Type to search

Ε.Π.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΟΚ Φαλήρου – Πήγασος Αγίου Διονυσίου 2-1: Το έκανε με τον δύσκολο τρόπο

Share

Ήταν καλύτερος, έχασε ευκαιρίες αλλά φαινόταν ότι δεν θα έπαιρνε τίποτα, μέχρι που μίλησε ο Ελευθεράκης και ο Καρανίκας στο τέλος του αγώνα.

ΑΟΚ Φαλήρου και Πήγασος Αγίου Διονυσίου συγκρούονταν σε μια αναμέτρηση που πριν την έναρξη του παιχνιδιού φαινόταν αρκετά ξεκάθαρη μιας και οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη 2η θέση του 1ου Ομίλου της Β κατηγορίας της ΕΠΣ Πειραιά με 19 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι στην 11η και προτελευταία θέση με 7. Κάτι τέτοιο δεν έγινε όμως, καθώς μπορεί οι «Τζιτζιφιώτες» να κυριάρχησαν και να έχασαν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το σκορ το άνοιξε ο Πήγασος, ο οποίος κρατούσε το τρίποντο στα χέρια του μέχρι τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Τότε μίλησε για ακόμα μια φορά ο αρχηγός Ελευθεράκης που με 1 γκολ και μια ασίστ γύρισε το παιχνίδι και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Πλέον όλα τα φώτα στρέφονται στο παιχνίδι κορυφής της επόμενης αγωνιστικής απέναντι στον ΑΟΚ Φαλήρου και τον πρωτοπόρο ΑΣ Δραπετσώνας.

Α’ Ημίχρονο: Το τείχος του Δρόσου και το γκολ του Ποταμιάνου

Η ομάδα του Γιώργου Γκοβερίνου μπήκε καλύτερα και ήλεγχε το παιχνίδι βγάζοντας αρκετές φάσεις, κυρίως από τα δεξιά με τον Ανδρέου που έβρισκε πολύ χώρο. Η πρώτη ήρθε στο 16’ όταν την σέντρα του δεξιού μπακ του Φαλήρου απομάκρυνε με γροθιές ο Δρόσος πριν αυτή καταλήξει στον Μπρέγκου που παραμόνευε. Στο 22’ πάλι ο Ανδρέου έβγαλε όμορφη σέντρα, ο Ελευθεράκης κοντρόλαρε τη μπάλα και σούταρε προς το τέρμα, αναγκάζοντας τον Δρόσο σε μια εκπληκτική απόκρουση. Θα ήταν μια από τις πολλές που θα ακολουθούσαν. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και να απειλούν κυρίως με σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, τα οποία όμως κατέληγαν είτε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα, είτε στην αγκαλιά του. Από την πλευρά τους οι Πειραιώτες προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να βγάλουν τους ταχύτατους Ποταμιάνο και Βασιλείου στην κόντρα, αλλά η άμυνα του ΑΟΚ με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πάντα είχε την απάντηση. Στο 39’ και στο 42’ Ελευθεράκης και Μπρέγκου είδαν τα σουτ τους να μην βρίσκουν τα αντίπαλα δίχτυα, αφού ο Δρόσος πραγματοποιούσε μια καταπληκτική εμφάνιση και δεν άφηνε τίποτα να περάσει. Ειδικά στο μονοκόμματο σουτ του Μπρέγκου ο 20χρονος τερματοφύλακας πραγματικά απογειώθηκε. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι οδεύαμε προς τα αποδυτήρια με το άδικο αυτό 0-0, στο 45’ μια από τις πολλές αντεπιθέσεις των νεοφώτιστων δούλεψε. Ο Ποταμιάνος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Ψέμμα και έκανε το 0-1, πετυχαίνοντας το 2ο γκολ του.

Β’ Ημίχρονο: Όλα έδειχναν ήττα μέχρι που μίλησε ο Ελευθεράκης

Ο ΑΟΚ Φαλήρου μπήκε αποφασιστικά, προκειμένου να πάρει ότι άξιζε από το πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, δεν είχε την ίδια ενέργεια ούτε αρκετές ιδέες ώστε να το καταφέρει. Ο Πήγασος αμύνθηκε πολύ καλύτερα και περιόρισε αρκετά τις απειλές των γηπεδούχων, οι οποίοι κυρίως με ατομικές ενέργειες των Ελευθεράκη και Μπρέγκου προσπαθούσαν, μάταια, να απειλήσουν. Οι δύο τραυματισμοί του Κωστούρου και του Σάσσαρη για τους Πειραιώτες δεν βοηθούσαν το ματς να βρει ρυθμό και αυτό φυσικά τους ευνοούσε. Ο Δρόσος δήλωσε πάλι παρών όταν χρειάστηκε σε ένα δυνατό πλάγιο σουτ του Ηλία Παπαδόπουλου, που είχε μπει αλλαγή στη θέση του Γιαννόπουλου. Η ομάδα των Τζιτζιφιών είχε αγχωθεί φανερά και προσπαθούσε στα «τυφλά» και χωρίς καθαρό μυαλό να βρει την ισοφάριση. Μια αναμπουμπούλα στη μεγάλη περιοχή έδωσε όμως τη λύση. Η άμυνά δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Ελευθεράκης στο 85’ με το 5ο φετινό του γκολ τίναξε τον ουρανό των δικτύων του Δρόσου που μια πρώτη φορά δεν είχε απάντηση. Το ματς έγινε «ροντέο» στα τελευταία λεπτά.

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΤΟΥ

Και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη και η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω με μεγάλη ταχύτητα. Ένα φάουλ στο 96’, για το οποίο η ομάδα του Τάκη Ψυλοπάτη διαμαρτυρήθηκε θα έδινε τελικά τους 3 βαθμούς στον ΑΟΚ Φαλήρου. Ο Ελευθεράκης το εκτέλεσε και ο Καρανίκας νίκησε τους πάντες στον αέρα και έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Έτσι η ομάδα του έφτασε τους 22 βαθμούς, παρέμεινε 2η και ετοιμάζεται για το ντέρμπι κορυφής εκτός έδρας με τη Δραπετσώνα την επόμενη εβδομάδα. Ο Πήγασος από την πλευρά του στην καλύτερη των περιπτώσεων θα μείνει 11ος και θα αντιμετωπίσει την επόμενη αγωνιστική εντός έδρας τη Θύελλα Μοσχάτου.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *