Type to search

B EΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ Β Εθνική Μπάσκετ β εθνικη μπασκετ Β ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δούκας ΕΛΛΑΔΑ Ελλάδα Έσπερος ΜΠΑΣΚΕΤ Μπάσκετ

Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ – Α.Σ.Ε. ΔΟΥΚΑ 72-70: Ντέρμπι για την (άνετη) παραμονή

Share

Με το δεξί στην νέα χρονιά ο Έσπερος που επικράτησε με 72-70 του Δούκα.

Η έναρξη του δεύτερου γύρου για τον β’ όμιλο της τρίτης εν τάξη εθνικής κατηγορίας μπάσκετ ανδρών, συνοδεύτηκε από το ντέρμπι ανάμεσα στον Έσπερο και τον Δούκα στην Καλλιθέα, με την τοπική ομάδα να επικρατεί αυτής των βορείων προαστίων με σκορ 72-70. Οι δύο τους τερμάτισαν το πρώτο μισό του πρωταθλήματος έχοντας μαζέψει συνολικά 15 βαθμούς έκαστος με την ομάδα του Αμαρουσίου να βρίσκεται πιο ψηλά, στην έβδομη θέση,  καθώς ήταν η μεγάλη νικήτρια στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι. Ο Έσπερος, ο οποίος συνεχίζει με νέο προπονητή στον πάγκο τον κύριο Κωνσταντινίδη, προερχόταν από νίκη επί του Αιγάλεω με σκορ 100-86 ενώ ο Δούκας ηττήθηκε εκτός έδρας από τον Πανιώνιο με σκορ 90-67.  

Η εξέλιξη του ντέρμπι

Τον αγώνα ξεκίνησε καλύτερα ο Δούκας ο οποίος βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με επτά πόντους ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν να πατήματά τους και να τελειώσουν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά από τους  φιλοξενούμενους με το σκορ στο 25-24. Στην δεύτερη περίοδο ο Δούκας ξεκίνησε πάλι καλύτερα και και κατάφερε να χτίσει πάλι διαφορά επτά πόντων έπειτα από εύστοχα τρίποντα του Λακκά. Μετά από δύο γρήγορα time-out, η ομάδα του κόουτς Κωνσταντινίδη, βρήκε τρόπο να σταματήσει την επίθεση του αντιπαλου και τελείωσε το ημίχρονο μόλις τέσσερις πόντους μακριά από τους φιλοξενούμενους με τον πίνακα του σκορ να γράφει 32-36. 

Ο πίνακας του σκορ στο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε και από νωρίς ο Γκαγκαλούδης έδειξε τις διαθέσεις του, ανατρέποντας το παιχνίδι και βάζοντας σε θέση πλοηγού την ομάδα του. Εκτός από τα συνεχόμενα εύστοχα καλάθια κατάφερε να δώσει κομβικές ασίστ ενώ παράλληλα υπήρξε και ο ηγέτης της ομάδας στην άμυνα. Η τρίτη περίοδος τελείωσε με τον Έσπερο να προηγείται 56-54. Η καλή εικόνα για την ομάδα της Καλλιθέας συνεχίστηκε και στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου. ενώ 4:46’ πριν την λήξη του αγώνα είχε εκτοξεύσει την διαφορά στους 12 πόντους. Ένα time-out όμως ήταν αρκετό ώστε να κόψει τους γηπεδούχους που συμπλήρωσαν από νωρίς τα πέντε ομαδικά φάουλ. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν όχι μόνο να καλύψουν την διαφορά, αλλά πέτυχαν και την ανατροπή λίγα δεύτερα πριν το τέλος, εκμεταλλευόμενοι την αποβολή του Γκαγκαλούδη ο οποίος συμπλήρωσε τα πεντε ατομικά φάουλ. Με 2,5” να απομένουν, ο κόουτς Κωνσταντινίδης κάλεσε σε time-out την ομάδα του για να σχεδιάσει την τελευταία και πιο κρίσιμη επίθεση του αγώνα. Στην επαναφορά από την πλάγια γραμμή πήγε ο Κατσουλάκος, ο οποίος βρήκε πάσα για τον Αδαμόπουλο που βρισκόταν μέσα στο ζωγραφιστό και αυτός με ένα σουτ σε στιλ “ραβέρσα” και με δύο αμυντικούς πάνω του κατάφερε να βρει στόχο και με αυτό το buzzer-beater να δώσει την νίκη στην ομάδα του.

Η πίνακας του σκορ μετά την λήξη του αγώνα.

Η σημασία της νίκης και η συνέχεια προς την “σωτηρία”

Αυτή είναι η τρίτη εντός έδρας νίκη για τον Έσπερο με την οποία φτάνει στους 17 βαθμούς, προσπερνώντας τον Δούκα. Οι δύο ομάδες έχουν στόχο την παραμονή στην κατηγορία οπότε και οι μεταξύ τους αγώνες είναι πολύ κρίσιμοι. Στον πρώτο γύρο ο Δούκας είχε επιβληθεί του Εσπέρου με 84-80. Επόμενος αγώνας για την ομάδα της Καλλιθέας είναι το ερχόμενο Σάββατο στο “Σοφία Μπεφόν” με αντίπαλο τον Α.Ο.Π. Φαλήρου.στις 17:00. Την ίδια ώρα, επιστροφή στην έδρα του ο Δούκας, έπειτα από δύο αγωνιστικές. Στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι θα αντιμετωπίσει τον Πρωτέα Βούλας για την δεύτερη αγωνιστική του δεύτερου γύρου. 

 Τα δεκάλεπτα: (25-24), (32-36), (56-54), (72-70)

Παίκτες (πόντοι):

Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ (Κωνσταντινίδης): Ράγκος (2), Αδαμόπουλος (22), Χατζησημιάδης, Κριζέας (1), Τσολάκης (5), Κολιός, Καπρής (6), Κατσουλάκος (6), Γκαγκαλούδης (26)

Α.Σ.Ε. ΔΟΥΚΑ (Σορώτος): Μοάτσος, Μιχαλάκης, Γράψας, Κοψιάς (3), Μιχαήλ (19), Ελντερίνι, Λιβανός (10), Χατζής, Λακκάς-Πρισούρης (14), Τσιτσιγιάννης (15), Μαλτέζος (6)

Διαιτητές: Αποστολίδης, Καλογριάς, Τζίμας

Δηλώσεις Γιάννη Γκαγκαλούδη:

“Το ότι βγήκα πρώτος σκόρερ στον αγώνα δεν με ενδιαφέρει. δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Με ενδιαφέρει να κερδίζει η ομάδα. Εφόσον κέρδισε η ομάδα για μένα είναι και καλή γιορτή και όλα καλά. Έχω πει ότι η ομάδα αυτή πάει βήμα βήμα. Στην αρχή μας είχαν ξεγραμμένους, εμείς δεν είπαμε τίποτα και δουλέψαμε. Είμαστε σε ένα καλό φεγγάρι με συνεχόμενες νίκες και έχουμε έναν βατό δεύτερο γύρο, με παιχνίδια στην έδρα μας τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να τα πάρουμε και προχωράμε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σταθούμε ούτε σε μία νίκη ούτε σε μία ήττα…Για εμάς όλοι οι αγώνες είναι ίδιοι. Ορισμένοι έχουν μια επιπλέον βαρύτητα για τα μικρά παιδιά κυρίως, να μάθουν να παίζουν σε καταστάσεις στις οποίες είναι οι ομάδες που έχουν θέσει στόχους για εμάς. Για μένα δεν υπάρχει εύκολο και δύσκολο παιχνίδι, είτε παίζεις με τον τελευταίο είτε με τον πρώτο πρέπει να είσαι το ίδιο συγκεντρωμένος. Τα παιχνίδια τα οποία έχεις να παίξεις με την Πεύκη είναι πολύ πιο δύσκολα από αυτά με τον Πανιώνιο για παράδειγμα. Η ομάδα αυτή χτίστηκε για να μείνει στην κατηγορία και νομίζω ότι αυτή την στιγμή είμαστε σε ένα καλό σημείο. Δεν έχουμε κάνει ακόμα τίποτα. Έχουμε να κάνουμε ακόμα κάποιες νίκες στην έδρα μας. Αν τις κάνουμε, που θα τις κάνουμε, νομίζω η ομάδα θα μείνει και θα μείνει εύκολα…Ο κόσμος γέμισε το γήπεδο για ακόμα μία φορά. Νομίζω ότι αυτό που έχουμε κερδίσει φέτος σαν ομάδα, είναι ότι γύρισε ο κόσμος της Καλλιθέας στο γήπεδο. Μας στηρίζει και μας βοηθάει. Είναι πολύ μεγάλο πράγμα να έχουμε το γήπεδο γεμάτο γιατί ο κόσμος μας δίνει πολύ μεγάλη ώθηση σε δύσκολες στιγμές. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ και τον περιμένουμε στον επόμενο εντός που είναι με την Πεύκη. “

Με το τέλος του αγώνα, ομάδα και κόσμος έγιναν ένα.

Επιμέλεια: Σπυρίδων-Παρασκευάς Μαρκεζίνης

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *