Type to search

AEK ΑΕΚ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Παναθηναϊκός Ποδόσφαιρο ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1 ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Και τώρα οι δυο τους

Share

Ντέρμπι τίτλου και αποδείξεων απόψε στην OPAP ARENA ανάμεσα στην δεύτερη Άεκ και στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Η Άεκ θέλει την νίκη για να διατηρήσει το απόλυτο στο νέο της σπίτι και φυσικά να μειώσει και πάλι την διαφορά από την κορυφή. Από την άλλη το τριφύλλι ψάχνει την νίκη που θα κάνει τους πράσινους απόλυτο φαβορί για τον τίτλο,ενώ ακόμη και η ισοπαλία θα διατηρήσει τον Παναθηναϊκό σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του. Που θα πρέπει να στοχεύσει κάθε ομάδα ώστε να πάρει το πολυπόθητο αποτέλεσμα;

Η Άεκ στην έδρα της, μπαίνει πολύ δυνατά και ψάχνει το γκολ στα πρώτα λεπτά. Τις περισσότερες φορές το έχει καταφέρει και έχει οδηγηθεί σε νίκες με ευρύ σκορ, ωστόσο στα παιχνίδια που δεν προηγήθηκε νωρίς,έδειξε να αγχώνεται υπερβολικά, βρίσκοντας όμως τον τρόπο να φτάσει στην νίκη στο τέλος. Οι κιτρινόμαυροι θα βασίσουν πολλά στο ασφυκτικό πρέσινγκ που ασκούν, καθώς ο Παναθηναϊκός μοιάζει κουρασμένος και αρκετά επιρρεπής στο λάθος στον 2ο γύρο. Κλειδί για τους γηπεδούχους θα είναι το να βγάλουν τον Ρούμπεν εκτός παιχνιδιού, έχοντας δει πως όταν συμβεί αυτό, οι πράσινοι δυσκολεύονται σε υπερβολικό βαθμό στην ανάπτυξη τους. Σημαντικό για την Άεκ είναι ο άξονας της να βρεθεί σε καλή κατάσταση, αφού όπως φάνηκε στα Γιάννενα και με την απουσία του Σιμάνσκι , η ένωση έμοιαζε να μην έχει καμία συνοχή στην μεσαία της γραμμή.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός περνάει μια περιόδο αμφισβήτησης από όλους παρά το +7. Το τριφύλλι έχει ξεκινήσει στο 2ο γύρο με δύο ισοπαλίες και μία νίκη χωρίς αυτό να του έχει στοιχίσει τόσο βαθμολογικά , όσο σε επίπεδο ψυχολογίας. Ειδικά στο παιχνίδι στην Λειβαδιά που οι πράσινοι επικράτησαν, η εικόνα τους στο μεγαλύτερο μέρος του ματς ήταν απογοητευτική. Ο Παναθηναϊκός σήμερα θα πρέπει να μπει με μεγάλη προσοχή στον αγώνα και απόλυτα συγκεντρωμένος , αφού ένα γρήγορο γκολ της Άεκ σε ένα γήπεδο που βράζει, θα κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η παρουσία του Ρούμπεν θα είναι καταλυτική, καθώς όταν ο Ισπανός είναι σε καλή βραδιά οι πράσινοι δύσκολα χάνουν, ωστόσο σημαντική θα είναι και η απόδοση των Παλάσιος και Βέρμπιτς, από την στιγμή που η Άεκ θα παραταχθεί δεδομένα χωρίς τους βασικούς της ακραίους οπισθοφύλακες. Αν μάλιστα το τριφύλλι καταφέρει τα παραπάνω και δεν σπαταλήσει σωρεία ευκαιριών όπως με τον Ιωνικό και τον Όφη, τότε έχει μεγάλες πιθανότητες να φύγει με θετικό πρόσημο από την Φιλαδέλφεια.

Ώρα μάχης λοιπόν , απόψε στις 7:30 σε ένα ντέρμπι από τα παλιά, θα μάθουμε που οδεύουμε στο φετινό πρωτάθλημα. Πράσινο, κίτρινο ή μήπως κάτι άλλο αφού ο Πάοκ έφτασε και αυτός στο -7 από την κορυφή, κάτι που πιθανότατα θα κάνει σήμερα και ο Ολυμπιακός στον Βόλο. Ο δρόμος είναι μακρύς, ωστόσο αν σήμερα η μπίλια κάτσει στο πράσινο θα έχουμε ξεκάθαρο φαβορί.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Καυκάς

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *