Type to search

NBA ΜΠΑΣΚΕΤ

Πλούσιο θέαμα για μια ακόμη φορά στο NBA

Share

Μεγάλα παιχνίδια διεξήχθησαν σήμερα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου. Πιο αναλυτικά παρακάτω:

Στο πρώτο παιχνίδι, οι Φιλαδέλφεια 76ερς επικράτησαν με 123-103 των Σακραμέντο Κινγκς. Φανταστικός για τους γηπεδούχους ήταν ο Τζοέλ Εμπίντ, ο οποίος σημείωσε 31 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασσίστ, με τους Τζέιμς Χάρντεν και Τομπάιας Χάρις να ακολουθούν (21 π.), ενώ κορυφαίος για τους Κινγκς αναδείχθηκε ο Ντομάντας Σάμπονις με 22 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασσίστ. Με αυτή τους την νίκη οι 76ερς ανέβηκαν στην πέμπτη θέση της ανατολικής περιφέρειας, με 15 νίκες και 12 ήττες. Αντίθετα, οι Κινγκς βρίσκονται στην έβδομη θέση της δυτικής περιφέρειας, με 14 νίκες και 12 ήττες.

Στο γήπεδο Φίσερβ Φόρουμ στο Μιλγουόκι, οι Μιλγουόκι Μπακς νίκησαν με 128-111 τους πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Οι Μπακς ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και με μπροστάρη τον Γιάννη Αντετοκούμπο (30 πόντους, 12 ριμπάουντ, 5 ασσίστ) κατάφεραν να πάρουν το παιχνίδι έναντι σε μια πολύ δύσκολη ομάδα. Ο Στεφ Κάρι ήταν αρκετά καλός για την ομάδα του Σαν Φρανσίσκο, πετυχαίνοντας 20 πόντους, 6 ριμπάουντ και 1 ασσίστ, χωρίς όμως να μπορέσει να οδηγήσει την ομάδα του στην νίκη. Οι Μπακς σκαρφάλωσαν στην δεύτερη θέση της ανατολικής περιφέρειας με 20 νίκες και 7 ήττες, ενώ οι Γουόριορς είναι μόλις στην δέκατη θέση με 14 νίκες και 14 ήττες.

Στο Χιούστον τώρα, οι Χιούστον Ρόκετς κέρδισαν τους Φίνιξ Σανς με 111-97. Οι Σανς, χωρίς τον Ντέβιν Μπούκερ λόγω τραυματισμού, φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και δίκαια ηττήθηκαν από τους Ρόκετς. Πρωταγωνιστής για τους Ρόκετς ήταν ο Τζέιλεν Μπράουν ο οποίος είχε 26 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασσίστ σε 37 λεπτά συμμετοχής. Με αυτή τους την νίκη, οι Ρόκετς ανέβηκαν στην δέκατη τέταρτη θέση της βαθμολογίας, με 9 νίκες και 18 ήττες. Από την άλλη, οι Σανς μετά από πέντε συνεχόμενες ήττες, είναι στην τέταρτη θέση, με 16 νίκες και 12 ήττες.

Στο Σολτ Λέικ Σίτι, οι Γιούτα Τζαζ θριάμβευσαν επί τους Νιού Όρλεανς Πέλικανς, με 121-100. Παρά την φανταστική εμφάνιση του Ζάιον Γουίλλιαμσον ( 26 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασσίστ) οι Πέλικανς δεν κατάφεραν να πάρουν το διπλό. Ο Μάλικ Μπίσλι ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα της Γιούτα, με 21 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασσίστ. Οι Πέλικανς παρά την ήττα τους, βρίσκονται ακομά στην κορυφή της δυτικής περιφέρειας με 18 νίκες και 9 ήττες, ενώ οι Τζαζ είναι στην όγδοη θέση με 16 νίκες και 14 ήττες.

Στο τελευταίο και πιο συναρπαστικό παιχνίδι της ημέρας, οι Μπόστον Σέλτικς πήραν μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι στους Λος Άντζελες Λέικερς με τελικό σκορ 122-108, αφού το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Για τους Σέλτικς, ο Τζέισον Τέιτουμ ήταν εξωπραγματικός αφού σημείωσε 44 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασσίστ σε 44 λεπτά συμμετοχής. Άντονι Ντέιβις (37 πόντους, 12 ριμπάουντ, 3 ασσίστ) και Λεμπρόν Τζέιμς (33 πόντους, 9 ριμπάουντ, 9 ασσίστ) προσπάθησαν να γυρίσουν το παιχνίδι στο τέλος χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι Λέικερς κόλλησαν στην δωδέκατη θέση της δυτικής περιφέρειας, με 11 νίκες και 16 ήττες, ενώ οι Σέλτικς τοποθετούνται στην κορυφή της ανατολικής περιφέρειας.

 

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κουτρουλός

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *