίσσας), Παυλίδης, Καπνίδης(Μπόρχες), Μάντιτς, Παύλας(Νικολής)    Προπονητής: Αντώνης Νικοπολίδης

Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Λούι(Αναστασόπουλος), Οντόν(Κρητικός), Τσαμούρης, Τσελεπίδης, Πατάπης, Φατιόν(Μουστακόπουλος), Χαλίμι( Κοροβέσης), Μωραΐτης(Περέιρα), Κουάδρα, Σαντάτ.                     Προπονητής: Γιάννης Τάτσης

Επιμέλεια: Πάνος Καυκάς

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *