Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χάρμα ιδέσθαι η ακαταμάχητη Δραπετσώνα

Share

ΛΕΟΝΤΕΣ ΚΑΜΙΝΙΩΝ – ΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 0 – 5 : Σαρώνει τα πάντα στο διάβα της και προελαύνει η καταιγιστική Δραπετσώνα

Ο καθηλωτικός ΑΣ Δραπετσώνας πέτυχε ευρεία νίκη επί των Λεόντων Καμινίων και συνεχίζει απτόητος τις σπουδαίες εμφανίσεις του πραγματοποιώντας την έβδομη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα. 

 

Η ΑΣ Δραπετσώνας επικράτησε 5 – 0  των Λεόντων Καμινίων στην αναμέτρηση που διεξήχθη το πρωί της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου στο δημοτικό γήπεδο του Ρέντη «Σταύρος Μελισσουργός» στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Β’ Κατηγορίας του 1ου Ομίλου της Ε. Π. Σ. Πειραιά. Οι φιλοξενούμενοι ήταν μακράν ανώτεροι των γηπεδούχων, κυριάρχησαν πλήρως στον αγωνιστικό χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και εξαργύρωσαν την ποιοτική τους υπεροχή με τον πλέον θριαμβευτικό τρόπο συντρίβοντας τους ανήμπορους επιθετικά Λέοντες Καμινίων.

 

Ο αγώνας

Η αναμέτρηση εκκίνησε με την Δραπετσώνα να παίρνει ευθύς εξαρχής την κατοχή της μπάλας και να την κυκλοφορεί με ηρεμία και υπομονή προσπαθώντας να αναπτύξει τις επιθέσεις της από τον κεντρικό άξονα περνώντας μπάλες ανάμεσα στην μεσαία και την αμυντική γραμμή του αντιπάλου. Οι Λέοντες Καμινίων ήταν καλά οργανωμένοι πίσω από την μπάλα, αμύνονταν στο μεσαίο τρίτο του γηπέδου και έκλειναν όλους τους διαδρόμους και τους κενούς χώρους προς την εστία του Φρατζεσκάκη, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μην μπορούν να γίνουν ιδιαιτέρως απειλητικοί στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκει φυσικά στους φιλοξενούμενους και στο 8ο λεπτό ο Σκουλουδάκης επιχείρησε ένα ευθύβολο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, το οποίο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φρατζεσκάκη. Έκτοτε, η Δραπετσώνα ήταν καταιγιστική όσον αφορά την παραγωγή ευκαιριών, αρχής γενομένης από το 14ο λεπτό, όπου ύστερα από ωραία ανάπτυξη από αριστερά, έγινε σέντρα με τον Σέρρι να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι και τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Φρατζεσκάκη.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Δραπετσώνα απώλεσε δεύτερη μεγάλη ευκαιρία, όταν ύστερα από υπέροχο συνδυασμό δύο παικτών, ο Ζαρίκος έγινε αποδέκτης της μπάλας, βρέθηκε ενώπιον του Φρατζεσκάκη, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ διατηρώντας ανέπαφη την εστία του. Ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι μετουσίωσαν σε γκολ την υπεροχή τους, με τον Αγγελόπουλο να εκτελεί κόρνερ από αριστερά, τον Κοσμά να γυρίζει με κεφαλιά την μπάλα προς τον Κρητικό και εκείνος από το ύψος της μικρής περιοχής να εκτελεί με δεξί πλασέ ανοίγοντας το σκορ για την Δραπετσώνα.

Στο 22ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματα τους με πανομοιότυπο τρόπο. Ο Αγγελόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά αυτή τη φορά, ο Κοσμάς έκανε την κεφαλιά – γύρισμα προς τον Σκουλουδάκη, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής και σχεδόν ανενόχλητος έγραψε το 2 – 0 για την Δραπετσώνα. Οι ποδοσφαιριστές της Δραπετσώνας ανακτούσαν αμέσως την κατοχή της μπάλας στο αντίπαλο μισό και επιτίθονταν κατά ριπάς δημιουργώντας συνεχώς επικίνδυνες καταστάσεις και συνθήκες ανισορροπίας στην άμυνα των γηπεδούχων οι οποίοι αδυνατούσαν να περάσουν τον χώρο της μεσαίας γραμμής και ως εκ τούτου ήταν παντελώς ακίνδυνοι επιθετικά.

Στο 30ο λεπτό ο Κρητικός εξαπέλυσε ένα σουτ που έφυγε λίγα μέτρα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Φρατζεσκάκη, ενώ στο 35ο λεπτό ο Αγγελόπουλος διέσχισε το μισό γήπεδο και τροφοδότησε τον Σκουλουδάκη, ο οποίος έχασε το κοντρόλ λίγο πριν εκτελέσει με τον Φρατζεσκάκη να παρεμβαίνει εγκαίρως και να μπλοκάρει τη μπάλα. Με τη συμπλήρωση των 45 λεπτών, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν εκ νέου, με τον Αγγελόπουλο να αναλαμβάνει την εκτέλεση ενός κερδισμένου φάουλ και να σκάβει πανέξυπνα τη μπάλα προς τον Σκουλουδάκη, ο οποίος από πλάγια θέση την έστειλε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Οι φιλοξενούμενοι εισήλθαν με την ίδια ζέση στο δεύτερο μέρος και στο 46ο λεπτό ο Σέρρι αφού απέφυγε με επιδέξιο τρόπο τον προσωπικό του αντίπαλο επιχείρησε ένα σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Φρατζεσκάκη. Στο 52ο λεπτό, έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση των παικτών της Δραπετσώνας, ο Σέρρι με έξοχη περιστροφή πέρασε δύο αντιπάλους και τροφοδότησε στον κατάλληλο χρόνο τον Σκουλουδάκη, ο οποίος προ κενής εστίας διαμόρφωσε το 3 -0 για τους φιλοξενούμενους.

Η ασταμάτητη και απροσπέλαστη Δραπετσώνα πέτυχε και τέταρτο τέρμα δέκα λεπτά αργότερα, όταν ο Ρούσσος έβγαλε γλυκιά σέντρα ακριβείας από δεξιά και ο Σκουλουδάκης νίκησε στον αέρα τους δύο κεντρικούς αμυντικούς των γηπεδούχων και με γυριστή κεφαλιά σημείωσε χατ – τρικ για την ομάδα του. Στο 69ο λεπτό ο εκπληκτικός Σκουλουδάκης, ύστερα από μακρινή μεταβίβαση, διεμβόλισε από τα δεξιά και με ένα αριστοτεχνικό σκάψιμο, έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στην αριστερή γωνία της εστίας του τερματοφύλακα των Λεόντων.

Μετά την επίτευξη του πέμπτου τέρματος, έπεσε αισθητά ο φρενήρης ρυθμός, τον οποίο είχαν επιβάλλει οι φιλοξενούμενοι, δεν καταγράφηκε κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία και το τελικό 5 – 0 διατηρήθηκε αμετάβλητο έως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από την διαιτητή Λαμπροπούλου με τους μεν φιλοξενούμενους να είναι περιχαρείς με την επιβλητική τους εμφάνιση και τους δε γηπεδούχους να είναι καθόλα απογοητευμένοι από την εικόνα που παρουσίασαν στο χορτάρι.

 

Ο ΑΣ Δραπετσώνας έχει εκκινήσει με τον ιδανικότερο τρόπο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο τρέχον πρωτάθλημα και δεσπόζει με τις μέχρι τούδε εμφανίσεις του. Εδραιώνεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με συγκομιδή 21 βαθμών μετρώντας επτά νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και προβάλλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο στην Α’ Κατηγορία της Ε.Π.Σ. Πειραιά.

Στον αντίποδα, οι Λέοντες Καμινίων διαγράφουν μια εκ διαμέτρου αντίθετη αγωνιστική πορεία από εκείνη της Δραπετσώνας. Πραγματοποιούν τη χειρότερη δυνατή τους εκκίνηση στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ευρισκόμενοι στην 9η θέση της βαθμολογίας, έχοντας την ισχνή συγκομιδή των πέντε βαθμών και μετρώντας μία νίκη, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες σε επτά αγωνιστικές.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΕΟΝΤΕΣ ΚΑΜΙΝΙΩΝ: Φρατζεσκάκης, Κατσούμπης, Σπυριδάκης, Μαραγκός, Τσάτσης, Μουστακίδης, Καραγιάννης, Ζαρμπώνης, Χάλαρης, Ζούβελος, Αντωνίου

Αναπληρωματικοί: Βέκκος, Τριγύρης Ε., Τριγύρης Ι., Αλεξανδρής, Τράϊκο, Ντζούρας, Βλαχάκης

 

ΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: Κοντοπίδης, Κούνιαρης, Κρητικός, Κασιάβος, Χαλικιάς, Δημόπουλος, Κοσμάς, Αγγελόπουλος, Σκουλουδάκης, Σέρρι, Ζαρίκος

Αναπληρωματικοί: Μίτρο, Λούζης, Ροδάκης, Νεοφώτιστος, Βαμβακίδης, Ντούλος, Ρούσσος, Βιττωράκης, Βεντουρής

 

Διαιτητής: Λαμπροπούλου Β.

Α’ Βοηθός Διαιτητή: Δαφερέρας Γ.

Β’ Βοηθός Διαιτητή: Παρισσόπουλος Χ.

Παρατηρητής Αγώνα: Μαντουδάκης

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΑΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *